Aylık Belirli Bir Ücret Karşılığında Yüzlerce Oyuna Sınırsız Erişebildiğimiz Xbox Game Pass, Oyun Sektörünü Nasıl Etkiledi?

Oyun dünyasının geleceğinde; abonelik sistemleri, bulut teknolojisi ve sanal gerçekliği bol bol göreceğiz. Abonelik sistemleri ve bulut teknolojisi, şimdiden fazlasıyla gelişmeye başladı.

8.08.2022 04:15:15 tarihinde yayınlandı.

Oyun dünyasının geleceğinde; abonelik sistemleri, bulut teknolojisi ve sanal gerçekliği bol bol göreceğiz. Abonelik sistemleri ve bulut teknolojisi, şimdiden fazlasıyla gelişmeye başladı.

Bizler de bugünkü yazımızda abonelik sistemlerinin yükselişine etraflıca bakmak istiyoruz. Aylık oldukça uygun bir fiyat ödeyerek PC ve konsol aracılığıyla yüzlerce oyuna erişebildiğimiz bu sistemin derinliklerine inelim.

Günümüzde film izlemek veya müzik dinlemek dediğimizde birçoğumuzun aklına ilk olarak aylık ücretli abonelikler geliyor. Bu abonelik sistemleri, artık hayatımızda öyle bir yer edindi ki film, dizi ve müzik dendiğinde tercih ettiğimiz ana platformlar hâline geldiler. İşte oyunlarda da tam olarak bunu yaşayacağız. Aslında oyun dünyasında aboneliklere yabancı değildik. PlayStation Plus, Xbox Live Gold ve EA Play derken bazı abonelikler zaten uzun zamandır mevcuttu.

Xbox Game Pass ile başlayan ‘’oyun dünyasında yeni çağ’’ olarak adlandırabileceğimiz bu süreç ise işleri epey bir değiştirdi/değiştirecek. Xbox’ın sevilen başkanı Phil Spencer, şirketin başına geçtiğinden itibaren Game Pass fikrini destekledi. Karşı çıkan ve endişe duyan onca kişiye rağmen Xbox Game Pass projesinin hayata geçmesinde büyük bir rol oynayan Spencer, ilk olarak 2017’de piyasaya sürülen bu sistemin önemli bir parçası.

Her geçen gün popülerliğini artırmaya devam eden Xbox Game Pass’in ana amacı, oyunculara kendi özgün deneyimlerini sunmayı başarmak. Öyle ki henüz beta sürecinde olan ve ülkemizde bulunmayan Xbox Cloud Gaming sayesinde, herhangi bir konsol sahibi olmanıza gerek olmadan; mobil cihazınızdan, tabletinizden veya akıllı televizyonunuz gibi ürünleriniz ile size sunulan yüzlerce oyuna anında erişebiliyorsunuz.

Ülkemizdeki aylık Xbox Game Pass Ultimate fiyatının 45 TL olduğunu ve içerisinde 300’den daha fazla PC ile konsol oyunu bulundurduğunu biliyoruz. Ayrıca Xbox Cloud Gaming de Xbox Game Pass Ultimate üyeliği içerisinde bulunan bir sistem. Yani ilerleyen yıllarda ülkemizde de açıldığında mevcut aboneliğimiz sayesinde bulut sistemi için de ekstra bir ücret ödememize gerek kalmayacak.

Ülkemizdeki yeni oyun fiyatlarının 799 TL civarlarına dayandığını düşünecek olursak, özellikle bizim gibi sarsıntılı ekonomik dönemlerden geçen ülkeler için şahane bir fırsat olan abonelik sistemleri, oldukça uygun bir fiyata yüzlerce oyuna erişmemize olanak sağlıyor.

Çıktığından bu yana dünya çapında çok büyük bir ilgi gören ve sürekli olarak popülerliğini artırmaya devam eden Xbox Game Pass, Sony’yi de epey etkilemiş olacak ki geçtiğimiz aylarda PlayStation Plus’ın çok güzel bir değişime uğradığını ve içerisinde yüzlerce oyun barındıran uygun fiyatlı bir abonelik sistemine evrildiğini gördük.


Kaynak webtekno.com

 

Bir Dönemin Efsanesi PlayStation 3’e Yeni Bir Yazılım Güncellemesi Geldi

2000’li yılların başından beri oyun dünyasını kasıp kavuran “konsol savaşları” genellikle Sony’nin PlayStation konsolları ve Microsoft’un Xbox konsolları arasında sürüyordu. Çoğu jenerasyonda iki marka da kazanırken 2005-2006 yıllarındaki konsol savaşlarının kazananı açık ara farkla PlayStation 3 olmuştu.

Amazon Music, Prime Aboneleri İçin Ücretsiz Oldu: Peki Türkiyede Kullanılabilecek mi?

ABD merkezli Amazon’un sunduğu abonelik hizmeti Prime, aylık belli bir ücret karşılığında kullanıcıların birçok servisten yararlanmasını sağlıyor. Amazon Prime, alışveriş ayrıcalıklarının yanı sıra Prime Video ve Prime Gaming avantajları ile de öne çıkıyor. Aylık 7,90 TL’lik oldukça ucuz bir fiyata sahip olan hizmet, ülkemizde de birçok insan tarafından kullanılabiliyor.

Fotoğrafı Çekilen İlk Kara Deliğin Çevresinde Dönen Bir Gaz Kütlesi Keşfedildi!

İçinde bulunduğumuz galaksi Samanyolu’nun merkezi, Sagittarius A* isimli devasa bir kara deliğe ev sahipliği yapıyor. Hatırlayacak olursanız, bu kara delik uzay araştırmalarında tarihi bir keşfin öznesi olmuştu. Bilim insanları, tarihte ilk kez bir kara deliğin fotoğrafını çekmeyi başarmışlardı. Bu kara delik de Sagittarius A*’nın ta kendisiydi.

Facebook, Instagramda Kullanılan Reels Özelliğini Ülkemizde Kullanıma Sundu

Facebook’un yani yeni adıyla Meta şirketinin daha önce Snapchat’in hikayeler özelliğini Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp platformlarına getirdiğini görmüştük. Hatta Instagram’a gelen bu özellik ile birçok kullanıcı Snapchat kullanmayı bıraktı. Facebook ise hala akrabalarımızın ve büyüklerimizin çocukluk arkadaşlarını bulduğu platform olarak anılıyor. 

Türkiyede İnternette Yeni Bir Sayfa Açılıyor: "com.tr" ve "org.tr" Gibi Alan Adları, Tek Bir Belge Sunmadan Alınabilecek

Türkiye’de evlerimize 1993’te giriş yapmaya başlayan “.tr” uzantılı alan adları, 5 Mayıs 2019’a kadar Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından kaydediliyor ve yönetiliyordu. Fakat bu tarihte İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN) nezdindeki redelegasyon süreciyle bu alan adlarının yönetimi ve tahsisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devredildi.