Türk Mobil Oyun Girişimi Spyke Games, 55 Milyon Dolarlık Yatırım Alarak Yeni Bir Rekor Kırdı

Mobil oyun sektöründe uzun süredir dünya devleri arasında mücadele eden Türk geliştiricilerden bugün yeni bir başarı örneği daha geldi. Peak’in Zynga’ya 1,8 milyar dolara satılması, Dream Games’in 1 milyar dolar değerlemeye ulaşması ve birçok şirketin milyonlarca dolarlık yatırım almayı başarmasının ardından dünyaya ismini duyuran son şirket Spyke oldu.

21.02.2022 12:00:21 tarihinde yayınlandı.

Mobil oyun sektöründe uzun süredir dünya devleri arasında mücadele eden Türk geliştiricilerden bugün yeni bir başarı örneği daha geldi. Peak’in Zynga’ya 1,8 milyar dolara satılması, Dream Games’in 1 milyar dolar değerlemeye ulaşması ve birçok şirketin milyonlarca dolarlık yatırım almayı başarmasının ardından dünyaya ismini duyuran son şirket Spyke oldu.

Spyke Games, Griffin Gaming Partners liderliğinde 55 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını açıkladı. Paylaşılan bilgilere göre yatırım, girişimin ekibini büyütmesinin yanı sıra oyununun lansman ve geliştirme faaliyetleri için kullanılacak. Günümüzde 30 kişilik bir ekiple çalışan şirketin önümüzdeki aylarda bu ekibi genişletmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin mobil oyun devleri arasına katılan Spyke Games, 2021 yılının şubat ayında Griffin Gaming Partners’tan 25 milyon dolar değerleme üzerinden 5 milyon dolar tohum öncesi yatırım almıştı. Şirketin yatırım aldığı ve liderliğinde tohum yatırım almayı başardığı Griffin Gaming Partners, Discord, AppLoving, N3twork ve Skillz gibi girişimlere de yatırımlar yapmıştı.

Rina Onur Şirinoğlu, Remi Onur, Barkın Başaran, Fuat Coşkun ve Mithat Madra tarafından kurulan Spyke Games, ilk oyunu olan Royal Riches’ı birkaç ay önce yayımlamıştı. Hem iOS hem Android için yayımlanan oyun, Android’de 100 binden fazla mobil oyuncu tarafından indirildi. Spyke Games’in aldığı tohum yatırım, şirketin ülkemizde en büyük tohum yatırım alan girişim olmasını sağladı.

İLGİLİ HABER Türk Oyun Şirketlerini Bir Bir Satın Alan Zynga, Rockstar Gamesin Sahibi Take-Twoya Satıldı

Henüz 1 oyun yayımlayan Spyke’a bu kadar büyük bir yatırım gelmesinin nedeniyse ekipte yatıyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Rina Onur Şirinoğlu, aynı zamanda Peak’in kurucu ortağıydı. Remi Onur Peak’in tasarım müdürü, Barkın Başaran Peak’in ve Zynga’nın kıdemli ürün yöneticisi, Fuat Coşkun Peak’in mühendislik yöneticisi ve Mithat Madra, Riot Games’de üst düzey yöneticiydi.


Kaynak webtekno.com

 

LinkedIn, Gerçekten Nerede Çalıştığınızı Patronunuza Soracak: İşte Yeni Doğrulama Sistemi

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un 2003 yılında kullanıma sunduğu iş odaklı sosyal medya platformu LinkedIn, kullanıcılar için önemli olacak yeni bir özelliği hayata geçirdi. Microsoft, kendi e-posta servisini kullanan şirketlere LinkedIn’de doğrulama rozetleri vermeye başladı. Meta ve Twitter'ın aksine ücretsiz olarak sunulan bu özellik, kullanıcıların doğrulanmış bir e-postaya sahip olduklarını ve hatta gerçekten profillerinde yazan şirkette çalıştıklarından emin olunmasını sağlayacak.

Starlink İlk Kez Bir Asya Ülkesinde Kullanıma Sunuldu: Peki Türkiyeye Ne Zaman Geliyor?

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk yönetimindeki uzay şirketi SpaceX, dünyanın dört bir yanına ucuz ve hızlı uydu interneti sunma hedefiyle 2019 yılında Starlink projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda da şu ana kadara yörüngeye 3500’e yakın uydu fırlatıldı ve Starlink birçok ülkede hizmet vermeye başladı. En son Elon Musk, son zamanlarda birçok olayın yaşandığı İran’da uyduları devreye sokmuştu.

IBM, Dünyanın En Büyük Süper Buzdolabını İnşa Etti: Uzayı Bile Soğutabilir!

Kuantum bilgisayarlar, kuantum mekaniğini kullanan bilgisayar türüdür. Bu bilgisayarlar gündelik hayatta kullandığımız herhangi bir bilgisayardan çok daha yüksek ve verimli işlem gücüne sahiptir. Buzdolabı denildiğinde ise hemen hepimizin aklına muhtemelen mutfaklarımızda kullandığımız beyaz eşya geliyor. Ancak bu içeriğimizde bahsedeceğimiz buzdolabı normal buzdolabından oldukça farklı bir şey.

DMden Yürümeye Devam: Instagram, Varlığını Bile Unuttuğumuz Mesajlaşma Uygulaması Threadsin Fişini Çekiyor

Instagram, bundan birkaç yıl önce "Threads" isimli bir bağımsız mesajlaşma uygulamasını kullanıma sunmuştu. Bu uygulama, Instagram'ın DM bölümünün genişletilmiş bir versiyonuydu. Ancak söz konusu uygulama, istenilen popülariteye hiçbir zaman ulaşamadı. Hatta Instagram kullanıcılarının büyük bir bölümü, Threads isminden bile bihaberlerdi. Yaşanan son gelişme, Instagram'ın Threads ile ilgili şaşırtmayan kararını verdiğini gözler önüne seriyor.