İnternet Üzerinden Yapılan İmza Kampanyaları Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Neredeyse hepimiz bu imza kampanyalarına katılıyoruz, destek veriyoruz. Ancak bu imzaların nereye gittiğini, ne amaçlandığını pek çoğumuz bilmiyoruz.

30.11.2022 15:15:10 tarihinde yayınlandı.

Neredeyse hepimiz bu imza kampanyalarına katılıyoruz, destek veriyoruz. Ancak bu imzaların nereye gittiğini, ne amaçlandığını pek çoğumuz bilmiyoruz.

Peki tek ‘tık’la attığımız bu imzalar ne kadar geçerli? Gerçekten internette herhangi bir yere değil de “Bu kampanyayı imzala” yazısına tıklamamız bir şeyleri değiştirebilir mi? Tüm bu düşüncelerimizin, sorularımızın cevabı oldukça basit.  

X sayıya ulaşırsa gerçekleşeceği söylenen bu imzaların ulaştıkları sayının aslında çok da bir önemi yok. Zira bu imzaların kanunen herhangi bir geçerliliği de yok. Bu şekilde toplanan imzaların geçerli olabilmesi için kampanyaya katılan kişilerin elektronik imza kullanması gerekiyor. 

Birçok sitede ise kampanyayı imzalamanız için sizden adınız, soyadınız, yaşadığınız il ve e-posta adresiniz isteniyor. Vermiş olduğunuz bu bilgilerle de yalnızca "Ben de bu kampanyaya destek veriyorum" demiş oluyorsunuz. 

İLGİLİ HABER Elektronik İmzaların (e-İmza) Kimlik Kartlarına Yüklenmesi Başladı: Nasıl Yüklenir?

Biraz önce de dediğimiz gibi; elektronik ve ıslak imza dışında herhangi bir yere tıklayarak imzaladığınız imzaların herhangi bir geçerliliği yok. Yani atılan imzaların belgelenip bakanlıklara, belediyelere, valiliklere verildiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabii ki bu oldukça mantıksız olurdu.  

Öte yandan ilgili makamlara teslim edilmek üzere hazırlanan belgelere yalnızca kişilerin ad-soyadlarının yazılması da biraz garip olurdu. Ancak yine de birçok açıdan bu kampanyaların faydaları olduğunu söylememiz gerekiyor.

Çevrenizdeki insanlara şöyle bir bakın. Arkadaşlarınızdan, ailenizden sosyal medya kullanmayan kaç kişi var? Belki 1-2 kişi aklınıza gelebilir. Ancak sosyal medya kullanımı her geçen gün artıyor. Üstelik yediğimiz yemekler, kullandığımız bakım ürünleri, giydiğimiz kıyafetler ve daha birçok şey sosyal medyada gördüklerimize göre değişiyor. Yaşanan birtakım olaylarda ise sosyal medya bizi değil, biz sosyal medyayı değiştiriyoruz. 

Bir anda baktığımız, paylaştığımız her şey ‘o’ olayla ilgili hale geliyor. İşte burada da kampanyalar devreye giriyor. Her ne kadar imza olarak bir anlamı olmasa da söylemek istediklerimizi daha yüksek sesle söylememize yardımcı oluyorlar. Herkesin paylaştığı, yüz binlerce insanın aynı fikirde olduğu olaylar, gündem yaratarak ilgili makamlar için de harekete geçirici bir etki yaratabiliyor.


Kaynak webtekno.com

 

Devasa Kullanım Süresiyle En Son Ne Zaman Şarj Ettiğinizi Unutacağınız Kablosuz Kulaklık: EKSA GT1 Cobra

Çinli bir teknoloji şirketi olan EKSA, patentli bir tasarıma sahip olan “GT1 Cobra” isimli yeni kablosuz kulaklıklarını duyurdu. Sahip olduğu oyun modunun yanı sıra oyunculara benzersiz bir müzik deneyimi sunan kulaklık, fiyatıyla da dikkat çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki EKSA’nın yeni kablosuz kulaklığı, tüketiciye neler sunuyor?

Valorant Bağlantı Hatası Nasıl Çözülür? İşte Uygulayabileceğiniz Tüm Yöntemler

Riot Games tarafından geliştirilen ve 2020 yılında yayınlanan Volarant, oldukça yeni bir oyun olmasına rağmen kendine dünya çapında pek çok hayran kazandı. Oyuncuların beşerli takımlar halinde maçlara katıldığı Volarant çok oyunculu birinci şahıs nişancı türünde bir oyundur. Çevrimiçi olarak oynanan bir oyun olduğu için bazı oyuncular zaman zaman Volarant bağlantı hatası ile karşılaşabiliyorlar.

YouTube Music’in Android Uygulamasına Podcast Özelliği Çok Yakında Gelebilir

YouTube’un 2015 yılında Spotify ve Apple Music’e rakip olması için piyasaya sürdüğü YouTube Music, ilk etapta her ne kadar insanların gözünde “Spotify çakması” olmaktan öteye gidemese de platformun tüm dünyada kullanıma açılmasıyla birlikte YouTube Music bir anda dünyanın en çok kullanılan 3 müzik platformundan birisi olarak zirvedeki yerini aldı.