Çinin Temmuz Ayında Aldığı Oyunlara Lisans Vermeme Kararı Etkisini Gösteriyor: Binlerce Oyun Stüdyosu İflas Etti

Çin yasalarına göre, oyun geliştiricilerinin App Store'da ve diğer uygulama pazaryerlerinde oyun satabilmesi için lisans alması gerekiyor. Ancak görünen o ki Çin, ülkede binlerce küçük oyun stüdyosu ve ilgili şirketin iflas etmesine neden olan düzenleyici eylemsizlik nedeniyle App Store ve diğer platformlara üretim yapan uygulama geliştiricilerine yeni oyun lisansları vermekten kaçınmaya devam ediyor. 

22.02.2022 11:45:18 tarihinde yayınlandı.

Çin yasalarına göre, oyun geliştiricilerinin App Store'da ve diğer uygulama pazaryerlerinde oyun satabilmesi için lisans alması gerekiyor. Ancak görünen o ki Çin, ülkede binlerce küçük oyun stüdyosu ve ilgili şirketin iflas etmesine neden olan düzenleyici eylemsizlik nedeniyle App Store ve diğer platformlara üretim yapan uygulama geliştiricilerine yeni oyun lisansları vermekten kaçınmaya devam ediyor. 

Düzenleyicilerin 2021'in sonlarında aldığı lisans vermeyi durdurma kararının; 2022 yılında da devam edeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Çin'deki oyunlar için lisans veren Ulusal Basın ve Yayın İdaresi (NPPA), yeni onaylanmış oyunların listelerini yayınlamayı reddediyor. 

Raporlara göre, 2021'in ilk yarısında yeni oyunlar için onaylar "biraz fazla agresif" olarak kabul edilmiş ve düzenleyiciler temmuz ayında oyun lisans onaylarını askıya almaya karar vermişti. O sırada bu yasağın ne kadar süreceği belirtilmemişti; ancak South China Morning Post’a göre temmuz ayının sonunda başlayan yasak, 2018 yılındaki dokuz aylık kesintiden bu yana yeni oyun lisanslarının en uzun askıya alınması haline gelmiş durumda. NPPA, mevcut askıya alma durumu için resmi olarak bir neden vermemiş olsa da bunun, küçüklerin oyun oynama sürelerine ilişkin kısıtlamaları kapsayan, hükümetin oyun baskısıyla alakalı olabileceği düşünülüyor. 

 Düzenleyicinin yeni lisans sağlamaktan kaçınma kararının etkisi, bölgedeki oyun geliştiriciler için pek çok soruna yol açıyor. Kararın alındığı temmuz ayından bu yana yayıncılık, reklamcılık ve oyunların satışını yapan stüdyolar ve firmalar da dahil olmak üzere oyun sektöründeki yaklaşık 140.000 işletmenin iflas ettiği iddia ediliyor. Buna kıyasla 2020 yılının tamamında ise 180,000 oyun şirketinin kapandığı ifade ediliyor. 

İLGİLİ HABER Çin, 18 Yaşından Küçüklerin Online Oyunlara Giriş Süresine Kısıtlama Getirdi

Apple, yerel yasalara uymak için Temmuz 2020'den bu yana NPPA'dan lisansı olmayan Çin App Store'daki güncellemeleri askıya alıyor. Bir oyunun lisanssız olması ise doğal olarak o oyunun bölgesel App Store'a gönderilemeyeceği veya güncellenemeyeceği anlamına geliyor. Bu yeni lisans eksikliğinin etkileri, büyük oyuncular tarafından da hissediliyor. TikTok’un sahibi ByteDance, Baidu ve Tanwan Games, tepki olarak oyun birimlerindeki çalışanlarını işten çıkarırken, Tencent de dış pazarlara daha fazla kaynak aktarmaya başlamış durumda. 


Kaynak webtekno.com

 

Twitter, Gay ve Trans Gibi Kelimeleri Sansürlemeye Başladı

Elon Musk’ın Eylül 2022’de satın aldığı ve şu anda CEO’luğunu üstlendiği Twitter, skandal kararlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Dünyanın en popüler metin tabanlı sosyal ağı, bu kez LGBTQ+ topluluğunu tanımlayan ifadelerin yer aldığı Tweet’leri sansürlemeye başladı.

Binance Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Dünyanın en popüler kripto borsalarının başında gelen Binance, dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Aktif bir şekilde kripto alım satımı yapmanızı sağlayan bu platform, kripto dünyasının en güvenilir platformlarından bir tanesi olarak biliniyor. Bu konuda oldukça fazla borsa olmasına rağmen, Binance aralarında en çok güveni veren borsa olmasıyla birlikte en çok tercih edilen borsa olmayı da başarıyor. Hatta ülkemizde Thodex gibi olaylar sonrasında daha da fazla tercih edilmeye başlandı diyebiliriz. Eğer artık bir Binance üyesi olmak istemiyor ve kripto yatırımı yapmıyorsanız, binance hesabı silme nasıl yapılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Sizler için detaylıca anlattık.

Telegrama Ücretli Mesajlar Özelliği Geliyor: Bazı Mesajları Görmek İçin Para Ödememiz Gerekebilir...

Son yıllarda kullanıcı sayısını ciddi bir şekilde artıran popüler anlık mesajlaşma uygulaması Telegram, geçtiğimiz aylarda ücretli abonelik sistemi ‘Telegram Premium’u kullanıma sundu. iOS’te 13,99 TL, Android’de ise 13,49’luk fiyatlarla ülkemizde kullanıma açılan sistem, abonelere yüksek hızda indirmeler, özel çıkartmalar, dosya yüklemelerinde iyileştirmeler ve daha birçok yeniliği sunuyordu.