Bundan Sonra Hiçbir Yeni Bayrak Emojisi Yayınlanmayacak: Tamam da Neden?

Akıllı telefonlar, tabletler ve hatta bilgisayarlarda kullandığımız emojilerin ardındaki isim olan Unicode Konsorsiyumu, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalarda, kullanıcıların bundan sonra yeni bir bayrak emojisiyle karşılaşmayacakları ifade edildi. Ancak bu durum ISO 3166-1 standardına dahil edilecek ve küresel çapta tanınacak bayraklar için geçerli değil. Tamam da bayrak emojilerinin ne zararı vardı ki Unicode Konsorsiyumu böyle bir karar aldı?

2.04.2022 14:00:28 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefonlar, tabletler ve hatta bilgisayarlarda kullandığımız emojilerin ardındaki isim olan Unicode Konsorsiyumu, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Resmi blog sayfası üzerinden yapılan açıklamalarda, kullanıcıların bundan sonra yeni bir bayrak emojisiyle karşılaşmayacakları ifade edildi. Ancak bu durum ISO 3166-1 standardına dahil edilecek ve küresel çapta tanınacak bayraklar için geçerli değil. Tamam da bayrak emojilerinin ne zararı vardı ki Unicode Konsorsiyumu böyle bir karar aldı?

Unicode Konsorsiyumu, yeni bayrak emojilerine ilişkin çalışmaları neden değerlendirmeye almayacağına dair bir şey söylemedi. Ancak bu noktada önemli bir çıkarım var. Yapılan incelemeler, bayrak emojilerinin diğer emojilerden çok daha az kullanıldığını ortaya çıkardı. İşin bir de bayrak kalabalığı durumu var. Emojiler benzerliklerine göre kategorize edildiklerinde, en fazla üyeye ait kategorinin bayraklar olduğu zaten biliniyor. İşte tüm bunlar, Unicode Konsorsiyumu'nu böyle bir karara itmiş gibi görünüyor.

Unicode Konsorsiyumu, bayrak emojilerini ISO 3166-1 olarak bilinen uluslararası standartlar kapsamında kullanıma sunuyor, bu kategoride yer almayan yerel bayraklar emoji olarak kullanılamıyordu. Ancak ISO 3166-1 standardı içindeki bazı bölgelerin bayrağı da emoji haline getirilmemişti. Örneğin Danimarka'ya ait olan Grönland ve Faroe Adaları'nın bayraklarına yer verilirken Gürcistan'a bağlı Abhazya Özerk Cumhuriyeti ile Acara Özerk Cumhuriyeti'nin bayraklarına yer verilmiyordu. Unicode Konsorsiyumu, aldığı karar ile siyasi tartışmaların dışına çıkmaya karar vermiş gibi görünüyor. 

İLGİLİ HABER Adabı Vardır Emoji Yollamanın: WhatsApp’taki Kalp Emojilerinin Renklerine Göre Anlamları

Bu arada; merak edenler için açıklayalım. ISO 3166-1 standardında 250 bölge yer alıyor. Yani aslına bakacak olursak kullandığımız bölge bayrakları emojisinin bu haliyle bile 250 kadar olması gerekiyor. Bunlara bir de spor endüstrisinde kullanılan bayraklar ile bazı kesimler için önemli olan bayrakları eklediğinizi düşünün. İşte böylesi bir durumda yüzlerce yeni bayrak emojisinin kullanılabilir olması gerekirdi. Bu da cihazları ve yazılımları hem kapasite hem de performans açısından etkileyecektir...


Kaynak webtekno.com

 

iPhone 14 Pro’nun ‘Delikli Ekran’ Tasarımının Nasıl Görüneceği Belli Oldu (Ekran Açıkken Başka, Kapalıyken Başka Görünecek)

Önümüzdeki hafta tanıtılacak olan yeni iPhone 14 serisi, bazı detaylarını halen gizli tutmaya devam ediyor. Fakat bugüne kadar elde ettiğimiz bilgileri, iPhone 14 serisindeki Pro modeller ile birlikte artık çentikten tamamen kurtulacağımızı göstermişti. Telefonlardaki ön kamera ve sensörler, kendileri ekran üzerinde oluşturulan deliklerde bulunacaktı.

Sosyal Medyadaki Fotoğraflar Kullanılarak Şehirlerin Moda Haritası Oluşturuldu: Uzmanlar Ayrımcılığa Karşı Uyardı

Eskiden sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz yapay zekâ son yıllarda hayatımızın her alanında büyük önem taşımaya başladı. Ülkeler ve şirketler de yapay zekayı en etkili nasıl kullanacaklarını anlamak için sürekli olarak çalışmalar yapıyor. Hatta ülkemiz yapay zekâ alanında ‘mesleki standartlar’ belirleyen ilk ülke olmayı başarmıştı.

Instagrama Uygulamayı OnlyFanse Çevirecek Paralı Abonelik Sistemi Geliyor: İşte Tüm Detaylar

Yaklaşık 2 ay önce Instagram’ın içerik üreticileri için planladığı devasa bir özelliği aktarmıştık. Bu özellik, içerik üreticilerinin özel içerikler üretmesini sağlayacak ücretli abonelik sistemiydi. Sistem kapsamında bir kullanıcı, istediği bir içerik üreticisine abone olarak yalnızca abone olan kullanıcılara gösterilecek içeriklere erişebilecek.

Meta, Instagram Kullanıcılarından Daha Az Veri Toplamasını Sağlayacak Yeni Özelliğini Duyurdu

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi Meta, Facebook ve Instagram hesaplarının ortak olarak yönetilmesini sağlayan "Hesaplar Merkezi"ne yeni bir özellik eklendiğini duyurdu. Geçmişte sadece "Facebook Dışı Etkinlik" olarak bilinen özellik, "Meta Dışı Etkinlik Teknolojileri" olarak yeniden isimlendirildi ve Instagram'a da eklendi. Bu adım, Meta'nın kullanıcılardan veri toplamasını kısıtlayacak.

Google, Eski Bilgisayarlara Can Verecek İşletim Sistemini Yayınladı (Macler Dahil)

Evin bir köşesinde duran ve artık güncelleme almayan bilgisayarlarınız ve dizüstüleriniz için yeni bir umut belirdi: ChromeOS Flex. 2020 yılının Aralık ayında CloudReady'yi yeniden piyasaya sürme kararı alan Google, bu kararı Şubat 2022'de ChromeOS'u yayınlaması ile hayata geçirmişti. İşletim sisteminin kararlı versiyonu olan ChromeOS Flex de yayınlandı.