İnsanlığın Geleceği Metaverse’te Karşınıza Gelebilecek İş İmkanları

2016 yılında Pokemon GO’nın dünyayı nasıl kasıp kavurduğunu hatırlıyor musunuz? İnsanlık olarak artırılmış gerçekliğin nasıl bir şey olduğunu ilk o zaman görmüştük. Pokemon GO, pek üzerine koyarak ilerleyemedi ancak günümüze geldiğimizde Facebook/Meta'nın yarattığı Metaverse bunu başaracak gibi.

21.02.2022 16:00:31 tarihinde yayınlandı.

2016 yılında Pokemon GO’nın dünyayı nasıl kasıp kavurduğunu hatırlıyor musunuz? İnsanlık olarak artırılmış gerçekliğin nasıl bir şey olduğunu ilk o zaman görmüştük. Pokemon GO, pek üzerine koyarak ilerleyemedi ancak günümüze geldiğimizde Facebook/Meta'nın yarattığı Metaverse bunu başaracak gibi.

Bu kadar çok teknoloji devinin bu tür yatırımları, biz beğensek de beğenmesek de yakında tamamen çalışan bir Metaverse’ü görmemiz ve insanlık olarak bunu deneyimlememiz çok olası. Bu işin geleceğini düşünürken kendi kendinize "Metaverse ne tür iş imkanları doğurabilir?" Bu konuyla ilgili ufak bir araştırma yaparak Metaverse’ün gelecekteki iş imkanlarını sizler için bir araya getirdik.

Dijital moda tasarımcılarının amacı, giysilerin özelliklerini sanal bir ortamda tasarlamak, sergilemek ve test etmektir. Vücut tarayıcısı ile hangi dijital modellerin oluşturulduğuna bağlı olarak bir kişinin sanal bir 3 boyutlu kopyasını oluşturur. Malzeme olarak elbisenin tüm özelliklerini (yoğunluk, doku, desen) alır ve giysi üretim teknolojisinin kullanımıyla sanal bir ortamda 'dikilir'.

Bu tür tasarımlar, çevrimiçi alışveriş ve tüm moda endüstrisi üzerinde büyük etkisi olacak özel seri üretime izin verir. Metaverse üzerinde bunun çok yaygın olacağını tahmin etmek pek zor olmasa gerek yok. Dijital moda tasarımcısı olabilmek için tasarım ve modelleme, malzeme bilimi ve üretim teknolojisi, ergonomi ve antropometri gibi becerilerin yanı sıra özel yazılım ve ekipman kullanımı bilgisi gerektirecek.

Sözleşme avukatları, sözleşmelerin oluşturulması, müzakere edilmesi ve uygulanması ile ilgili yasal konularla ilgilenme konusunda uzmanlaşmıştır ve bazen bir sözleşme yapan taraflar daha sonra bu sözleşmenin nasıl yorumlanması veya uygulanması gerektiği konusunda anlaşamadıklarında davaya dahil olurlar.

Metaverse’de de dijital alanda bilgiye sahip olan sözleşme avukatlarına ihtiyaç duyulacak. Metaverse avukatlarının ekstradan dijital hakları da bilmeleri gerekecek. Bu sözleşmeler bir şirketle çalışan arasında, bir kiracı ile ev sahibi arasında, bir araba satıcısı ile müşteri arasında olabilir. Dijital sözleşme avukatı olabilmek için ekstra bir ihtiyaç yok, gerçek hayattaki gibi hukuk fakültesi diplomasına ihtiyacınız olacak.

Bildiğiniz gibi Metaverse, sanal bir ortam. Fiziksel olarak seyahat edemediğiniz bu ortamdaki evrenleri ve dünyaları sanal olarak gezeceksiniz. Aynı gerçek dünyada olduğu gibi Metaverse’de de turistik ve görülmeye değer mekanlar olacak. Tabii yine gerçek hayatta olduğu gibi Metaverse’ü de gezdirecek bir tur rehberine ihtiyaç duyulacak.

Metaverse’deki tur rehberleri, iş sahibi oldukları bölgeyi avuçlarının içi gibi bilmeli ve sanal gerçeklik gözlükleriyle uzun süre geçireceğinden onlara dayanıklı olmalı ve birçok dil bilmeli. Aynı gerçek hayattaki tur rehberleri gibi.


Kaynak webtekno.com

 

Instagramın NFT Özelliğinden İlk Ekran Görüntüleri Paylaşıldı

Geçtiğimiz saatlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde dünyanın en popüler çevrimiçi video ve fotoğraf paylaşım platformu Instagram'a NFT desteğinin geleceğinden bahsetmiştik. Bir iddia kapsamında ortaya çıkan özellik, Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalarla doğrulanmıştı.

iPhone 13ü Olan Birinin 3.000 TL Daha Değerli Olan iPhone 14e Geçmesine Gerçekten Gerek Var mı?

Apple’ın merakla beklenen iPhone 14 ailesi, 7 eylül tarihinde tanıtıldı ve genel anlamda konuşacak olursak birbirinden işlevsel özelliklerle karşımıza çıktı. Bunların arasında hem kullanıcıların gündelik kullanımlarını iyileştirecek olanlar hem de ne kadar işlevsel olduğunu zamanla göreceğimiz Dinamik Ada gibi çeşitli özellikler bulunuyor.