Sosyal Medyayı İkiye Bölen Okuma Tekniği: Soldaki Metni mi Daha Hızlı Okuyabiliyorsunuz, Yoksa Sağdakini mi?

Küçüklüğümüzden bu yana tekrar tekrar kitaplara, makalelere ya da farklı yazılı kaynaklara maruz kalarak okuma hızımızı geliştirdik. Yani hızımızı artırmak için doğal olarak sürekli pratik yapmamız gerekti. Fakat Renato Casutt'un ortaya attığı yeni yöntemin, hızlı okuma yetisini bu saydıklarımızdan daha kısa sürede kazandırabileceği iddia ediliyor.

21.05.2022 07:30:22 tarihinde yayınlandı.

Küçüklüğümüzden bu yana tekrar tekrar kitaplara, makalelere ya da farklı yazılı kaynaklara maruz kalarak okuma hızımızı geliştirdik. Yani hızımızı artırmak için doğal olarak sürekli pratik yapmamız gerekti. Fakat Renato Casutt'un ortaya attığı yeni yöntemin, hızlı okuma yetisini bu saydıklarımızdan daha kısa sürede kazandırabileceği iddia ediliyor.

Biyonik okuma isimli bu yöntem, kelimelerin belirli kısımlarının kalın şekilde yazılmasını kapsıyor. Bu sayede kelimelerin daha kısa sürede anlaşıldığı ve bu sayede okumanın daha hızlı gerçekleştiği iddia ediliyor. Fakat sosyal medyadaki geri dönüşler, bu durumun herkes için geçerli olmadığını gösteriyor.

Yukarıda Murat Yıldız'ın, orijinal metin için yaptığı Türkçe çeviriyi görebilirsiniz. Söz konusu yöntemde Casutt, beynin gözden daha hızlı okuduğunu söylüyor. Bunun yanında, insanların kelimeleri öğrendikçe depoladığını ve sadece birkaç harfin o kelimeleri hatırlamaya yardımcı olduğunu da belirtiyor. Biyonik okumanın okuma hızını artırma dayanağı tam da bu.

Biyonik okumayı kendi uygulamalarına adapte etmek isteyen yazılımcılar için Casutt, birçok avantaj sağlamış. Zira bu yöntem için sabit bir formül uygulanmıyor, onun yerine öne çıkarılan harfler, kalınlık miktarı ve kalın harfler arasındaki mesafeler, opaklık, kelimeler arasındaki boşluk ve yazı tipi gibi birçok faktör, kişilerin ihtiyaçlarına göre şekillendirilebiliyor. Bunlar için detaylı bilgiyi Casutt'un resmî internet sitesinde bulabilirsiniz.

?


Kaynak webtekno.com

 

Ekran Kartı Alacaklara Müjdeli Haber: NVIDIA, RTX 4080’in Fiyatını Çok Yakında Düşürebilir

NVIDIA’nın geçtiğimiz aylarda tanıttığı RTX 4000 serisi ekran kartı hemen hemen her gün yeni bir olaya konu oluyor. Ailenin en güçlüsü olan RTX 4090 ekran kartı güç kabloları yüzünden alev alıp NVIDIA’yı mahkemelik ederken RTX 4080’in 12 GB’lık modelinin 16 GB ile arasında dağlar kadar fark olması da 12 GB’lık modelin RTX 4070 Ti olarak isimlendirilmesine neden olmuştu.

Yapay Zekâ Kullanılarak Üretilen “Şişme Montlu Papa” Görseli İnternetin Altını Üstüne Getirdi: Neyin Gerçek Olduğunu Nasıl Anlayacağız?

Görsel yapay zekâ modelleri ilk ortaya çıktığında ortaya gerçekçi olmayan ama eğlenceli görsellerin çıkmasını sağlıyordu. Ancak Midjourney 5 ve Adobe Firefly ile birlikte görsel yapay zekâların kelimenin tam anlamıyla evrim geçirmesine şahit olduk. Yeni gelişmiş modeller sayesinde sadece birkaç kelimeyle gerçeğinden ayırt edilemeyen görseller oluşturabilirsiniz.

YouTube, Bir Türlü Başarılı Olamayan Hikâyeler Özelliğini Kapatıyor

YouTube, 2017 yılında diğer platformlarda gördüklerimize benzer “Hikâyeler” özelliğini tanıtmıştı En başta “reels” olarak adlandırılan; ancak daha sonra “hikâyeler” ismini alan özellik, bundan bir yıl sonra da geniş çapta belli aboneye sahip olanlar için çıkış yapmıştı ve o günden bu yana kullanılıyordu.

Fitbitin Yeni Horlama Takibi Özelliğinin Detayları Ortaya Çıktı

Fitbit, özellikle aktivite takibi konusunda oldukça başarılı giyilebilir cihazlar üreten bir firma olarak tanınıyor. Ülkemizde pek popüler olmasa da dünya çapında oldukça sevilen bir marka. Ürettiği giyilebilir cihazlarının temel amaçları ise sağlık ve egzersiz takibi yapılması olduğu için belirli bir kullanıcı kitlesine hitap etmekte.