Google Hesabı ile İnternet Sitelerinde Oturum Açma Devri Sona Erdi: Peki Kullanıcı Ne Yapacak?

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmeydi. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlıyorlardı. Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermiyor.

22.06.2022 02:15:12 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın kullanıcılara sunduğu hizmetlerden bir tanesi, üçüncü taraf uygulamalarda oturum açabilmeydi. Kullanıcılar, bu hizmet sayesinde bir internet sitesine kaydolmak zorunda kalmıyor, Google'daki hesap bilgileri ile internet sitesindeki hesaplarını bağlıyorlardı. Ancak an itibarıyla bu durum değişmiş durumda. Google artık üçüncü taraf uygulamalarda oturum açmaya izin vermiyor.

Google'ın neden böyle bir şey yaptığını tahmin etmek zor değil. Bu sistemin kullanıldığı siteler siber saldırıya uğrarsa, Google hesabına ait bilgiler ele geçiriliyordu. Alınan kararla böylesi bir risk ortadan kalkmış oldu. Ancak yine de isteyenler, Google hesaplarını kullanarak internet sitelerine giriş yapabilecekler. Bu durumda ise biraz uğraşılması gerekecek. 

Google'ın aldığı karar ile Google hesabınızdaki şifreyi kullanarak hiçbir internet sitesine hesap bağlama işlemi yapamayacaksınız. Ancak Google hesabını kullanarak bir platforma kaydolmak, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da mümkün olacak. Ancak bu kez de Google'ın "Uygulama Şifreleri" özelliğini aktif etmeniz gerekecek. Uygulama Şifreleri'nin Google'ın iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği ile birlikte kullanıldığını belirtelim. Özetle Google, üçüncü taraf sitelere erişimi zorlaştırmış durumda.

İLGİLİ HABER Google’dan Apple’a Kamuya Açık Çağrı: RCS’i Kabul Edin!

Peki Google'daki Uygulama Şifreleri özelliğini kullanmak için gerekli olan iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği nedir ve nasıl kullanılır? İşte bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, sizleri burada bulunan geniş kapsamlı rehberimize bekliyoruz.


Kaynak webtekno.com

 

Rus İşgali Altındaki Ukrayna, Kripto Para Yasasını Resmen Onayladı! Yatırımcılar Bundan Nasıl Etkilenecek?

Şubat ayının son günlerinden beri Rusya'nın haksız işgal girişimi altında olan Ukrayna'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, şubat ayında meclisten geçen kripto para yasasını resmen onayladı. Böylelikle savaş sürecinde toplanan kripto para yardımları ile ilgili yasal prosedürlerin önü açılmış oldu. Gelin hep birlikte bu tasarının detaylarına bakalım.

Ufak Çaplı Kalp Krizi: Bitcoin, CoinGeckoda Yanlışlıkla Dünyanın En Değerli Kripto Parası Unvanını Kaybetti

Kripto para yatırımcıları, geçtiğimiz haftalarda en popüler kripto para platformlarından CoinMarketCap’te yaşanan küçük bir hata nedeniyle bir anda trilyoner ve üzeri insanlara dönüşmüşlerdi. Kısa sürede giderilen bu hatanın ardından benzer bir hata da bugün, popüler takip platformlarından biri olan CoinGecko’da görüldü.

DALL-E ve ChatGPTnin Arkasındaki Şirket OpenAI, Yeni Yapay Zekâsı Point-Eyi Tanıttı: Saniyeler İçinde 3D Nesneler Üretebiliyor!

Metinden görsel oluşturan yapay zekâlar gittikçe yaygınlaşırken son zamanların popüler yapay zekâ sistemi DALL-E’nin arkasındaki şirket OpenAI’dan yeni bir hamle geldi. Elon Musk’ın da kurucuları arasında yer alan ABD merkezli şirket, dün yeni yapay zekâsı Point-E’yi tanıttı. Yeni sistem, yapay zekâ alanında büyük ses getireceğe benziyor.

Google, Karanlıkta Bile Gündüz Gibi Fotoğraf Çekebileceğiniz Yeni Yapay Zeka Programını Başlattı

Fotoğraf ya da video çekerken iyi bir aydınlatmaya sahip olmak en kötü özelliklere sahip kamerayla bile kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlar. Ancak özellikle akıllı telefonlarla çekilen fotoğraflar için dijital gürültü, yani çekilen fotoğraflarda dağılmış, çoğu parlak renkli noktalar büyük bir sorun olmaya devam ediyor. Google Araştırma ekibi, MultiNerf adını verdiği yapay zeka projesine yeni bir açık kaynak ekleyerek bu soruna bir çözüm bulmuş olabilir.