Counter-Strike 1.6’nın Ana Menüsündeki Adamların Gerçekte Kimler Olduğunu Açıkladık

Counter-Strike serisi, son 10 yıldır Global Offensive ile FPS camiasında kendine bir krallık kurdu. Şimdi de o tahtı CS2’ye devredecek gibi görünüyor. Ancak CS’nin şu anki konumunda olmasının sebebi, hepinizin de tahmin edebileceği gibi tüm dünyada FPS oyun kültürünü başka bir seviyeye taşıyan Counter-Strike’ın 1.6 sürümü.

3.04.2023 05:30:21 tarihinde yayınlandı.

Counter-Strike serisi, son 10 yıldır Global Offensive ile FPS camiasında kendine bir krallık kurdu. Şimdi de o tahtı CS2’ye devredecek gibi görünüyor. Ancak CS’nin şu anki konumunda olmasının sebebi, hepinizin de tahmin edebileceği gibi tüm dünyada FPS oyun kültürünü başka bir seviyeye taşıyan Counter-Strike’ın 1.6 sürümü.

Özellikle Türkiye’deki oyuncuların gönlünde farklı bir yere sahiptir. Birçoğumuzun çocukluğuna, bazılarımızın gençliğine bazılarımızın ise yetişkinliğine denk gelen CS 1.6’yı internet kafede oynamanın verdiği hazzı hâlâ birçok oyun veremiyor. Gözünüzün önüne o beyaz tüplü monitördeki iki özel tim operatörü eşliğindeki CS 1.6 menüsü geldi mi?

Oyunun ilk sürümü 1999 yılında piyasaya çıktığında bu görsel yoktu, ana menüde bir teröristin bir bilim insanını rehin aldığı bir görsel bulunuyordu. Daha sonra 2003 yılında Counter-Strike 1.6 sürümünün piyasaya sürülmesiyle oyunun geliştiricisi Minh Le, bu görseli değiştirmek istedi.

Kendisi bu görev için bir grafik tasarımcıdan veya fotoğraf stüdyosundan yardım almak yerine, Valve’da çalışan iki geliştirici arkadaşından yardım almayı tercih etti. Evet, CS 1.6’nın ana menüsündeki görselde yer alan iki adam, gerçekte oyunun geliştiricileri olan Minh Le ve Jess Cliffe’in arkadaşları.

Bu iki kişi, dediğimiz gibi CS’nin baş geliştiricilerinden olan Minh Le’nin arkadaşları ancak bununla da kalmıyor. Counter-Strike’ın büyük hayranı olan bu iki arkadaş, sadece hayran olmakla kalmayıp aynı zamanda oyunun bölüm tasarımında da çalışmışlar.

‘Bu adamlar kim?’ sorusu, bundan yaklaşık 5 ay kadar önce Twitter üzerinden bizzat Minh Le’ye sorulmuştu. Kendisi yıllardır oyuncular arasında merak konusu olan bu soruyu samimiyetle cevapladı:

“-Eğer sorun değilse, CS 1.0-1.6 menü ekranıyla alakalı bir sorum var. Fotoğraftaki karakterler gerçek mi, yoksa çizildiler mi? Eğer gerçeklerse kim olduklarını hatırlıyor musun?

+Oh evet, onlar gerçek insanlardı. Valve’ın çalışanlarıydı. CS’nin büyük hayranları ve bölüm tasarımcılarıydılar. Çok iyi çocuklardır. John Guthrie ve Dave Riller.”


Kaynak webtekno.com

 

Işık ile İnternet Sağlayan Li-Fi, Rekor Kırdı! Türkiye Ortalamasının 300 Katı Hıza Ulaşıldı

Kızılötesi teknolojilerini hepimiz biliriz. Yıllardır tüm televizyonların kumandalarında bulunan bu teknoloji, akıllı telefonların "ilkel" aşamada olduğu dönemlerde veri aktarımı için de kullanılıyordu. Daha o yıllarda, kızılötesi sensörler ile veri alışverişi yapılabileceği zaten biliniyordu. İşte bu teknoloji üzerine yapılan yeni çalışmalar, kızılötesi ile ultra yüksek internet hızlarına ulaşılabileceğini ortaya koydu. Üstelik kızılötesinin Wi-Fi'ın yerini alması ya da aynı anda kullanılabilmesi için de çalışmalar yapılıyor.

The Sims 4te Oyuncular Karakterlerin Cinsel Eğilimlerini Değiştirebilecek

Bir zamanlar Will Wright'ın bir kişinin günlük hayatını kontrol etmeyi planladığı oyununun kimse yüzüne bakmamış, bir insan hayatını oynamak sıkıcı olacağı gerekçesiyle kapılar birer birer Wright'ın yüzüne kapatılmıştı. Bu şanssız dönem ise Maxis'in oyunu yapması ile son bulmuştu. O zamandan bu zamana The Sims serisi giderek büyüdü.

Türkiyede Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanmıyor: Sahte Haber Yapan Siteler, Googleın Umursamazlığı Nedeniyle Dudak Uçuklatan Paralar Kazanıyor!

Geçtiğimiz son 10 yılda tüm dünya, bilgi edinmek için gazeteleri bırakıp yavaş yavaş internet sitelerine ve Twitter’a yönelmeye başladı. Tabii ki durum böyle olunca hemen hemen herkes kendince bir gazeteci edasına bürünüp sosyal medyada bulduğu bilgileri yaymaya başladı. Ancak tabii ki bu paylaşılan bilgilerin neredeyse yarısı yalanlardan ibaret.

Beklenen Hamle Geldi: Sony, Destiny ve Halonun Geliştiricisi Bungieyi Satın Alıyor

Anlaşılan Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının etkilerini görmeye devam edeceğiz. Her ne kadar Activison Blizzard’ın 68 milyar dolarlık devasa satışı kadar büyük olmasa da Microsoft’un oyun konusundaki büyük rakibi Sony, Destiny ve Halo gibi büyük oyunların arkasındaki geliştirici stüdyo Bungie’yi satın aldı.