Microsoft ve Intel, Kötü Amaçlı Yazılımları Somut Görüntülere Dönüştürdü

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

23.02.2022 02:00:29 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji şirketleri, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımları tespit etmek için uzun zamandır makine öğrenmeyi kullanıyorlar. Bu şirketlerden biri olan Microsoft, kötü amaçlı yazılımların tespit edilmesi için Intel ile yeni bir projede beraber çalışıyor. 

Microsoft ve Intel’in iş birliği yaparak üzerinde çalıştıkları derin öğrenme projesine STAMINA adı verildi. STAMINA, kötü amaçlı yazılım örneklerini gri tonlamalı görüntülere dönüştürüyor ve dönüştürdüğü görüntüyü kötü amaçlı yazılım örneklerinin dokusal ve yapısal desenleri ile karşılaştırıyor. 

STAMINA’nın nasıl çalıştığını, Intel ve Microsoft araştırmacılardan oluşan ekip açıkladı ve tüm sürecin birkaç basit adımdan oluştuğunu belirtti. İlk adım, bir girdi dosyasını alıp tek boyutlu piksel veri akışına dönüştürmek. 

Araştırmacılar daha sonra, oluşturulan tek boyutlu (1D) piksel akışını, normal görüntü analiz algoritmalarının inceleyebilmesi için 2D fotoğrafa dönüştürdüler. Kötü amaçlı yazılımdan oluşturulacak 2D görüntünün büyüklüğü de özel olarak belirlendi. Görüntünün genişliği, giriş dosyasının boyutuna göre belirlendi. Görüntü yüksekliği ise piksel akışının belirlenen görüntü genişliğine bölünmesi ile dinamik olarak belirleniyor.

Intel ve Microsoft’un araştırmacıları, ham piksel akışını normal bir 2D görüntüye dönüştürdükten sonra elde edilen görüntüyü daha küçük boyutlu bir görüntü haline getirdiler. Araştırmacılar, ham görüntünün yeniden boyutlandırılmasının, hesaplama kaynaklarının milyarlarca pikselden oluşan görüntülerle çalışma zorunluluğunu ortadan kaldırdığını ve işlemin daha da hızlandığını açıkladılar. Araştırmacılar, görüntülerin küçük boyutlu görüntülere dönüştürülmesinin sınıflandırma işleminin sonucunu olumsuz şekilde etkilemediğini de belirttiler. 

Görüntülerin oluşturulmasının ardından derin sinir ağı (DNN) eğitildi. Derin sinir ağının eğitilmesi için Microsoft, 2.2 milyon virüslü dosya örneğini araştırmaya sundu. Microsoft’un sunduğu virüslü dosya örneklerinin yüzde 60’ı DNN algoritmasının eğitilmesinde kullanıldı. Dosyaların yüzde 20’si DNN’nin doğrulanması için kullanılırken geri kalan yüzde 20’si ise projenin gerçek testleri için kullanıldı. 

Yapılan testlerin ardından STAMINA geliştiricileri bir açıklama yaptılar. Geliştiriciler, STAMINA’nın kötü niyetli yazılım örneklerini belirleme ve sınıflandırmada yüzde 99.07’lik bir başarı elde ettiğini duyurdular. STAMINA’nın bu tespit ve sınıflandırma çalışması içinde sadece yüzde 2.58’lik bir yanlış pozitif bulundu.

Intel ile beraber geliştirilen STAMINA araştırması, Microsoft’un makine öğrenme tekniklerini kullanarak kötü amaçlı yazılımları tespit etme süreçlerini iyileştirme çabalarının bir parçası olarak görülebilir. STAMINA ile ilgili olarak Microsoft’tan yapılan açıklamada, STAMINA’nın küçük boyutlu dosyalarla çalışırken doğru ve hızlı olmasının yanında büyük dosyalarla da çalıştığı ve yeteneklerini gösterebildiği belirtildi. Ancak STAMINA’nın büyük boyutlu dosyalarda küçük boyutlulara göre daha az etkili olduğunun altı çizildi. 


Kaynak webtekno.com

 

Fortnite’a “Dünya Star Wars Günü” İçin Özel Kostüm ve Silahlar Geliyor!

Star Wars serisinin yeni üçlemesinin finaliyle buluştuğumuz 2019 yılında Fortnite, Star Wars’a özel bir etkinlik de gerçekleştirmişti. Star Wars: Rise of Skywalker’ın özel gösteriminin de yapıldığı etkinlik çerçevesinde oyuna Stormtrooper, Rey, Finn, Boba Fett, Sith Trooper, Krrsantan, Fennec Shand, Zorii Bliss ve Kylo Ren gibi karakterlerin kostümleri eklenmişti.

Çıktığı Dönem Ses Kalitesinde Devrim Yaratan Nokia N91’in Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Yine farklı bir tasarım ve yine Nokia. Günümüzde her ne kadar popüler olmasa bile, Nokia 2000’li yılların başından beri oldukça farklı tasarımlarda telefonlar üretmiş. Buna örnek verebileceğimiz oldukça fazla telefon bulunuyor. Bu farklı tasarıma sahip telefonlardan bir tanesi ise Nokia N91. 2005 yılında Nokia tarafından tanıtılan model, bir telefonun dışına çıkıyor diyebileceğimiz özel bir tasarımla tanıtılmıştı. Günümüz ile karşılaştırdığımızda, Nokia N91 özellikleri ve tasarımı oldukça garip duruyor diyebiliriz.

Call of Duty Çöktü: Activision Sunucularına Saatlerce Bağlanılamadı

Geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından satın alınacağı açıklanan Activision Blizzard; Call of Duty, World of Warcraft ve daha birçok dünya çapında popüler oyunu bünyesinde bulunduruyor ve milyonlarca oyunsevere hizmet veriyor. Ancak bugün gelen haberler, şirketin sunucularında problem yaşadığını ortaya koydu.