Almanyadan Telegrama Kötü Haber: Uygulamayı Kapatmak Zorunda Kalabiliriz

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından Telegram hakkında Almanya'da uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. Özellikle pandemi döneminde aşı karşıtlarının ve pandemi kısıtlamaları karşıtlarının bir araya gelmek için kullandığı uygulamanın kapatılabileceği söylendi.

20.02.2022 06:00:21 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından Telegram hakkında Almanya'da uyarı niteliğinde bir açıklama geldi. Özellikle pandemi döneminde aşı karşıtlarının ve pandemi kısıtlamaları karşıtlarının bir araya gelmek için kullandığı uygulamanın kapatılabileceği söylendi.

Konu hakkında açıklama yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Alman Die Zeit gazetesine yaptığı açıklamada özellikle aşırı sağ, pandemi kısıtlamalarına ve aşıya karşı kesimler arasında popüler olan uygulamanın Alman yasalarını çiğnemeye devam ederse kapatılmak zorunda kalabileceğini belirtti.

Uyarı niteliğindeki bu açıklamada Faeser, uygulamayı kapatmanın son çare olacağını ancak böyle bir ihtimali göz ardı edemeyeceklerini söyledi. Geçtiğimiz yaz aylarında Almanya'da yasaları çiğnediği gerekçesiyle Telegram'a bir de dava açılmıştı. Davanın Telegram'ın aleyhine sonuçlanması durumunda şirketin 5,5 milyon euro cezaya çarptırılabileceği düşünülüyor.

İLGİLİ HABER Telegramdan WhatsApp Kullanıcılarını Kıskandıracak Özellik: Mesajlara Emoji ile Tepki Verme Geldi

Telegram uzun zamandır Almanya'da komplo teorilerinin ve nefret söyleminin kaynaklarından biri olarak görülüyor. Ayrıca uygulama üzerinden aşı karşıtı kesimler ve pandemide yürütülen kısıtlama uygulamalarına karşı olanlar bir araya gelerek organize oluyor. Almanya cephesinden gelen açıklamalara göre ayrıca Avrupa Birliği genelinde de Telegram için ne gibi yaptırımlar uygulanabileceği tartışılıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Dünyanın En Popüler Podcastinin Onlarca Bölümü Spotifydan Kaldırıldı: Gerekçe Aşı Karşıtlığı ve Irkçılık

Geçtiğimiz haftalarda ünlü komedyen ve aktör Joe Rogan tarafından sunulan ve 11 milyon aktif dinleyici ile dünyanın en popüler podcast’i olarak nitelendirilen ‘The Joe Rogan Experience’ın, COVID-19 hakkında yanlış bilgi yaydığı için gündeme gelmişti. Hatta 260’dan fazla bilim insanından oluşan bir grup, programın yer aldığı Spotify’a bir açık mektup göndererek bu tarz içeriklere izin verilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Yapay Zekâ Teknolojilerini Entegre Edenlerin Sayısı Giderek Artacak

Yapay zekâ, bilgisayarların öğrenme ve düşünme kabiliyetine sahip olmasıyla hayatımıza girdi ve günümüz teknoloji dünyasında önemli bir unsur haline geldi. OpenAI gibi önemli şirketlerin desteğiyle birlikte, yapay zekâ teknolojileri çeşitli sektörlerde giderek daha yaygın bir biçimde kullanılmaya başladı. Ancak yapay zekanın teknoloji dünyasına etkisi sadece bununla sınırlı kalmıyor; Startup ekosistemi üzerinde de büyük bir etkisi olduğu gözlemleniyor.

Spotify, Sırf Adele İstediği İçin En Sevilen Özelliklerinden Birini Kaldırdı

Günümüzün en popüler müzik platformu olan Spotify, çalma listeleriyle birlikte albümlerdeki parçaları da karışık oynatmanıza olanak sağlıyor. ‘Karışık oynat’ isimli bu özellik, albümü her zaman aynı sıradan dinlemek istemeyenler için bir kurtarıcı olsa da aynı şekilde sanatçıların özenle hazırladıkları albümün gidişatını bozduğundan birçok sanatçı tarafından da sevilmiyor.