Bir Zamanların Efsane Uygulaması Winamp, NFT Desteğine Kavuştu: Peki Ne İşe Yarayacak?

Bir dönemin efsane programı Winamp, eski popülerliğine sahip olmasa da halen geliştirilmeye devam ediyor. Tabii bu güncellemeler şu ana kadar büyük bir özellik getirmemiş olsalar da, bugün bu durum bir nebze değişti.

10.12.2022 08:30:16 tarihinde yayınlandı.

Bir dönemin efsane programı Winamp, eski popülerliğine sahip olmasa da halen geliştirilmeye devam ediyor. Tabii bu güncellemeler şu ana kadar büyük bir özellik getirmemiş olsalar da, bugün bu durum bir nebze değişti.

Winamp, artık bir nostalji olsa da yeni güncellemeyle çağa ayak uydurmayı hedefleyen bir özellik kazandı. Oynatıcı, NFT desteğine kavuştu. Peki, Winamp’a gelen NFT özelliğiyle neler yapılabilecek?

Winamp’a gelen yeni NFT özelliği, kullanıcıların NFT olarak sahip olduğu dijital varlıklarını oynatmalarını sağlayacak. Winamp CEO’suna göre bu yeni özellik, .MP3 formatıyla büyük bir dönüşüm yaşayan endüstride Winamp’ın üstlendiği rolün günümüzdeki yansıması olacak.

Tabii NFT’lere olan ilginin günden güne değiştiğini göz önüne alırsak, bu özelliğin ne kadar talep göreceğini tahmin edemiyoruz. Bir müziği/kaydı NFT olarak satın aldıysanız, bu NFT’yi bugünden itibaren Winamp 5.9.1 sürümüyle oynatmayı deneyebilirsiniz.

İLGİLİ HABER Spotifydan Önce O Vardı! Bir Neslin En Popüler Müzik Uygulaması Olan Winampın Orijinal Tasarımı NFT Oluyor


Kaynak webtekno.com

 

Hosting Alırken Kafası Karışanlara: Standart Hosting ve Bayi Hostinginden Hangisi Daha Mantıklı?

Web siteleri dijital çağın temel yapı taşları oldular. En basit haliyle her gün girdiğimiz sosyal medya platformları bile özünde bir sunucuya bağlı olan web sayfaları. Bir fikri, işi veya hobiye dair bilgileri internet üzerinden paylaşmak isteyenler için en profesyonel alternatiflerinden biri olan web sitesi için bazı dikkat edilmesi gereken hususlar var. Özellikle sitenizin sağlıklı çalışması için en önemli etkenlerin başında sunucu; yani hosting hizmeti geliyor. Elbette kendinize bir hosting satın almadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar var, ancak bu içeriğimizde çok merak edilen bir konuya odaklanacağız.

Bilim İnsanları, Yapay Zekâyla Rekor Sürede Antibiyotik Keşfetti

Sir Alexander Fleming adında bir İskoç bilim insanı, 1928 yılında stafilokok bakterilerini incelediği laboratuvarından ayrıldı ve ailesiyle birlikte iki haftalık bir tatile çıktı. Fleming, laboratuvara döndüğünde sadece çalışma alanını çok iyi düzenlemediğini değil, içinde bakteri bulunan yemeklerin küflendiğini gördü. Ayrıca bakterilerin hücre kültür kabının küflü alanlarından aktif olarak kaçınıyor gibi göründüğünü fark etti.