Artık Okumadan Kabul Etmek Yok! Destan Uzunluğundaki PDFlerde Aradığınızı Şıp Diye Bulabileceğiniz Yöntemi Anlattık

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

6.10.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

Bazen asıl olay, PDF dosyalarında gerçekten ihtiyacımız olan kısacık bir ibareyi bulmak. Örneğin uzaktan sınavlarda kopya çekerken (hocalarıma söylemezseniz ayrıca sevinirim) CTRL + F kombinasyonu çoğu zaman yeterli olmuyor, hele ki spesifik bir cümleyi veya bir kelimeyi arıyorsak ve ne olduğunu bilmiyorsak.

Neyse ki yapay zekâ var...

Adını duymayan kaldı mı? ChatGPT özellikle bilgisayar başında gerek iş gerek eğlence için uzun saatler boyunca bulunan çoğu kişinin yegâne sevgilisi. Kitap yazıyor, kod yazıyor, çeviri yapıyor, hatta zorlarsanız kritik bile veriyor. Şimdilerde ise 3. taraf eklentilerle PDF dosyalarını kolayca işlemeye olanak sunuyor.

Söz konusu eklentiler (plug-ins) sayesinde yapay zekâ aracımız daha geniş web taramaları yapıyor, diyagramlar çiziyor, hatta Wikipedia'nın ıcığını cıcığını sorguluyor. Tabii faydalanmak için kesenin ağzını biraz açmamız gerekiyor. Genelde ChatGPT ile ilgili duyduğumuz çoğu yenilik GPT-4 versiyonu için geçerli. Eh, özelliklerini anlatmak parayla değil ya?

Konu bilimsel makaleler olunca, adından da anlaşılacağı gibi ScholarAI kullanabiliriz. Neden mi? Çünkü eklenti spesifik olarak bunun için yaratılmış. 

Eklentinin internette yer alan 40 milyondan fazla resmî makaleye erişimi var. Bunları PDF olarak size aktarabiliyor, makalenin belirli bölümlerine hızlıca göz gezdirebiliyor, özet çıkarıyor ve bazen inisiyatif kullanarak ekstra bilgi bulup sunuyor.

Elimizin altındaki milyonlarca kaynağı belli zaman dilimleri içinde de arayabiliyoruz. Örneğin, "2023 yılındaki makaleler" gibi sınırlamalarla arama ölçeğini istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.

Sanki eklenti isimlerini özellikle seçmişler. AskYourPDF, siz isminden ne çıkarıyorsanız o. Bir bilgi arıyor ama bulamıyorsanız veya daha iyi anlatılmasına ihtiyacınız varsa ChatGPT aracılığıyla sorularınızı sorabiliyorsunuz.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musktan Trollerin Kökünü Kazımak İçin Acımasız Yöntem: Sadece Onaylı Twitter Hesaplarının Tweetleri Gösterilecek

Geçtiğimiz günlerde Twitter kasasında sadece dört aylık para kaldığını açıklayan milyarder iş insanı Elon Musk, platformla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bugün yapılan açıklama, Twitter'a gelecek yeni özelliklerle ilgiliydi. Elon Musk'ın açıklamaları, Twitter deneyiminin bir yandan iyileşip bir yandan kötüleşeceğini gösteriyor.

Google, ChatGPT İçin Kırmızı Kod Yayınladı: Yapay Zeka, İnternet Devini Titretmeye Başladı

Teknoloji dünyasının son dönemlerdeki en önemli gündemlerinden biri, ChatGPT isimli yapay zeka. Temelde bir sohbet botu olan ChatGPT, bugüne dek piyasaya sürülmüş olan benzerlerine kıyasla, biraz fazla akıllı. Öyle ki bu yapay zeka aracını kullanarak makale veya şiir yazabilir, kod yazdırıp oyun yapabilir veya merak ettiğiniz herhangi bir şey ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

HONOR Magic 6, Yapay Zekâdan Güç Alan ve Uygulamaları Kullanmanızı Sağlayacak Bir Göz Takip Sistemiyle Donatılacak

Mobil ürün dünyası için ürettiği işlemcilerle sektörü domine etmeyi başaran Qualcomm, birkaç gündür "Snapdragon Summit" etkinlikleriyle gündemde. Şirket, etkinlikler kapsamında geleceğe yönelik planlarını çoktan anlattı. Öte yandan; bazı teknoloji şirketleri de Snapdragon Summit etkinliklerine dahil oldular. İşte o şirketlerden bir tanesi de HONOR'du ve şirket, yaklaşmakta olan yeni akıllı telefonu Magic 6 ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Uzayda Film Çekmeye Hazırlanan Tom Cruise, NASA Astronotuna Merak Ettiklerini Sordu (ISS’in Nasıl Koktuğuna Kadar)

Hollywood’un aksiyon yıldızı Tom Cruise, uzayda film çekmek üzere hazırlıklarına devam ediyor. Elbette hazırlıklar, bu filmin çekilmesini sağlayacak ortaklar SpaceX ve NASA bünyesinde de sürdürülüyor. Filmin ne hakkında olacağı bilinmezken geçtiğimiz günlerde NASA, hazırlıkların bir parçası olarak yapılan bir görüşmeyi YouTube’da yayımladı.