Bir Neslin Kabuslarına Giren O Oyun Yenilendi: Dead Space Remake İnceleme

Orijinali Visceral Games ve Motive tarafından geliştirilen Dead Space, bundan tam 15 yıl önce 2008 yılında oyun dünyasına girişini yaptı. PlayStation 3 ve Xbox 360 neslinde çıkışını yapan oyun, dönemin başarılı korku-macera oyunu olmayı başarmıştı. Resident Evil 4 ile oyun sektörüne yön verdiren omuz üstü bakış açısına sahip, korkunç yaratıklarıyla ve gerilim-korku dolu sahneleriyle oyuncuları gerim gerim geren bir yapımdı. 

5.02.2023 01:15:11 tarihinde yayınlandı.

Orijinali Visceral Games ve Motive tarafından geliştirilen Dead Space, bundan tam 15 yıl önce 2008 yılında oyun dünyasına girişini yaptı. PlayStation 3 ve Xbox 360 neslinde çıkışını yapan oyun, dönemin başarılı korku-macera oyunu olmayı başarmıştı. Resident Evil 4 ile oyun sektörüne yön verdiren omuz üstü bakış açısına sahip, korkunç yaratıklarıyla ve gerilim-korku dolu sahneleriyle oyuncuları gerim gerim geren bir yapımdı. 

Gerçekten de o dönemler pek çok çocuğu ve genci korkutmayı başarmış ve belki de bazılarının oyunu yarıda bırakmasına neden olmuş bir yapımdan söz ediyoruz. USG Ishimura uzay gemisinin dar koridorları, birbirinden farklı uzaylı yaratıklar, kopan uzuvlar, fışkıran kanlar ve bağırıp çığıran daha pek çok yaratık ile korku dolu anlar yaşadığımız, Isaac Clarke adındaki ana karakterimiz ile çaresizce oradan oraya koşturup, gizemleri çözdüğümüz ve yaratıklardan kurtulmaya çalıştığımız Dead Space, orijinal formatını koruyarak yeniden yapıldı ve ufak dokunuşlar ile yeni nesil oyunculara tekrar sunuldu. Bu yazımızda Dead Space Remake’i spoiler vermeden artı ve eksileriyle birlikte değerlendiriyoruz. İşte Dead Space Remake incelemesi:

Bize geçmeden oyunun yabancı basındaki durumuna bir göz atmakta fayda var. Birazdan belirteceğim veriler oyunların inceleme puanlarını detaylıca inceleyebileceğiniz iki büyük siteden gelmekte. Bunlar Opencritic ve Metacritic. Üstteki resimde görüldüğü üzere Dead Space Remake’in Opencritic puanı 90/100 olarak gözükmekte. Tavsiye değeri ise %97 olarak belirtilmiş durumda. Rating seviyesi ise Opencritic’in en yüksek seviyesi olan Mighty seviyesinde. En popüler oyun basınlarından birisi olan IGN’in oyuna 9/10 verdiğini görüyoruz.  

Oyunun Metaciritic puanı ise 89 ve oyuncu puanı 8.4/10. Genel olarak yorumlar oldukça olumlu ve puanlar ciddi derecede yüksek. Oyunu beğenmeyen sayısı oldukça az diyebiliriz. Peki biz beğendik mi? Sorunun cevabı için incelememizi okumaya devam edin.

Öncelikle bence 2008 çıkışlı orijinal Dead Space’in hala gereken korkuyu ve verilmesi gereken atmosferi oyunculara sunmayı başarıyor. Bir remake planı olmasa bugün hala dönüp tekrar oynanabilecek bir oyun olduğunu söyleyebilirim ancak tabii ki 15 yıllık bir oyun olduğu için yeni nesil oyunculardan grafikleri eski bulacak ve vuruş hislerini beğenmeyecek olanlar çıkacaktır. Tasarım, korkunçluk seviyesi, hikaye, bölüm tasarımları, yaratıklar ve silahlar derken Dead Space zaten halihazırda pek fazla dokunulmaması gereken bir yapımdı. 

