Adan Zye AMD Catalyst Control Center Rehberi: Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl İndilir ve Güncellenir?

Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın en önemli donanımları arasında şüphesiz grafik kartları ve APU adı verilen mikroişlemciler başı çekmektedir. Piyasada bu konuda en önemli markalardan bir tanesi olan AMD üretimi grafik kartlar ve APU’ların kullanımı son derece yaygındır. Eğer AMD marka bir grafik kartı kullanıyorsanız gerekli kontroller ve denetimler için AMD Catalyst Control Center adı verilen bir yardımcı yazılım paketine de sahip olmanız gerekiyor.

15.04.2022 01:30:23 tarihinde yayınlandı.

Kullanmakta olduğunuz bilgisayarın en önemli donanımları arasında şüphesiz grafik kartları ve APU adı verilen mikroişlemciler başı çekmektedir. Piyasada bu konuda en önemli markalardan bir tanesi olan AMD üretimi grafik kartlar ve APU’ların kullanımı son derece yaygındır. Eğer AMD marka bir grafik kartı kullanıyorsanız gerekli kontroller ve denetimler için AMD Catalyst Control Center adı verilen bir yardımcı yazılım paketine de sahip olmanız gerekiyor.

AMD Catalyst Control Center, satın aldığınız grafik kartı ya da APU ile birlikte gelir. Ancak bazen gelmeyebilir ya da herhangi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda elle indirmeniz ve yüklü olarak gelse bile güncellemeler yapmanız gerekir. Yani bu yazılım paketini biraz yakından tanımak gerekiyor. Gelin AMD Catalyst Control Center nedir, ne işe yarar, nasıl indirilir ve güncellenir gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla inceleyelim.

AMD Catalyst Control Center; Advanced Micro Devices, kısaca AMD markası tarafından üretilmiş olan grafik kartları ve APU’ların kontrolü ile denetimi için kullanabileceğiniz bir yardımcı yazılım paketidir. Genel olarak AMD grafik kartı ve APU aygıt sürücüsü olan AMD Radeon Software ile birlikte gelmektedir. 

AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini kullanarak sahip olduğunuz AMD grafik kartı ya da APU’nun 3D işlevlerini, monitör kontrollerini, ekran seçeneklerini, donanım işlevlerini ve diğer grafik ayarlarını kontrol edebilir ve denetleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz donanımın maksimum performans sunması için AMD Catalyst Control Center güncellemelerini de takip etmelisiniz. 

AMD Auto-detect Utility ile AMD Catalyst Control Center indirmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer bilgisayarınızın ve grafik kartınızın teknik detaylarına pek hakim değilseniz bu yöntemi uygulamanız öneriliyor. AMD Auto-detect Utility bilgisayarınız için gerekli olan sürücüyü belirleyecek ve otomatik olarak indirecektir. Yapmanız gereken sadece indirilen sürücü dosyasını yüklemek olacak. 

AMD Driver Support ile AMD Catalyst Control Center indirmek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer sahip olduğunuz AMD ekran kartı ya da APU hakkındaki teknik detayları biliyorsanız bu yöntemi uygulayarak işletim sisteminize en uygun sürücüyü indirebilirsiniz. Ürün isimleri benzer olduğu için seçim sırasında acele etmeyin.

AMD grafik kartları ve APU’ları kontrol etmek ve denetlemek için gerekli AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini Advanced Driver Updater uygulamasını kullanarak güncellemek için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Advanced Driver Updater yerine sürücü ve güncelleme desteği sunan farklı bir uygulama da kullanabilirsiniz. 

Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda AMD Catalyst Control Center yardımcı yazılım paketini kaldırmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda geçen başlıklar, farklı Windows versiyonlarında değişiklik gösterseler bile benzer isimlere sahip olacaklardır. 


Kaynak webtekno.com

 

Intelin 12. Nesil Çipi, Apple M1 Pro ve M1 Max İşlemcilerine Fark Attı

Bundan iki hafta önce Apple ufak bir sürpriz yaparak iki adet yeni çip tanıtmış; M1 Pro ve M1 Max çipleri sergiledikleri performansla oldukça olumlu yorumlar almıştı. Şirket, yaptığı açıklamada yeni işlemcilerinin üst düzey performans ve grafik özellikleri sergilediğini iddia etmişti. Ayrıca M1 Max'in NVIDIA 3080 Mobil ile kafa kafaya sonuçlar sunduğu performans testinin sonuçları da oldukça dikkat çekmişti.

Belediye Başkanları Göreve: Şehir Kurma Oyunu Cities Skylines 2 Duyuruldu!

Şehir kurma ve yönetme simülasyonu denildiğinde akla ilk gelen oyun olan Cities Skylines, 8 yıl, 12 milyon indirme, 50 ek paket ve binlerce topluluk eklentisinin ardından nihayet sona erdi. Ancak tabii ki oyunun yapımcı firması olan Paradox Interactive, böyle bir efsanenin tarihin tozlu raflarına karışmasına izin vermeyerek bugün sürpriz bir açıklamayla serinin devam oyununu duyurdu.

90lı Yıllarda Kalması Gerekirmiş Gibi Görünen Faks Makinelerinin Hâlâ Kullanılıyor Olmasının Sebebi

Faks makineleri internetin yaygın olmadığı 80'li ve 90'lı yıllarda popüler olarak kullanılmaktaydı. İnternetin günlük hayatta artık her eve kadar indiği bir dönemde biri sizden faks çekmenizi istediğinde muhtemelen çok şaşıracak ve elinizin altında faks makinesi olmadığı için faksınızı anında çekemeyeceksiniz. İnternetten de eski bir teknoloji olan ve popülerliğini günümüzde yitiren faks kulağa biraz demode geliyor değil mi?

Samsung Televizyonları Adeta PlayStationa Dönüştüren Gaming Hub Yayınlandı

Ocak ayının başında düzenlenen CES 2022 etkinliği, Samsung televizyon sahipleri için heyecanlandırıcı bir ürüne yer verdi. Samsung, etkinlikte oyun dünyasına odaklanmaya başladığını gösteren ‘Gaming Hub’ platformunu tanıttı. Platform, bulut üzerinden hiçbir indirme yapmadan oyun oynayabilmeyi vadediyordu.

Discord Profilinizi ve Sohbetlerinizi Renklendirin: Discord’a GIF Nasıl Eklenir, Profil Resmi Nasıl GIF Yapılır?

Mesajlaşma uygulamalarının ve sosyal medya platformlarının kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık online iletişim sırasında yalnızca metin kullanmak hiçbirimize yetmemeye başladı. Tam bu noktada devreye GIF adı verilen hareketli resimler girdi. GIF görselleri, birkaç saniye süren bir film etkisi yaratır ve mesaja vereceğiniz en güzel tepkilerden biridir. Discord üzerinden de GIF paylaşmanız ve hatta profil resmi yapmanız mümkün.