1000 Yıl Sonraki Ay Tutulmasını Bile Gösterebilen Mekanik Saat: Reverso Hybris Mechanica Calibre 185

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

25.02.2022 12:30:22 tarihinde yayınlandı.

İsviçreli lüks saat markası Jaeger-LeCoultre, dünyanın ilk dört yüzlü saatini tanıttı. Son derece karmaşık saat yüzlerine sahip olan Reverso Hybris Mechanica Calibre 185 adlı bu özel tasarım saat, 12 adet onaylanmış patentli teknolojiye sahip ve yalnızca 10 adet üretilmiş durumda.

Beyaz altın gövdesiyle adeta “Ben buradayım” diye bağıran bu mekanik saat, döndürülebilir çift yüzlü bir açılır kapanır tasarıma sahip. “Saat 7” konumunda bulunan yüzen tourbillon, artık yıllar hesaba katıldığında dahi tüm horolojik göstergelerin senkronize ve doğru olmasını sağlıyor.

Jaeger-LeCoultre, Reverso Hybris Mechanica Calibre 185’te Ay döngüsüne ait bilgilerin üç farklı görüntüsünü bir araya getiriyor; sinodik döngü, drakonik döngü ve anormal döngü. Bu sayede bu özel mekanik saat, tutulma ve Süper Ay gibi doğa olaylarını gösterebiliyor.

Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz, Dünya’nın kuzey yarım küresinin kuşbakışı görünümünü sunan disk, lazerle oyulmuş durumda ve yalnızca 1.111 yılda 1 yeniden ayarlamaya ihtiyaç duyuyor. 

Dürüst olmak gerekirse Reverso Hybris Mechanica Calibre 185, “lüks” kavramına adeta yeni bir boyut kazandırıyor. Küçücük bir kasa içine sığdırılmış hayranlık uyandırıcı bir mekanik sisteme sahip olan saat, akıllı telefonunuza gelen bildirimleri gösteremese de 1000 yıl sonraki Ay tutulmasını dahi mekanik olarak göstererek ne kadar gösterişli bir saat olduğunu kanıtlıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Bir Türlü Çıkamayan Hogwarts Legacy, Cep Yakan Fiyatıyla PlayStation İçin Ön Siparişe Açıldı

Günümüzün en popüler serilerinden biri olan Harry Potter’dan ilham alan Hogwarts Legacy, ilk olarak 2020 yılında resmen duyurulmuştu. Avalanche Software tarafından oyunun ilk olarak 2021 yılında çıkış yapacağı duyurulsa da ilk olarak 2022’ye ertelendiği; daha sonra da bu tarihin 10 Şubat 2023’e itildiği açıklanmıştı. Bu süreçte de oynanış videoları ve oyun hakkında birçok bilgi ortaya çıkarken Epic Games’te yanlışlıkla 10 bin liraya satılması gibi komik bir olay da yaşandı.

Slayt Hazırlamak İçin 7 Ücretsiz Program ve Uygulama

İster bir öğrenci ister bir çalışan olun, hayatınızın çeşitli dönemlerinde sizlerden slayt yapmanız istenmiştir. Gerek öğretmenlerinizin istediği bir ödev gerek iş yerinde sunmanız gereken sunumların doğru ve güzel bir şekilde hazırlanması büyük önem taşır. Bunun için slayt içerisinde kullanılan materyallerin önemi kadar slaytları hazırlayacağınız programlar da önemlidir.