Hala Oynayanlar İçin Sizi Bir Profesyonel Yapacak 6 Agar.io Taktiği

Agar.io’nun popülerliğinden sonra io oyunları altında birçok farklı türde oyun piyasada türemeye başladı. Bu oyunların hepsi birbirinden tamamen farklı tarzda ve türlerde çıkmış olsa da hepsinin ortak olarak gözüken noktası aynı basitliğe sahip olmasıydı. Günümüzde io oyunları özelliklede Agar.io eski popülerliğine sahip olmasa da hala oynayanları mevcut.

21.02.2022 06:00:24 tarihinde yayınlandı.

Agar.io’nun popülerliğinden sonra io oyunları altında birçok farklı türde oyun piyasada türemeye başladı. Bu oyunların hepsi birbirinden tamamen farklı tarzda ve türlerde çıkmış olsa da hepsinin ortak olarak gözüken noktası aynı basitliğe sahip olmasıydı. Günümüzde io oyunları özelliklede Agar.io eski popülerliğine sahip olmasa da hala oynayanları mevcut.

Özellikle zamanı çok fazla olmayan insanların veya basit oynayıp çıkmalık tarzda eğlence arayan insanların ilgisini çeken Io oyunları arasında Agar.İo kendi popülerliğini korur durumda. Biz de başlamak isteyenler veya hali hazırda  oynayanlar için Agar.io hakkında birkaç taktik hazırlamaya karar verdik.

Agar.io kesinlikle basitliğin vücut bulmuş hali diyebiliriz. Genel olarak "io" kategorisindeki bütün oyunlar için bu deyim geçerli olsa da yinede belirtmekte fayda var. Bir hücre olarak başladığınız bu rekabete dayalı oyunda kendi bulunduğunuz lobideki en büyük hücre olma yolunda rakiplerinizi yemeye çalışıyorsunuz. Kulağa geldiğinden kesinlikle daha basit olduğunu söyleyebilirim. Rakipler dışındaki tek düşmanınız ise virüsler. Virüsler temas ettiğinizde hücrelerinizin bölünmesini ve çok fazla temasınız da da yok olmanızı sağlayan tuzaklar olarak nitelendirebiliriz. 10'ar kişilik lobiler halinde oluşan Agar.io kesinlikle rekabetin oldukça sert ve eğlenceli geçtiği bir oyun. Fakat yazımızda bahsedeceğimiz üzere her oyunda olduğu gibi bu oyununda belli başlı tüyoları, taktikleri ve dikkat edilmesi gereken detayları mevcut.

Bazı oyuncular kasıtlı olarak etraflarında küçük hücre barındırmayı severler. Fakat bunun bir tuzak olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekiyore. Çünkü asıl amaçları etraflarındaki küçük hücreleri yemeye çalışırken sizi yemek olacaktır.Siz daha küçük hücreyi yemek için üzerine ilerlerken, hızlı bir şekilde mümkün olduğunca çok hücreye bölünerek sizi yemeye çalışırlar. Bu kesinlikle dikkat etmeniz gereken tuzaklardan biri.

En büyük kazancı kendi boyutunuza yakın bir oyuncuyu yiyerek elde edersiniz. Daha küçük olanları kovalamak cazip olsa da, karşılığında daha az şey kazanırsınız ve kendince tehlikeleri de peşinde getirir. Kovalamaca esnasında kendi boyunuzu aşan bir oyuncu ile karşılaşmanız oldukça olası ve bunun sonucu da etrafınızda sahip olduğunuz hücrelerin bir kısmını kaybetmenize hatta tamamen tüm hücrelerinizi kaybetmenize sebep olabilir.

Sizden çok daha güçlü durumda olan bir oyuncuyla karşılaştığınız durumlarda kendinizi bir virüsün yanına veya arkasına atın. Virüsler dokunduğunuz anda hücrelerinizi patlamasına sebep olan tuzaklar diyebiliriz. Bu yüzden virüslerin etrafında oynamanız sizi olduğu kadar sizden güçlü olan oyuncuları da tehlikeye atacaktır. Bu durumu iyi kullanırsanız virüsleri kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Agar.io'nun haritası belli ölçeklerde olduğu için köşeleri ve sonu tabii ki mevcut. Bu yüzden buralardan kaçınmanız gerekiyor. Özellikle henüz küçük bir hücreyseniz ve peşinizde sizi takip eden birileri varsa köşelerden ve kenarlardan olabildiğince uzak durmaya çalışın. Bu rotanın sonunuuz getirme ihtimali olduğu gibi, kaçış rotanızı daralttığınız için başka oyuncularla karşılaşma ihtimalinide peşinde getiriyor.


Kaynak webtekno.com

 

Öğrencilerin Dersten Sıkılıp Sıkılmadıklarını Tespit Edebilen Bir Yapay Zeka Geliştirildi (Arka Dörtlü, Kendi Aranda Konuşma)

Pandemi sebebiyle uzun bir süre kapalı kalan okullar, eğitimin uzaktan ilerlemesine sebebiyet verdi. Tüm dünyada Zoom başta olmak üzere çeşitli platformlar aracılığı ile sürdürülen eğitim-öğretim, şirketleri de bu alanda yoğunlaşmaya itti. Özellikle görüntülü görüşme platformlarının sayısı arttı, var olanlar kendini geliştirdi ve diğer şirketler onlarla iş birliği yaptı. Bu şirketlerden biri olan Intel ise öğrencilerin sıkılıp sıkılmadığını anlayabilen bir yapay zeka geliştirdi.