Telefonlarımızın Şarjı Haftalarca Dayanacak: Samsung ve IBM, Batarya Verimliliğinin Sınırlarını Zorlayacak Çip Tasarımını Tanıttı

Çipler, akıllı telefonlardan uzay araçlarına kadar neredeyse her teknolojide kullanılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yarı iletken eksikliğinden dolayı yaşanan çip krizi, pek çok firmayı etkilemişti.

25.02.2022 03:00:28 tarihinde yayınlandı.

Çipler, akıllı telefonlardan uzay araçlarına kadar neredeyse her teknolojide kullanılıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yarı iletken eksikliğinden dolayı yaşanan çip krizi, pek çok firmayı etkilemişti.

Fakat IBM, dün yaptığı açıklamasında Samsung ile birlikte yeni bir yarı iletken tasarımı geliştirdiklerini açıkladı. İddialara göre bu teknoloji o kadar etkili ki çip sektöründe devrim yaratabilir.

Dikey Alanda Transistor Taşıması (VTFET) adı verilen teknoloji, çiplerde kullanılan yarı iletkenlerin yatay koyulmak yerine dikey koyulması anlamına geliyor. Bu yeni tasarım sayesinde günümüzdeki en ‘yoğun’ çiplerden bile daha fazla yarı iletken, aynı boyutlardaki çiplere sığdırılabilecek.

IBM’in açıklamasına göre çiplerin dikey olarak sıralandırılması, hem daha fazla yarı iletkenin koyulmasına imkân sunacak hem de enerji tüketimini %85’e kadar düşürecek. Yani VTFET teknolojisini kullanan çiplere sahip telefonların bataryaları, günlerce hatta haftalarca dayanabilecek.

Açıklamada yer alan diğer bilgilere göre bu yeni tasarımı kullanan çipler aynı zamanda daha az enerji ile daha fazla kripto para kazımı yapılmasına da olanak sağlayacak. Bu da ileriki dönemde olabilecek ekran kartı krizlerinin önüne geçebilir ve daha az ekran kartı ile daha çok kazım yapılmasını sağlayabilir.

IBM ve Samsung yetkilileri, bu teknolojinin IoT yani internete bağlanabilen bütün cihazlarda devrim yaratacağını ve “çok daha akıllı” bir geleceğin bizi beklediğini açıkladı.

İLGİLİ HABER NFT Çılgınlığına Bir Yenisi Eklendi: Dünyanın İlk SMS’i NFT Olarak Satılacak

VTFET teknolojisi kullanılarak bir prototip hazırlanmış olsa da bu teknoloji şu anda hâlâ günlük kullanıma hazır değil. Yetkililer bu teknolojinin 2024 yılında bütün cihazlarda kullanılabilir hale gelmesini istediklerini söyledi.


Kaynak webtekno.com

 

Bir İnternet Sitesinin Olmazsa Olmazı Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

İnternet sitesi kurmanın birkaç temel adımı vardır. Alan adı alırsınız, site içeriğini paylaşacak bir sunucuya yüklersiniz ve gerekli tasarımları yaparsınız. Sunucu adımı son derece önemlidir çünkü internet sitesi üzerinden ziyaretçilerinizin göreceği verilerin bir yerde saklanması ve her an yayınlanabilir durumda olması gerekir. İşte tam da bu noktada ücretli ve ücretsiz şekilde alabileceğiniz hosting hizmeti devreye giriyor.

Sunduğu Özelliklerle Çok Tartışılan Ücretli Telegramın Ne Zaman Geleceği Belli Oldu

Artık tüm dünyanın internet kullanmaya başlamasıyla birlikte anlık mesajlaşma uygulamalarının çok yaygın hale geldiği bilinen bir gerçek. WhatsApp’ın en büyük rakibi olan Telegram da bu konuda hizmet veren uygulamaların başında geliyor. Birkaç ay önce gelen açıklamalarda da platformun ücretli bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı bildirilmişti.

Yılların Gizemi Çözüldü: Call of Dutynin Kuru Kafa Maskeli Karakterinin "Bu muymuş?" Dedirten Gerçek Yüzü Ortaya Çıktı!

Oyun dünyasının en ikonik karakterlerinden birisi olarak hafızalara kazınan Simon ‘Ghost’ Riley, gerçekte kim olduğuyla yıllardır tartışılıyordu. Kimi teoriler, Modern Warfare serisinin ilk oyununda bulunan Gaz’in aslında ‘Ghost’ olduğunu söylüyor, hatta ikinci oyundan sonra bile karakterin hayatta olduğunu savunuyordu.