Instagram Reels Videoları Nasıl Yapılır? En Dikkat Çekici Videoları Hazırlamak İçin 7 Taktik

Meta, eski adıyla Facebook’un sahibi olduğu Instagram sosyal medya platformu uzun yıllardır hayatımızda ama paylaşım türlerinden bir tanesi olan reels videoları yakın zamanda platforma eklendi. Tıpkı TikTok platformunda olduğu gibi kullanıcıların kısa videolar yayınlamasının önünü açan Instagram reels, hem paylaşanları algoritmada öne çıkarıyor hem de diğer kullanıcılar tarafından epey seviliyor.

30.01.2023 17:15:14 tarihinde yayınlandı.

Meta, eski adıyla Facebook’un sahibi olduğu Instagram sosyal medya platformu uzun yıllardır hayatımızda ama paylaşım türlerinden bir tanesi olan reels videoları yakın zamanda platforma eklendi. Tıpkı TikTok platformunda olduğu gibi kullanıcıların kısa videolar yayınlamasının önünü açan Instagram reels, hem paylaşanları algoritmada öne çıkarıyor hem de diğer kullanıcılar tarafından epey seviliyor.

Instagram reels videolarının en güzel yanı, kullanıcılara sunduğu araçlardır. Bu araçlar sayesinde video montaj konusunda herhangi bir bilgisi olmayanlar bile o an çektikleri ya da daha önce kaydettikleri görüntüler üzerinden bir reels videosu hazırlayarak milyonlarca kişiye ulaştırabiliyorlar. Hiç bilmeyenler için Instagram reels videoları nasıl yapılır yakından bakalım ve daha da önemlisi, en iyi reels videoları için bazı etkili ipuçlarını görelim.

Instagram mobil uygulamasını açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan artı butonuna tıklayın. Karşınıza çıkan paylaşım türleri arasından reels seçeneğine dokunun. Dilerseniz reels paylaşım sayfasına hikaye paylaşmak için açtığınız kameranın altındaki seçenekler üzerinden ulaşmanız da mümkün.

Instagram reels videosu oluşturmak için iki seçeneğiniz var; ya o an kaydedeceksiniz ya da daha önce kaydetmiş olduğunuz bir görüntüyü kullanacaksınız. Kayıt düğmesine basarak ya da eller serbest modunda kayıt yapabilirsiniz. Kaydedilmiş bir görüntüyü kullanmak için sol alt köşedeki buton ile galerinize ulaşmanız ve reels videonuza eklemek istediğiniz görüntüyü ya da görüntüleri seçmeniz yeterli. 

Geldik en önemli adıma yani reels videoları düzenlemeye. Instagram bu noktada kullanıcılara pek çok farklı araç sunuyor. Dilediğiniz sesi ya da müziği ekleyebilir, video uzunluğunu belirleyebilir, video hızını ayarlayabilir, çerçeve düzeni seçebilir, zamanlayıcıyı ayarlayabilir, hangi kamerayı kullandığınızı seçebilir, klip sıralamasını seçebilir; yani Instagram reels videonuz üzerinde aklınıza gelen tüm düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram reel videonuzun kendi düzenlemesi kadar paylaşım düzenlemesi de bir o kadar önemlidir çünkü amacınız, diğer kullanıcılara ulaşmak. Bu noktada reels videonuza bir kapak fotoğrafı belirleyin, başlık ekleyin, kişileri etiketleyin, konum ekleyin, Facebook kullanıcılarıyla paylaşılıp paylaşılmayacağını seçin, orijinal ses varsa isim belirleyin, altyazıları etkinleştirebilirsiniz, reels videonuzun akışta görünüp görünmemesini seçin.

Reels videonuz üzerinden son düzenlemeleri de yaptıktan sonra son bir butona dokunun ve tüm Instagram kullanıcılarıyla paylaşın. Yayınlamadan önce paylaşım ayarlarınızı son bir kez kontrol etmenizde yarar var. Instagram reels videoları hikaye olmadığı için 24 saat sonra kaybolmaz, siz silene kadar orada kalmaya devam eder. 

Instagram, paylaşılan reels videoları için dört farklı seçenek sunuyor. Reels videonuz 15 saniye, 30 saniye, 60 saniye ya da 90 saniye olabilir. Maksimum süre 90 saniyedir. Eğer hareketsiz bir görsel paylaştıysanız ve 15 saniye seçtiyseniz video bir döngü olarak paylaşılır. Fakat bir video paylaştıysanız video süresi boyunca yayınlanacak ve sonra döngü başlayacaktır. 

Daha önce buradaki yazımızda detaylarıyla anlattığımız gibi Instagram reels boyutu 9:16 oranında 1080 x 1920 piksel, reels kapak fotoğrafı boyutu ise 1080 x 1920 piksel olmalıdır. Kapak fotoğrafı profilinizde 1:1, ana sayfada ise 4:5 oranında kırpılır. Tabii profilinizdeki reels sayfasında ya da reels akışında kırpma olmaz.

Ne yaparsanız yapın, olması gereken öncelikle girmiş olduğunuz dünyayı keşfetmektir. Kendi aranızda arkadaşlarınızla eğlenmek için değil de Instagram’da çok daha fazla kişiye ulaşmak için reels videoları yapıyorsanız Instagram reels algoritmasını keşfetmelisiniz. Hangi etiketler öne çıkıyor yalnızca bunu görmek bile sizi bir anda yüzbinlerce kullanıcının önüne çıkarabilir.


Kaynak webtekno.com

 

iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max Arasındaki Farklar Neler?

7 Eylül 2022 tarihinde yeni iPhone 14 ailesini Pro modelleriyle tanıtan Apple, yıllardır kullanmadığı Plus modelini tekrar canlandırmıştı. Bu bağlamda yeni iPhone ailesi, 4 üyeyle karşımıza çıkmış oldu. Bunların arasındaki farklar bariz olsa da çoğu gündelik kullanıcı için havada kalmış oldu.

Güney Korenin İlk Yerli Roketi ’Nuri’ Uzaya Fırlatıldı

Güney Kore, uzunca bir süredir yerli roketi Nuri üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Hatta geçtiğimiz yılın sonlarına doğru bir fırlatma yapan yetkililer, bu fırlatmada başarısız olduklarını duyurmuşlardı. Bugünse devran dönmüş durumda. Güney Kore, Nuri isimli yerli roketini başarılı bir şekilde fırlattı ve test amacıyla uzaya gönderdiği faydalı yükleri yörüngeye yerleştirmeyi başardı.

Kullandığımız Sıradan Uygulamalar, Kişisel Bilgilerimizin Aslında Ne Kadarını Topluyor?

Şirketlerin sundukları hizmetler neredeyse her zaman belirli izinler vermenizi gerektiriyor. Örnek olarak Google Maps’in sunduğu navigasyon hizmetini kullanmak için o uygulamanın sizin konumunuzu bilmesine izin vermeniz gerekiyor. Buna benzer diğer uygulamalar da amaçları doğrultusunda bizlerden belirli izinler istiyor. Biz de o hizmete hemen erişmek için bunların ne olduğuna bakmadan izin veriyoruz.