BQ, Yeni Akıllı Telefonu BQ 6868L Wideı Tanıttı: Giriş Seviyesinde İddialı Bir Cihaz

Hemen her ülkeden teknoloji üreticilerinin akıllı telefon pazarına girmeleri oldukça normal hale geldi. Bu piyasada yer alan son aktörlerden biri ise Rusya merkezli teknoloji ve elektronik firması olan BQ idi. Firmanın yeni akıllı telefonu BQ 6868L Wide tanıtıldı. 

19.07.2022 10:15:14 tarihinde yayınlandı.

Hemen her ülkeden teknoloji üreticilerinin akıllı telefon pazarına girmeleri oldukça normal hale geldi. Bu piyasada yer alan son aktörlerden biri ise Rusya merkezli teknoloji ve elektronik firması olan BQ idi. Firmanın yeni akıllı telefonu BQ 6868L Wide tanıtıldı. 

Akıllı telefonun bazı dikkat çekici özellikleri olduğu gözlerden kaçmadı. Bu özellikler arasında geniş, çerçevesiz bir ekran, büyük bir batarya, geniş bir bellek ve orijinal bir tasarım yer alıyor. Telefonun fiyatı ise 8000 ruble, yani 2433 TL.

BQ 6868L Wide akıllı telefon firmanın sitesinden çevrimiçi olarak satışa sunuluyor. 3 GB RAM ve 32 GB depolamaya sahip model 2433 TL'den satılırken, 4 GB RAM ve 64 GB depolamaya sahip versiyonda ise 2600 TL ödemek gerekiyor.

Rus firması BQ 2013 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Firmanın portföyünde genel olarak akıllı telefonlar, televizyonlar, ev elektronikleri ve tablet bilgisayarlar yer alıyor. BQ markalı ürünler genellikle düşük bütçeli kişilere orta seviye teknolojiler sunuyor.

İLGİLİ HABER Rusyanın En Büyük Telefon Üreticisi BQnun Android Sertifikası İptal Edildi: Huaweinin İşletim Sistemi Kullanılacak


Kaynak webtekno.com

 

Hubbleın Yerini Alacak James Webb Uzay Teleskobu’nun Fırlatma Tarihi Yine Ertelendi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), galaksimizi ve evrenin derinliklerini çok daha kapsamlı bir şekilde araştırabilmek için uzunca bir süredir Hubble’ın yerini alacak bir teleskop geliştiriyordu. Geliştirilme süreci 1996 yılında başlayan James Webb Uzay Teleskobu, aslında 2007 yılında uzaya fırlatılacaktı. Fakat teleskop, defalarca büyük değişikliklere uğradığından fırlatma tarihi de sürekli ertelendi.

Yolcu Uçakları Neden Uzaya Çıkamaz? (Bi İstanbul - Uzay Seferi İyi Olurdu)

Devasa yolcu uçakları, yerçekiminin inanılmaz gücüne karşı koyup binlerce metre yüksekliğe çıkabiliyor. Peki bu uçaklarla uzaya çıkmamız mümkün mü? Zaten binlerce metre yükseğe çıkan bu uçaklara daha fazla yakıt eklersek neden mümkün olmasın ki diye düşünebilirsiniz, ancak fizik kanunları devreye girdiğinde işler düz mantıkla ilerlemiyor.

Gizlilik Politikaları Nedeniyle Kullanıcılarını Başka Uygulamalara Kaptıran WhatsApp, Şeffaflık Sözü Verdi

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, 2021 yılının ocak ayında yeni bir gizlilik politikası yayınlamıştı. Ancak bu politika, verilerin Facebook ile paylaşılabileceği izlenimi yaratması nedeniyle kullanıcılardan büyük tepki toplamıştı. Platform, durumun yanlış anlaşıldığını belirten açıklamalar yapsa da o dönemdeki birçok kullanıcı, WhatsApp’ı bırakarak Telegram ve Signal gibi uygulamalara geçmeye başlamıştı.

Yapay Zekâya Karşı Çıkarılacak Yeni AB Yasasına Dair İlk Bilgiler Geldi

Avrupa Birliği Parlamentosu’nda görev yapan hukukçular, üretken yapay zekâ yazılımlarının önü alınamayan gelişmeleri sonrasında düğmeye bastı. Tarihte ilk kez bir yapay zekâ yazılımını yasaklayan İtalya’nın da dahil olduğu AB’nin endişeleri, öyle “kâr odaklı özel şirketlerin birbirlerinin önüne geçme sebebiyle yaptığı çağrılar” gibi yüzeysel değil.