ChatGPT’nin Artık Gözleri Var! Bir Geliştirici, Telefon ile Yapay Zekâya Görme Yetisi Kazandırdı

Üretken yapay zekâlar arasında en ön plana çıkanlardan birisi olan ChatGPT, ne yazık ki bize açılan sürümünde henüz görselleri ve videoları analiz edemiyor. Peki, edebilseydi neler yapabilirdi?

4.05.2023 23:15:10 tarihinde yayınlandı.

Üretken yapay zekâlar arasında en ön plana çıkanlardan birisi olan ChatGPT, ne yazık ki bize açılan sürümünde henüz görselleri ve videoları analiz edemiyor. Peki, edebilseydi neler yapabilirdi?

İşte bu sorunun cevabı, yapay zekâ geliştiricisi Mckay Wrigley tarafından verildi. Wrigley, iPhone ve MacBook kullanarak, yazdığı yazılım sayesinde ChatGPT’ye ‘göz’ verdi. ChatGPT, etraftaki nesnelere göre öneriler de yaptı.

Wrigley’nin etrafındaki tüm nesneler ve buzdolabındaki yiyecek ve içecekler, farklı bir yapay zekâ ile tanınıyor. Daha sonrasında bu veriler ChatGPT’ye sunuluyor. ChatGPT, bir soruyla önce hangi nesnelerin etrafta olduğunu öğreniyor, ardından bu nesnelere ilişkin bir diğer soruyu da cevaplıyor.

Wrigley, bu yöntem ile ChatGPT’ye buzdolabındaki nesneleri gösteriyor, öğretiyor. Sonrasında ise ChatGPT’den buzdolabındaki içeriklere uygun bir tarif vermesini istiyor. ChatGPT, internette kısa bir arama yaptıktan sonra uygun tarifi anlatıyor.

Videodaki sesli konuşma da elbette ChatGPT’nin yapabildiği bir şey değil. Wrigley, yazının anlık olarak sese dönüştürülmesi için OpenAI’ın Whisper yapay zekâsından faydalanıyor. Kendisinin kullandığı tüm yapay zekâlar ve kullanım amaçları ise şu şekilde:

Wrigley, bu yapay zekâları Python ile yazdığı kodlar ile bir arada çalıştırıyor ve ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. Wrigley, Apple’ın piyasaya sürmeye hazırlandığı artırılmış gerçeklik gözlükleri için de araçlar geliştirmeye hazırlandığını söylüyor.

Bir diğer deyişle yukarıdaki video, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin halihazırda bildiğimiz bir potansiyelinin somut bir şekilde sunumu.

İLGİLİ HABER Beynimizdeki Düşünceleri Yazıya Döken Yapay Zeka Geliştirildi!


Kaynak webtekno.com

 

WhatsAppa Ekran Paylaşımı Özelliği Geliyor: Nasıl Kullanılacağını Adım Adım Anlattık

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a ekran paylaşımı özelliği geliyor. Uygulamanın "23.12.0.74" kodlu iOS beta sürümünde bazı kullanıcıların test edebildikleri bu yeni özellik, kullanıcı deneyimine boyut atlatacak türden. Gelin hep birlikte WhatsApp'taki ekran paylaşımı özelliğinin nasıl kullanılacağına yakından bakalım.

Şarkılarla Anıların Hatırlanmasına Yardımcı Olan Yeni Bir Uygulama Geliştirildi: Alzheimer Hastalarına Umut Olabilir

Müzik dinlemek bazılarımız için olmazsa olmaz alışkanlıklardan biri. Hatta birçok insan gün içinde hiç müzik dinlemediğinde kendini eksik veya boşlukta hissettiğini söylüyor. Sevdiğimiz bu aktivite bizi bazen mutluluğa bazen ise hüzne sürükleyebiliyor. Yapılanlar ise araştırma ise sağlık açısından da müzik dinlemenin oldukça önemli bir yeri olduğunu ortaya koyuyor. 

PlayStation 6nın Çıkış Tarihi ile İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı: Uzun Bir Süre Daha Beklememiz Gerekebilir

Oyun konsolları konusunda Microsoft ile büyük bir rekabet içerisinde olan Japonya merkezli teknoloji devi Sony, iki yıl önce birçok gelişmiş teknolojileriyle dikkat çeken yeni nesil konsolu PlayStation 5’i tanıtmıştı. Sonrasında ise şirketin farklı PS5’ler üzerinde çalıştığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz haftalarda da bu konsol hakkında yeni bilgiler gelmişti.

Huawei, 12 ve 14nm İşlemcilerin Üretmeye Hazırlanıyor: Akıllı Saatler ve Diğer Ürünlerde Kullanılacak

2020 yılının başlarında ortaya çıkan çip krizi ile aslında çiplerin hayatımızda ne kadar önemli bir rol oynadığını görmüş olduk. Akıllı telefonlardan tutun da otomobillere hatta üretim bantlarına kadar pek çok alanda kullanılan çipler, günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tabii ki mühendisler de sürekli olarak bu çipleri daha verimli ve güçlü yapmak için sürekli olarak çalışıyor.

Meta Çalışanları, Facebook ve Instagramda Rusya Propagandasına İzin Verildiğini İddia Etti!

Yaklaşık bir buçuk ay önce bombardımanlar eşliğinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, sadece sahada değil, masada ve sanalda da dünyayı ikiye böldü. Tıpkı İkinci Dünya Savaşı'ndaki gibi batı bloğu ile doğu bloğu iki farklı cepheye ayrılırken, özellikle batı bloğu Rusya'ya sadece devlet kanalından değil, özel sektör kanalından da yaptırım uyguladı.