Sisteminizin Yetmediği Oyunları Oynamanızı Sağlayan GeForce Now Nedir, Nasıl Kullanılır?

Eğer oyun piyasasını yakından takip eden bir oyunseverseniz bazı oyunların sistem gereksinimlerini gördükten sonra uzun süre ekrana hüzünlü gözlerle bakıyor olabilirsiniz. Haklısınız çünkü bazı oyunları oynamak için gerekli donanımı toplamanın maliyeti dudak uçuklatabiliyor. İşte GeForce Now tam bu noktada devreye giriyor ve en dandik bilgisayarda hatta telefonda bile oyun oynamanızı sağlıyor.

16.02.2022 02:46:25 tarihinde yayınlandı.

Eğer oyun piyasasını yakından takip eden bir oyunseverseniz bazı oyunların sistem gereksinimlerini gördükten sonra uzun süre ekrana hüzünlü gözlerle bakıyor olabilirsiniz. Haklısınız çünkü bazı oyunları oynamak için gerekli donanımı toplamanın maliyeti dudak uçuklatabiliyor. İşte GeForce Now tam bu noktada devreye giriyor ve en dandik bilgisayarda hatta telefonda bile oyun oynamanızı sağlıyor.

Olsa olsa Solitaire oynarım dediğiniz bir bilgisayarda bile GeForce Now hizmeti sayesinde en güçlü grafiklere sahip oyunları oynayabiliyorsunuz. Yalnızca bilgisayarınızda değil, akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde de PC oyunları oynamanız mümkün. Çünkü GeForce Now, cihazınızla değil sunucularla çalışıyor. Gelin GeForce Now nedir, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla yakından inceleyelim.

Nvidia tarafından geliştirilen ve sunulan GeForce Now, bulut tabanlı bir oyun servisidir. Ülkemizde Turkcell ortaklığıyla GeForce NOW powered by GAME+ adıyla hizmet vermektedir. İlk kez 2015 yılında yayına başlayan bu hizmet, kullanıcıların güçlü donanımlara sahip bir bilgisayar üzerinden oyun oynamaları ve görüntünün sunucular üzerinden yüksek hızlı internet bağlantısı ile anlık olarak yansıtılması prensibi üzerine çalışıyor.

Temel tanımlama biraz kafa karıştırıcı olabileceği için bir örnek üzerinden gidelim. GeForce Now hesabı açtınız, Steam hesabınızı bağladınız ve bir oyun açtınız. Bu oyun, GeForce Now’a ait kimbilir nerede bulunan güçlü donanımlara sahip bir bilgisayarda açılıyor ve oynamaya başlıyorsunuz. Diğer bilgisayardaki görüntü anlık olarak kendi cihazınıza yansıtıldığı için siz sanki kendi cihazınızda oynuyor gibi hissediyorsunuz.

Tonla RAM, güçlü işlemci, cayır cayır bir grafik kartına sahip olmanıza gerek yok. GeForce Now abonesi olduktan sonra bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon üzerinden dilediğiniz oyunu oynayabiliyorsunuz. Yani GeForce Now ne işe yarar sorusunun yanıtı şudur; en dandik cihazda bile en güçlü oyunu oynamanızı sağlar.

GeForce Now kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Windows, Mac, Android, NVIDIA SHİELD, Chromebook, Safari internet tarayıcısı gibi pek çok farklı işletim sistemine sahip pek çok farklı cihaz üzerinden GeForce Now kullanabilirsiniz. Uygun yükleme dosyasını indirdikten sonra birkaç dakika içinde kurulum yapabilirsiniz. Zaten sistem tarafından yönlendiriliyorsunuz.

Steam ve benzeri bir oyun mağazası ile GeForce Now hesabınızı bağlayarak hesabınızda bulunan oyunları oynayabilirsiniz. GeForce Now tarafından sunulan pek çok ücretsiz oyun da bulunuyor. Bu oyunlardan birini tercih ederseniz oyun mağazası hesabınızı GeForce Now hesabınıza bağlamanız gerekmiyor ama bağlarsanız bir şey kaybetmezsiniz. 

GeForce Now paketlerinin ücretleri ve sunduğu özellikler genel olarak bu şekilde. Buradaki bağlantı üzerinden paket detaylarını görebilirsiniz. GeForce Now, paketler üzerinde yeni kampanyalar ve indirimler oluşturabilir. 


Kaynak webtekno.com

 

Erişim Engelleriyle Boğuşan Rus Vatandaşlarına Savaş Hakkında Bilgi Verebileceğiniz İnternet Sitesi

Rusya’nın sosyal medya platformlarına getirdiği kısıtlamanın ardından, Rus halkının savaşla ilgili doğru bilgilere erişimi büyük ölçüde kısıtlandı. Bununla birlikte Rus lider Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde savaşla ilgili ‘sahte’ haber yayanların 15 yıl hapis cezasına çarptırılacağına ilişkin kararnameyi onayladı. Geçtiğimiz gün de Belarus'lu bir gazetecinin, yalan haber yaptığı gerekçesiyle tutuklandığını paylaşmıştık. 

Platformlar Arası Yarış Kızışıyor: Instagramın Ardından TikTok da Ücretli Abonelik Sistemi Üzerinde Çalıştığını Açıkladı

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberde, popüler sosyal medya platformu Instagram’ın içerik üreticileri için planladığı ‘ücretli abonelik’ sisteminin testlerine başladığını aktarmıştık. Sınırlı sayıda kullanıcıda denenmeye başlayan bu özellik sayesinde içerik üreticilerinin aylık bir abonelik ücreti belirleyebileceği; bu sayede de abonelere özel hikâye ve canlı yayınların uygulamaya geleceği ifade edilmişti.

Sanal Gerçeklik Oyunuyla Yapay Zeka, İnsan Beyniyle Birleşti: Kendinize Olan Güveninizi Yeniden Sorgulayabilirsiniz!

Gün geçtikçe gelişen yapay zeka neredeyse her alanda kullanılmaya başlandı. Sağlık alanından ulaşıma, eğitimden günlük yaşama kadar akla gelebilecek her alanda kullanılan yapay zekayı şimdi de ulaşım alanında kullanan bir araştırma ekibi, insan beyin aktivitesine dayalı bir zeka modeli geliştirerek ilginç bir çalışmaya imza attı.