Rusya’ya Bir Şirket Ambargosu Daha: Rus Medyası, Google Platformlarından da Para Kazanamayacak

Rusya-Ukrayna krizi sonucunda Rusya’ya ülkeler tarafından uygulanan yaptırımların yanına eklenen şirket ambargoları da çoğalmaya devam ediyor. Dün yapılan açıklama ile Rusya medyasına bağlı YouTube kanallarının herhangi bir şekilde gelir elde etmesi, Google tarafından yasaklanmıştı. Bir başka duyuru da Meta’dan gelmişti.

28.02.2022 09:00:24 tarihinde yayınlandı.

Rusya-Ukrayna krizi sonucunda Rusya’ya ülkeler tarafından uygulanan yaptırımların yanına eklenen şirket ambargoları da çoğalmaya devam ediyor. Dün yapılan açıklama ile Rusya medyasına bağlı YouTube kanallarının herhangi bir şekilde gelir elde etmesi, Google tarafından yasaklanmıştı. Bir başka duyuru da Meta’dan gelmişti.

Bunun yanı sıra Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, dün yaptığı duyuru ile Rusya devlet medyasının kendi platformdaki aksiyonlarına dair çeşitli yasaklamalar getirdi. Bu duyuru, Facebook’un Güvenlik Politikası lideri Nathaniel Gleicher tarafından Twitter’dan duyurulmuştu. Şimdi de bir başka teknoloji devinin bu konuda adım attığı görüldü.

Gleicher’ın yaptığı açıklamalarda Rusya’nın devlete bağlı medya organları herhangi bir Meta platformunda reklam veremeyecek ve para kazanamayacağı belirtilmişti. Gelen yeni haberlerde ise Google'ın da Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yaptırım uyguladığı gözlemlendi. Açıklamalara göre dev şirket, Rus medya organlarının reklam geliri kazanmasını engelleme kararı aldı. Gmail gibi servislerden reklam gelir elde edilemeyeceğini belirten yetkliiler, gerekirse daha fazla önlemin alınacağını aktardı.

İLGİLİ HABER Sosyal Medya Savaşları: Rusya, Twittera Erişimi Engellerken Youtubedan ise Beklenmeyen Rusya Adımı

Reklam gelirlerinden para kazanılmasının yanı sıra Google ve Meta gibi dev şirketlerin platformlarında Rusya’ya bağlı hesaplar öne çıkarılmayacak ve Ukrayna’dan ulaşılamayacak. Ayrıca, Rusya'nın desteklediği 26 YouTube kanalındaki reklamlardan iki yıl içinde Aralık 2018'e kadar tahmini 7 milyon ila 32 milyon dolar arasında bir gelir elde ettiği göz önünde bulundurulursa, YouTube'un aldığı kararın da hatırı sayılır bir ambargo olduğunu söyleyebiliriz.


Kaynak webtekno.com

 

Piyasaya Hızlı Bir Giriş Yapıp Adından Bolca Söz Ettirmeyi Başaran Nothingin Hikâyesi ve Şimdiye Kadar Çıkardığı Tüm Ürünler

Tabii ki Nothing'in daha ilk ürünleriyle gözleri üzerine toplaması şans işi değil. Markanın arkasında sektör devi isimler var. OnePlus'ın kurucu ortağı Carl Pei tarafından kurulan Nothing, yolun başında iPod'un mucidi Tony Fadell, Twitch kurucu ortağı Kevin Lin ve Reddit CEO'su Steve Huffman gibi isimlerin desteğini de arkasına aldı.

Dogecoin Logosuna İlham Olan Köpek Kabosu, Kansere Yakalandı

CoinMarketCap verilerine göre 9 milyar doları aşkın hacimle dünyanın en popüler kripto para birimlerinden bir tanesi olan Dogecoin (DOGE) ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bu kripto para biriminin logosu için ilham veren "Kabosu" isimli köpek, Japonya'dan gelen haberlere göre şu sıralar pek de iyi günler geçirmiyor.

En Az 1 Milyon WhatsApp Hesabı Çalındı: Meta, Hesapların Çalınmasına Yol Açan Şirketlere Dava Açtı!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, dikkat çeken bir davanın birinci tarafı oldu. Şirket, "HeyMods", "Highlight Mobi" ve "HeyWatsApp" isimli şirketlere dava açtığını duyurdu. Meta, hazırladığı şikayet dilekçesinde bu şirketlerin, en az 1 milyon WhatsApp hesabını ele geçirdiklerini ve kendi amaçları uğruna kullandıklarını söylüyor.

Bilgisayar İnternete Bağlanmıyorsa Sorun Nasıl Çözülür?

Özellikle pandemi sürecinde yoğunlaşmak zorunda kaldığımız internet; günlük işlerimizden, eğlencemize kadar her yerde, artık hayatımızın tümü olmuş durumda. Her an ihtiyacımız olan internete erişim problemi yaşamak ise kullanıcıları çileden çıkaran sorunların başında geliyor. Muhtemelen mobil verinizle okuyacağınız bu listemizde, "Wi-Fi bağlı ama internet yok” ya da “İnternetim tamamen gitti” gibi sorunların çözümlerini bulabileceksiniz.