İstanbulun Fenomen Köpeği Boji Adına Kripto Para Çıkarıldı: Dikkat Etmekte Fayda Var!

Kripto para sektörü, özellikle ilk olarak ciddi bir amaçla piyasaya sürülmeyen Dogecoin’in müthiş yükselişiyle bu tarz düşük değerli, alternatif ve pek de büyük, hatta hiç projesi olmayan kripto para birimlerine ilgi duymaya başladı. Elbette bu ilginin en büyük nedeni, çok kısa sürede büyük paralar kazanma hayalleriydi.

20.02.2022 21:45:17 tarihinde yayınlandı.

Kripto para sektörü, özellikle ilk olarak ciddi bir amaçla piyasaya sürülmeyen Dogecoin’in müthiş yükselişiyle bu tarz düşük değerli, alternatif ve pek de büyük, hatta hiç projesi olmayan kripto para birimlerine ilgi duymaya başladı. Elbette bu ilginin en büyük nedeni, çok kısa sürede büyük paralar kazanma hayalleriydi.

Son derece riskli, 'shitcoin' olarak ifade dilen bu kripto para birimleri arasına geçtiğimiz günlerde bir yenisi daha eklendi. 1 Aralık’ta kripto para piyasasına sürülen kripto para birimi, ‘Boji Token (BOJI)’ oldu. Token, isminden de anlaşılacağı üzere ismini İstanbul’un meşhur sokak köpeği Boji’den alıyordu.

Şu anda yalnızca Pancakeswap üzerinden alınabilen Boji Token, açıklamasında veya yol haritasında herhangi bir gelecek vadeden ifadeye yer vermiyor. BOJI’nin açıklamasında yalnızca “Amacımız, dünyadaki hayvanlar için koşulları iyileştirmek.” ifadeleri yer alıyor.

Token’ın yol haritasına baktığımızdaysa hayvanlar için daha iyi koşulların sağlanmasına yönelik herhangi bir işaret bulunmuyor. Hedeflerde “15 bin Twitter takipçisi, CoinMarketCap listelemesi, influencer alımı, 40 bin Twitter takipçisi, ERC20 token’ın çıkışı” gibi yalnızca bir hayran kitlesi oluşturmaya odaklanan ifadeler yer alıyor. Şartların iyileştirilmesine yönelik tek ifadeyse “Hayvanların koşullarını iyileştirmek için %2 yardım ücreti” şeklinde.

Boji Token’ın internet sitesine baktığımızdaysa BOJI için ‘Mars’ın ilk gerçek köpeği’, ‘Kripto para dünyasının gerçek köpeği’ ve ‘Beklediğiniz Meme katili burada’ gibi yine finansal bir karşılığı olmayan ifadeler yer alıyor.

Boji Token, aslında Türkiye gündemine daha önce de gelmişti. Boji’nin televizyonlarda konuşulduğu günlerde haberlerde Boji Token’a da yer verilmiş ve bir ‘dolandırıcılık’ olabileceği konusunda uyarıda bulunulmuştu. Token’ın arkasındaki kişilerse bu haberlerin ardından bir açıklama paylaşmış, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek “Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek birlikte stratejik ortaklıklar kurma planımız devam etmektedir.” ifadelerine yer vermişti.

Günümüzde sosyal medyada konuşulan neredeyse her şeyin token’ı (Örneğin Şeyma Subaşı, Sedat Peker, Acun Ilıcalı) çıkarılırken, bu tarz araçlara yatırımda bulunurken iki kere düşünmeniz oldukça önemli. Zira 2021 yılında kripto para piyasasında dolandırıcılığın %80 oranında artış gösterdiğini hatırlatalım. Güvenilir bir kripto para birimini seçmek içinse mutlaka birim hakkında araştırma yapın.

Bu içerik, kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir.


Kaynak webtekno.com

 

LoL’ün Deli Bozuk Süvarisi Kled’in Sahip Olduğu En İyi Rünler

League of Legends (LoL), kendi evreninde birçok güçlü karakter ile karşımıza çıkıyor. Tabii ki hikayeye göre güçlü olan ve oyun içerisinde güçlü olan karakterler birbirlerinden farklılık gösteriyor. Neticede League of Legends tek kişilik bir oyun değil. Bu yüzden karakterlerin gücünde oyuncunun o karakteri nasıl oynadığı, hangi rünleri kullandığı gibi faktörler oyun gidişatını olumlu veya olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sonuç olarak işin sonucunu takım oyununun ne kadar iyi olduğu belirlese de, koridor safhasından elinizden geleni yapmak da önemli...

RTÜKten Taksimdeki Patlama Hakkında Yayın Yasağı: Olumsuz Paylaşımlar Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Çok sayıda turisti de ağırlayan, İstanbul’un popüler noktalarından olan Taksim’deki Beyoğlu İstiklâl Caddesi, bugün patlama sesleri ile yankılandı. Caddenin Taksim tarafındaki girişinden birkaç dakika uzaklıkta, 190 numaralı binada gerçekleşen patlamanın ardından yaralıların olduğu bilgisi gelirken, bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildiği belirtildi. 

Google Çeviri Nasıl Oldu da Eskiye Nazaran Daha İyi Çeviriler Yapmaya Başladı?

Google Çeviri ilk kullanıma sunulduğu yıllarda bazı hatalı çevirileriyle internet komedisine malzemeler çıkarmıştı. Çeviri ile yabancılarla konuşmaya çalışanlar, karşı tarafın cümleleri anlamamasıyla hüsrana uğruyordu. Hatta birçoğumuzun bildiği "chicken translate" (yanlış çevirisiyle "tavuk çevirme") esprisi filmlerde ve dizilerde bile yer edinmişti. Yıllar geçtikçe Google Çeviri'de de diğer çeviri uygulamalarında olduğu gibi çevirilerde gelişmeler fark edilmeye başlandı. Hatta yavaş yavaş çeviri esprileri azalmaya ve insanların arasındaki yanlış çeviriden kaynaklanan anlaşmazlık da son bulmaya başladı.