TikTok’un, Kullanıcıları Rusya-Ukrayna Savaşıyla İlgili Yanlış Haberlere Yönlendirdiği Ortaya Çıktı

Rusya-Ukrayna krizinde şirketlerin konumu, şu ana kadar büyük bir rol oynadı. Çin menşeili sosyal medya platformu TikTok’a dair yapılan bir araştırmada şoke edici bir gerçek ortaya çıktı. Yanlış haber karşıtı bir oluşum olan NewsGuard, yaptığı denemelerde bu gerçeği gün yüzüne çıkardı.

24.03.2022 00:30:22 tarihinde yayınlandı.

Rusya-Ukrayna krizinde şirketlerin konumu, şu ana kadar büyük bir rol oynadı. Çin menşeili sosyal medya platformu TikTok’a dair yapılan bir araştırmada şoke edici bir gerçek ortaya çıktı. Yanlış haber karşıtı bir oluşum olan NewsGuard, yaptığı denemelerde bu gerçeği gün yüzüne çıkardı.

NewsGuard, bir TikTok hesabı açtı ve hesabı kullanmaya başlamanın ilk dakikalarında TikTok’un zaten geçmişten de sorunlu olan algoritması, Rusya-Ukrayna ile alakalı yanlış bilgiler içeren videolara yönlendirmeye başladı.

Araştırmayı yapan ekip, 45 dakika süren deneyin sonunda TikTok’un ‘sizin için önerilenler’ sayfasındaki içeriklerin tamamen Ukrayna’daki savaş ile alakalı olduğunu ve doğru veya yanlış birçok bilgi içerdiğini ortaya çıkardı. TikTok algoritması bu içerikleri karşınıza çıkarırken kaynağın güvenilirliği veya bilginin doğruluğu gibi şeyleri göz ardı ediyor.

Araştırmacıların karşılaştığı asılsız iddialar arasında ABD'nin Ukrayna'da biyolojik silah laboratuvarları olduğu söylentisi ve Putin'in Mart ayı başında düzenlediği basın toplantısının görüntülerine photoshop yapıldığı iddiaları yer alıyordu.

İLGİLİ HABER Yine TikTok Yine Skandal: TikTok, Seks Taklidi Yapılan Yayınları Öne Çıkarıyor

Videolar ayrıca sahte görüntülerin gerçek olduğunu ve gerçek görüntülerin sahte olduğunu söylüyor. Örneğin Rus jetlerini düşürdüğü iddia edilen Kiev Hayaleti’nin videoları bir video oyunundan alınırken, savaştan gerçek videolar Rus hesapları tarafından sahte olarak belirtiliyordu.

Araştırmacılar, algoritmanın sunduğu videolardaki bazı iddiaların daha önce Kremlin propagandası olduğu tespit edildiğini belirtiyor ve Çin-Rusya ortaklığı sayesinde bu propagandaların boyutunun arttığını düşünüyor.


Kaynak webtekno.com

 

Ubisoft, Tüm Dünyada Oyun Fiyatlarına Zam Yapacağını Açıkladı: Peki Türkiye Fiyatlarına Ne Olacak?

Oyun sektörü günden güne daha da değerli bir sektör olmaya devam ederken, özellikle yeni nesil konsolların çıkışıyla birlikte pek çok oyuncuyu güzel gelişmeler yaşanmıştı. Bu gelişmelerin en başındaysa küresel oyun fiyatlarında yaşanan artış geliyordu. Normalde 60 dolardan satılan yüksek bütçeli en üst düzey kategorideki (AAA) oyunların standart fiyatı 70 dolara çıkarılmıştı.

Instagramda Yaprak Dökümü: IGTVden Sonra Şimdi de Boomerang ve Hyperlapsein Fişi Çekildi

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, uzunca bir süredir çeşitli video çekim efektlerine olanak tanıyor. Bunların arasında en popüler olanlar ise Boomerang ve Hyperlapse'ti. Boomerang, bir videonun ileri geri sürekli tekrarlanmasına imkan tanıyor, Hyperlapse ise videoyu hızlandırıyordu. Instagram şimdi bu iki efekt ile ilgili dikkat çeken bir karara imza attı.

Google Aramaya Yeni Özellikler Geliyor: Aynı Konu Hakkında Farklı Görüşler Tek Tek Gösterilecek

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın arama motoru, son dönemlerde pek de iyi bir deneyim sunmuyor. Yaptığınız bir arama ile ilgili birkaç makul sonuç gösteren arama motoru, sonrasında adeta saçmalamaya başlıyor. Bu durumun bir gün normale dönüp dönmeyeceği bilinmiyor ancak Google, arama sonuçlarını iyileştirmeye yardımcı olacak yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.