Tek yapılması gereken grafikleri yeni nesile uygun hale getirmek, vuruş mekaniklerinde ufak güncellemeler yapmak ve oyunun diğer kısımlarına da şöyle ufak kontrollerle geliştirmeler yapmak yeterli olacaktı. Amaç daha önce bu seriye başlamamış birisini güncel bir versiyonla seriye sokmaktı.

Tabii bunun yanında 15 yıl önce bu oyunu deneyimlemiş birisinin de yeniden yapım halini görünce heyecanlanmaması imkansız. Eski oyuncular için de büyük bir nostalji olacaktı bu yapım. Farklılıkları en iyi anlayabilecek ve anılarını canlandıracak olan bizzat onlardı. Peki, Remake versiyonun geliştiricisi Motive Studio, bu bahsettiğimiz noktaların kaçına dikkat etmiş. Nasıl bir remake formülü tercih etmiş. Gelin, oyunu bir bütün olarak orijinal oyundan farklarına da değinerek inceleyelim.

Dead Space’in hikayesi genel olarak bilim kurgu temalı bir hikaye diyebiliriz. Her şey Aegis VII gezegeninde kazı çalışmalarını yöneten ve oyunun büyük bölümünün geçtiği maden uzay gemisi USG Ishimura’nın kendisinden sorumlu CEC(Concordance Extraction Corporation) şirketine tehlikeli durum sinyali ya da ‘’distress call’’ olarak geçen imdat çağrısı göndermesi ile başlıyor. CEC şirketi bu durumun üzerine Kellion adlı uzay gemisini araştırma ve yardım için yollar. Isaac Clarke adlı ana karakterimiz bir mühendistir ve Kendra Daniels, Zach Hammond karakterlerinin içerisinde yer aldığı Kellion mürettebatı ile keşfe doğru yola çıkarlar.


Kaynak webtekno.com

 

Samsung Galaxy Watch 4 ve Galaxy Buds 2nin Tasarımı Baştan Aşağı Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yaklaşmakta olan akıllı saati Galaxy Watch 4 Classic'in tasarımının açığa çıktığından bahsetmiştik. Sızıntı dünyasının önemli isimlerinden bir tanesi olan Evan Blass şimdi, bu akıllı saatlerin üç boyutlu hareketli görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntüler, saatlerin tüm tasarım detaylarını gözler önüne seriyor.

TikTok Videosu Düzenleme Uygulaması CapCut, Windowsa Geldi

Günümüzün en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok’un çatı şirketi, içerik üreticilerinin işini kolaylaştırmak için bir de video düzenleyicisi yayınlamıştı. TikTok’la doğrudan entegre olarak çalışan ‘CapCut’ video düzenleyicisi, bugüne kadar yalnızca mobil cihazlara yüklenebiliyordu. Bugünse pek çok kişinin uzun süredir bulunmakta olduğu talep karşılık buldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Robot Olimpiyatları, 24 Mart’ta Başlıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl 14. kez düzenlenecek olan İTÜ Robot Olimpiyatları (İTÜRO) Türkiye’nin en büyük robot etkinliği olarak da biliniyor. Etkinlik, robotik alanında çalışma yapan öğrencileri, akademisyenler ve endüstri temsilcileri ile yan yana getirirken robotik alanındaki çalışmaların incelenip sorgulandığı bir oluşum olarak dikkat çekiyor.

TikTok, İlk Kez Bir Yerde Tamamen Yasaklandı: 1 Gün Bile Kullanmanın Cezası 200 Bin TL!

Son yılların en popüler sosyal ağlarından TikTok, uzunca bir süredir başta ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde tartışmalı bir noktada. Pek çok kesim, ByteDance'a ait uygulamanın Çin hükümeti ile iş birliği içerisinde olduğunu düşünüyor. Hatta ABD ve Kanada'da hükümet kurumları ile Avrupa Birliği'ndeki bazı kurumlar, çalışanlarına TikTok kullanmalarını yasakladı. Ancak yaşanan son gelişmeler, bunların daha sadece başlangıç olduğunu ortaya koyuyor.