İnternet Üzerinden Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ülkemizde bir kişiye ait özel ev ve arsa gibi tüm taşınmaz malların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde bir kaydı vardır. Bu tapu kaydında söz konusu taşınmaz mal hakkında ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Bu nedenle yeni bir taşınmaz alacağınız zaman mutlaka tapu sorgulama yapmalısınız. Eskiden bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek yapacağınız bu işlemi artık internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

30.05.2022 11:30:28 tarihinde yayınlandı.

Ülkemizde bir kişiye ait özel ev ve arsa gibi tüm taşınmaz malların Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde bir kaydı vardır. Bu tapu kaydında söz konusu taşınmaz mal hakkında ilgili tüm detayları görebilirsiniz. Bu nedenle yeni bir taşınmaz alacağınız zaman mutlaka tapu sorgulama yapmalısınız. Eskiden bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek yapacağınız bu işlemi artık internet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kendi taşınmaz mallarınız hakkındaki tapu sorgulamayı e-Devlet üzerinden, diğer tapu sorgulama işlemlerini ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerindeki araç ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Elbette tüm bu tapu sorgulama işlemleri için söz konusu taşınmaz mal hakkında bazı bilgilere sahip olmalısınız. Gelin internetten tapu sorgulama nasıl yapılır adım adım tüm detaylarıyla görelim.

Eskiden tapu sorgulama işlemi için bizzat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne gitmeli ve oradaki yetkililerden bilgi almalıydınız. Günümüzde ise bu işlem Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılıyor. Bu uygulamayı masaüstü ya da mobil internet tarayıcılarınız üzerinden açarak işleme devam edebilirsiniz. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasını açtığınız zaman karşınıza İdari, Taşınmaz No, Analiz ve Diğer olmak üzere dört temel sorgulama seçeneği çıkıyor. Her bir sorgulama türünde istenilen bilgiler ve sorgulama sonucu farklıdır. Bu nedenle sorgulama ile hangi bilgiyi almak istediğinize göre bir sorgulama türü seçerek devam edin.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasını açtığınız zaman karşınıza çıkan sorgulama türlerinden birini seçtikten sonra sizden istenen il, ilçe, mahalle, ada, parsel numarası gibi detayları girmeniz gerekiyor. Bu bilgileri girerek sorgulama yaptıktan sonra hem söz konusu taşınmaz malı harita üzerinde görecek hem de hakkında ilgili bilgileri göreceksiniz. 

Pek çok resmi işlemi online dünyaya taşıyan e-Devlet Kapısı üzerinden tapu sorgulama işlemi de yapabiliyorsunuz. Yukarıda verdiğimiz bağlantı üzerinden ya da e-Devlet mobil uygulaması üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasını açarak işlemi başlatın.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfası üzerinden tapu sorgulama işlemi yapmak için öncelikle bir e-Devlet hesabınız olması gerekiyor. Sayfayı açtıktan sonra ya da önce TC kimlik numaranız ve şifrenizle ya da diğer giriş yöntemlerini kullanarak e-Devlet hesabınıza giriş yapın.

e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra açtığınız Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasında TC kimlik numaranıza kayıtlı tüm tapu bilgileriniz karşınıza çıkacak. Dilerseniz tapu kayıt bilgilerinin detaylarını görebilir ya da dilerseniz ilgili belgeyi PDF olarak indirebilir ve çıktı alabilirsiniz. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması üzerinden yapılan tapu sorgulama işlemleri sonucunda söz konusu taşınmaz mal ile ilgili gerekli tüm bilgilere ulaşırsınız. Bu işlem daha çok mal sahibi ile alıcı arasında paylaşılan bilgilerin doğruluğunu tespit etmek amacıyla kullanılır. Maalesef bu konuda ülkemizde pek çok dolandırıcılık vakası yaşandığı için eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekiyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulamasındaki en dikkat çeken sorgulama türü Analizdir. Analiz sorgulaması sırasında bir bölgedeki alım satım yoğunluğunu, bağımsız bölüm ipotekli satışları, bağımsız bölüm satışlarını, ana taşınmaz ipotekli satışlarını ve ana taşınmaz satışlarını yoğunluk haritası ya da küme haritası üzerinden tüm detaylarıyla görebilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Riot Games Valorant Hesap Açma Nasıl Yapılır?

Riot Games; League of Legends, Legends of Runeterra, Wild Rift ve Teamfight Tactics gibi popüler oyunlarla bilinen başarılı bir şirket. Daha önce bu tarz oyunların dışına çıkmamış olan Riot Games, 2019 yılında bambaşka bir oyun ile geleceğinin sinyallerini vermişti. O oyunun adı da bir süre önce Beta sürecine başlayan Volarant oldu. Uzun süren bekleyişin ardından Volarant, bilgisayar oyuncuları için ücretsiz şekilde yayınlandı.

Samsung Galaxy M34 5G Duyuruldu: Uygun Fiyatlı Olursa Yok Satar!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün düzenlediği bir etkinlikte bir süredir beklenen Galaxy M34 5G isimli yeni akıllı telefonunu duyurdu. Giriş-orta segment bir telefon olarak karşımıza çıkan Samsung Galaxy M34 5G, sahip olduğu özelliklerle tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Çünkü bu akıllı telefon, sürekli oyun oynayan birisi değilseniz, işinizi gayet rahat bir şekilde görebilecek türden.

Assassin’s Creed Origins, Xbox Game Pass’e Geliyor

Microsoft çalışanı Megan Spurr, Salı gün yayınlanan bir blog yazısında Ubisoft'un sevilen oyunlarından Antik Mısır'da geçen Assassin's Creed Origins'in Xbox Game Pass'e geleceğini söyledi. Spurr, oyunun önümüzdeki iki ay içinde geleceğini ve konsolda, bulut hizmeti üzerinden ve Ubisoft Connect uygulaması aracılığıyla PC'de oynanabileceğini söyledi.