Metaverse Ortamında İlk Toplantılarını Gerçekleştiren AKP Yetkililerinden Açıklama: Türkiye Bu Alanda Lider Olabilir

TBMM Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin katılımlarıyla birlikte AKP, metaverse ortamındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının içeriğine ilişkin Ünal, metaverse alanında yapılması gereken hem finansal hem de hukuksal düzenlemeler olduğunu kaydetti. 

21.02.2022 16:00:23 tarihinde yayınlandı.

TBMM Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Mustafa Elitaş ile AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri'nin katılımlarıyla birlikte AKP, metaverse ortamındaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının içeriğine ilişkin Ünal, metaverse alanında yapılması gereken hem finansal hem de hukuksal düzenlemeler olduğunu kaydetti. 

Ünal ve İleri’nin parti genel merkezindeki farklı odalardan katıldığı toplantıya TBMM’den katılan Elitaş ise metaverse'ün uzun bir süredir gündemde olduğunu; ancak gelişen teknolojiler sayesinde son zamanlarda popülerlik kazandığını ifade etti. 

Metaverse'ün temelini oluşturan teknolojilerin sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blokzincir olduğunu belirten İleri, "Özellikle blokzincir teknolojileri ile bu dijital varlıklar veya dijital mülkiyet kavramının mümkün olduğu anlaşılmıştır ve bu bağlamda metaverse çalışmaları hız kazanmıştır" ifadelerini kullandı. Metaverse'ün popülerleşmeye yeni başlamış bir gelişme olmasına rağmen hızla gelişerek birçok sektörü etkileyeceğini aktaran İleri; Türkiye’nin bu alanda lider olabileceğini kaydetti. 

Farklı ortamlardan katılımcılarla siyasi alandaki ilk toplantının yapıldığını hatırlatan Ünal, metaverse için “Fiziki coğrafyanın ortadan kalktığı ve internet coğrafyasında farklı şehirlerden, farklı ülkelerden insanların bir gözlük aracılığı ile ortak bir platformda buluşup rahat bir şekilde toplantılarını yapabilecekleri bir ortam” ifadelerini kullandı.  

Buna ek olarak Ünal, “Tabii bu dijital dönüşümün bir sonucu olarak bu alanda yapılması gereken hem finans anlamında hem hukuk anlamında ciddi regülasyonlar gerekiyor. Biz toplantıda bunları da değerlendirdik. Bugün özellikle kripto varlıklarla ilgili yapılacak yasal düzenleme konusunu konuştuk" şeklinde aktardı. 

İLGİLİ HABER Türkiye, En Çok Metaverse Arsası Satın Alan Ülke Oldu: İyi de Neden?

Öte yandan İleri, dijital ve teknolojik gelişmelerin sadece teknik boyuttan ibaret olmadığını; bunların bir de hukuki, ekonomik ve toplumsal boyutlarının olduğunu belirtti. 


Kaynak webtekno.com

 

FIFA Rakibi Futbol Oyunu UFLde Türkçe Konuşan Spiker Yer Alacak!

Strikerz Inc. tarafından geliştirilen futbol oyunu UFL, ilk olarak 2021 yılında duyurulmuştu. FIFA’nın rakibi olacak yapım, en başta 2022’de çıkacak olsa da daha sonra 2023 yılına ertelenmişti. Bekleyiş sürerken oyundan Türk oyuncuları sevindirecek bir haber geldi.

Source 2 ile Yeniden Oluşturulan CS:GOnun İlk Oynanış Videosu Paylaşıldı (Ama Valve Tarafından Değil)

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Valve, yıllardır Source 2 isimli oyun motoru ile gündemde. Şirketin Half-Life: Alyx'e güç veren motoru, yıllardır Counter-Strike: Global Offensive'e (CS:GO) geleceği iddiasıyla etrafta dolaşıp duruyor. Ancak böyle bir şey henüz olmadı. Hatta projenin iptal edildiği, böyle bir değişimin hiçbir zaman olmayacağı bile ileri sürüldü.

Japonyadaki Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatmak Neden Mümkün Değil?

Teknolojinin önümüze açtığı her kapının maalesef çok geçmeden karanlık yüzünü de görüyoruz. Elbette bu durum, ortaya çıkan cihazlarla veya teknolojilerle ilgili değil, art niyetli insanlardan kaynaklanıyor. Örneğin Apple’ın, eşyalarınızı kolayca bulabilmenizi sağlayan AirTag cihazı, otomobil hırsızlığı gibi alanlarda kullanılmıştı. Ya da temassız ödeme kolaylığının gelmesiyle, kart bilgilerinin kolayca elde edildiğini gördük.