Uygulama Geliştirmek İçin Başvurabileceğimiz Framework Nedir, Ne İşe Yarar, Türleri Nelerdir?

Bir uygulama ya da yazılım geliştirmek, işin uzmanları için bile bir hayli zorlu bir süreçtir. Bu süreçte geliştiricileri en çok uğraştıran konu, çoğu zaman işin içinden çıkılmaz detaylardır. İşte tam bu noktada devreye framework giriyor. Framework; uygulama ya da yazılım geliştirmek için geliştirilmiş bir yazılımdır. Sunduğu çerçeve sayesinde geliştiricilerin işini büyük oranda kolaylaştırır.

21.02.2022 11:30:23 tarihinde yayınlandı.

Bir uygulama ya da yazılım geliştirmek, işin uzmanları için bile bir hayli zorlu bir süreçtir. Bu süreçte geliştiricileri en çok uğraştıran konu, çoğu zaman işin içinden çıkılmaz detaylardır. İşte tam bu noktada devreye framework giriyor. Framework; uygulama ya da yazılım geliştirmek için geliştirilmiş bir yazılımdır. Sunduğu çerçeve sayesinde geliştiricilerin işini büyük oranda kolaylaştırır.

Farklı platformlar için geliştirilen uygulama ve yazılımlar için farklı framework yazılımları vardır. Geliştiricilerin bu tür bir çerçeve kullanması acemilik anlamına gelmez, aksine küçük detaylarla uğraşmadan çok daha verimli çalışmalarını ve çok daha işlevsel uygulamalar geliştirmelerini sağlar. Gelin framework nedir, ne işe yarar, türleri nelerdir gibi merak edilen soruları biraz daha yakından inceleyelim.

Dilimize çerçeve olarak çevirebileceğimiz framework; yazılım ya da uygulama geliştirmek için deneyimli mühendisler ve yazılımcılar tarafından geliştirilen, optimize edilen ve test edilerek kullanıma sunulan bir yazılımdır. Geliştiricilere ufak detaylarla uğraşmadan alanlarında ustalıklarını konuşturacakları bir çerçeve çizdiği için çok yönlüdür, güvenilirdir ve verimlidir.

Geliştiriciler, hangi alanda bir uygulama ya da yazılım geliştirdiklerine bağlı olarak farklı framework çerçevelerinden birini tercih edebilirler. Herhangi bir framework, geliştiricilere bazı temel düzenlemelerin olduğu bir alan sunar. Geliştirici, bu alan üzerinde çalışmaya başladığı için işin en büyük yükünden daha başlamadan kurtulmuş olur.

Yaygın olarak kullanılan tüm framework yazılımları, alanında deneyimi mühendis ve yazılımcılar tarafından geliştirilmiştir. Yayınlanan tüm framework sistemleri farklı platform ve cihazlar için optimize edilmiş, özel testlerden geçirilmiş ve tasarım süreci en verimli hale getirilmiştir. Framework kullanmanın avantajlarından bazıları şu şekilde;

Web tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılan angular framework, bildirime dayalı şablonlar, bağlı eklemeler, uçtan uca araçlar gibi pek çok konuda temel bir çerçeve sunar. JavaScript, Google Cloud Platform ve AdWords pek çok uygulama için dahili araca sahiptir. Angular framework ile geliştirilen bazı uygulamalar şunlardır;

Web tabanlı uygulamalar geliştirmek için kullanılan laravel framework, PHP tabanlı bir çerçeve sunar. Açık kaynak kodludur, güçlüdür ve kullanışlı bir tasarım modeline sahiptir. Google Trends bu çerçeveyi en yüksek performansa sahip PHP tabanlı framework olarak kabul eder. Laravel framework ile geliştirilen bazı uygulamalar şunlardır;

Apache Spark framework, büyük ölçekli verileri işlemek için kullanılan analitik bir sistemdir. Java, Scala, Python, R ve SQL yazma konusunda en hızlı çerçevedir. Günümüzde Apache Spark framework kullanan 3 binden şirketten bazıları şunlardır;


Kaynak webtekno.com

 

Xbox Game Pass Fiyatlarına Yakında Tekrar Zam Gelebilir!

Microsoft tarafından sunulan Xbox Game Pass aboneliği, oyun fiyatlarının uçması nedeniyle oyuncuların gözdesi hâline gelmişti. Abonelik sistemi, aylık belli ücretler karşılığında yüzlerce oyuna erişmemizi sağlıyordu.

Binance, Kripto Paralar Konusunda Doğru Bilinen Yanlışları Açıkladı

Tüm dünyada popüler hâle gelen kripto para birimleri, artık birçok insan için bir yatırım aracı hâline gelmiş durumda. Ancak her şeyde olduğu gibi bu kripto paralarda da bazı doğru bilinen yanlışlar var. İşte bu konuya açıklık getirmek isteyen dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, sektörde dolaşan bazı yanlış bilgilere açıklık getirdi.

iOS 16.0.3 Yayınlandı: iPhonelardaki Sinir Bozucu Bazı Hatalar Giderildi

Eylül ayının başında yeni iPhone 14 serisiyle birlikte yeni nesil Watch serisi akıllı saatlerini de tanıtan Apple, iOS 16 ve WatchOS 9 dönemine de giriş yaptı. Fakat iOS 16, özellikle iPhone 14 kullanıcılarını yeni telefon aldığına pişman ettiren bazı hatalarla çıkış yaptı.