The Last of Usa Bir Kez Daha Hayran Kalacağınız Gerçek Dünya vs. Oyun Karşılaştırması

2013 yılında yayımlanan PlayStation oyunu The Last of Us, yayınlandığı ilk günden bu yana oyun dünyasının en sevilen yapımları arasında yer almaya devam ediyor. Oyun, sadece hikâyesi değil, mekanikleri ve çevre detaylarıyla da halen günümüz oyunlarına örnek olmaya devam ediyor.

6.09.2022 21:00:26 tarihinde yayınlandı.

2013 yılında yayımlanan PlayStation oyunu The Last of Us, yayınlandığı ilk günden bu yana oyun dünyasının en sevilen yapımları arasında yer almaya devam ediyor. Oyun, sadece hikâyesi değil, mekanikleri ve çevre detaylarıyla da halen günümüz oyunlarına örnek olmaya devam ediyor.

Peki, post apokaliptik bir dünyada ABD’nin Boston ve çevresindeki kentlerinde geçen bu oyun, şehirleri ne kadar gerçekçi bir şekilde bize yansıttı? YouTube’da ‘ElAnalistaDeBits’ kanalı tarafından paylaşılan bir video, bu sorunun cevabını karşılaştırmalı olarak verdi. Video, oyunun şehri gerçeğine neredeyse birebir taşıdığını gösterdi.

The Last of Us, yukarıdaki videodan da görülebileceği üzere şehrin her bir binasını ve çevre detaylarını olabildiğince gerçekçi bir şekilde ekranlarımıza taşımayı başardı. Öyle ki ABD’deki sembolik yapılar dahi dijital ortamda birebir tasarlanarak oyuna eklenmişti. Videoda görebileceğiniz karşılaştırmalardan bazılarıysa şu şekildeydi:

İLGİLİ HABER Artık Eğlenmek İçin Bile Servet Gerekiyor: Türkiye’deki Oyunseverlerin Hevesini Kırıp İsyan Etmesine Yol Açan Haklı Sebepler


Kaynak webtekno.com

 

Ay, Kendi Etrafında Dönüyor Olmasına Rağmen Biz Neden Hep Aynı Yüzünü Görüyoruz?

Daha önce gezegenimizin uydusu Ay, bize çarpmak üzere üzerimize doğru gelseydi neler yaşanacağını sizlere açıklamıştık. Oldukça kaotik bir senaryoya yer verdiğimiz o içeriğimizde Ay’ın gezegenimiz üzerindeki kritik rollerine de değinmiştik. Bu içeriğimizde ise hâlihazırda çoğu kişinin fark ettiği fakat anlamlandırmakta zorlandığı bir duruma göz atacağız.

Netflix, Instagram ve Googleın da Kullandığı Python Nedir? İşte Python Hakkında Merak Edilenler ve Cevapları

Bir yazılımcının istediğini yaptırmak için bilgisayarıyla iletişim kurarken kullandığı dile programlama dili denir. Programlama diliyle yazılan komutlar sayesinde bilgisayar yapması gerekeni anlar ve verilen komutları işleme döker. Günümüzde yazılımcılar tarafından kullanılan birbirinden farklı 800’den fazla programlama dili mevcut ve bugün sizlere anlatacağımız Python da bu 800 dilden biri. 

Fiyatı Her Zaman 1 TLye Sabit Olacak Olacak Kripto Para Birimi Oluşturuldu

Kripto para camiası için önemli sayılabilecek bir gelişme yaşandı. Stoken isimli bir şirket, Türk lirası endeksli bir kripto para birimi oluşturdu. TRYC olarak isimlendirilen bu kripto para birimi, şu an için Paribu isimli yerli kripto para borsasında listeleniyor. Stoken, banka hesaplarında piyasaya sürdüğü her 1 TRYC için 1 TL tutuyor. Bu kripto para biriminin anlık arzı ise 50 milyon adet.