Googlea Şaka Makinesi Lakabını Veren En Efsane 1 Nisan Şakaları

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

2.04.2022 04:15:14 tarihinde yayınlandı.

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

Teknoloji dünyasının 1 Nisan geleneğine en uygun şekilde ayak uyduran şirketi olan Google, 2020 yılında koronavirüs sebebiyle bir şaka yapmamış, ancak diğer yıllarda farklı şakalarla karşımıza çıkmıştı. Biz de Google'ın geçmişte yaptığı efsane 1 Nisan şakalarını listelemek istedik. İşte Google'ın ilginçlikte sınır tanımayan 1 Nisan şakaları.

Google'ın ilk 1 Nisan şakası olan Google Mentalplex, dönmekte olan bir çarka bakarak aratmak istediğiniz kelimeyi aklınızda canlandırmanızı ve daha sonra çarka tıklamanızı istiyordu. Zihin okuma yoluyla arama yaptığı iddia edilen sistem, siz arama yaptıktan sonra "Hata 466: Birden çok verici algılandı. Kafanızdaki sesleri susturun ve tekrar deneyin", "Hata 05: Analog olarak alınan beyin dalgaları. Lütfen dijital olarak yeniden düşünün", "Hata CK8: Bu bilgiler Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında korunmaktadır" gibi ilginç hata kodlarıyla aradığınızın bulunamadığını söylüyordu. Hâlâ çalışır durumda olan Google Mentalplex'e buradan ulaşabilirsiniz.

Google'ın PageRank Systems adındaki arama algoritmasının nasıl çalıştığını açıkladığını iddia ettiği 1 Nisan şakasında PigeonRank ile özel eğitim verilmiş güvercinlerin arama sonuçlarını sıralamada görev aldığı söylenmişti. 'Gagalama emri' almış güvercinlerin yer aldığı bu şakaya dair tüm bilgilere ve görsellere hâlâ aktif olan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Google'ın 2004 yılında açtığı bir iş ilanı, Ay'da kurulacak Google Copernicus Center adındaki araştırma merkezine çalışan arandığını bildiriyordu. İlanda gösterilen araştırma merkezi bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklıydı. Mühendislerle ilgilenildiğinin ifade edildiği ilanda sunulan 'az yağlı latte' ve 'sürekli oksijen kaynağı' gibi çalışma koşulları dikkat çekiyordu. Google'ın iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

1 Nisan 2004'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü Google, bu tarihte aynı zamanda Gmail'i kullanıma açmıştı. Kullanıcıların 1 Nisan şakası sandığı bu e-posta servisi, bugün en popüler hizmetlerden biri hâline geldi.

İçenlerin zekâ seviyesinin arttığı ve Google aramalarını daha optimize şekilde yapabildiği iddia edilen bu içeceğin Glutamat Üzümlü, Şeker Radikali, Beta Karotisi ve Sero-Tonik Su adında 4 farklı versiyonu bulunuyordu. Google'ın 2004'te hizmete açtığı Gmail, aslında ücretsiz bir servis olmasına rağmen bu sayfada Gmail'e sahip olmak isteyenlerin, şişelerin kapaklarını marketlere götürerek kayıt olabilecekleri belirtiliyordu. Google Gulp'ın 'Sıkça Sorulan Sorular' sayfası da bir o kadar eğlenceli sorular içeriyordu. Google Gulp'ın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Apple, iPhone’larda Artık Daha Fazla Reklam Göstereceğini Resmen Doğruladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. CNBC'de yer alan bir habere göre Apple, yakındaa uygulama mağazası olan App Store'da çok daha fazla reklam göstereceğini onayladı. Üstelik bu değişikliğin yıl sonu itibarıyla geçerli olacağı ifade ediliyor. Bu durum, reklam görmekten hoşlanmayan iPhone kullanıcılarını rahatsız edecek gibi görünüyor.

Rus İşgali Altındaki Ukrayna, Kripto Para Yasasını Resmen Onayladı! Yatırımcılar Bundan Nasıl Etkilenecek?

Şubat ayının son günlerinden beri Rusya'nın haksız işgal girişimi altında olan Ukrayna'da dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, şubat ayında meclisten geçen kripto para yasasını resmen onayladı. Böylelikle savaş sürecinde toplanan kripto para yardımları ile ilgili yasal prosedürlerin önü açılmış oldu. Gelin hep birlikte bu tasarının detaylarına bakalım.

Gündemi Kaçırmayın: Google Haberler Ana Sayfaya Nasıl Eklenir?

Google şirketinin özelleştirilebilir haber akış hizmeti olan Google Haberler tıpkı Bundle mobil uygulaması gibi çalışıyor. Uygulama üzerinden belirli konuları ve kaynakları takip ederek yalnızca ilginizi çeken gelişmelerden haberdar olabiliyorsunuz. Anlık bildirim özelliğinin yanı sıra Google Haberler mobil uygulamasının widget’ını ana sayfanıza ekleyerek tüm gelişmeleri anlık olarak takip edebilirsiniz.