Dünyanın En Zengin 2. İnsanı, Sosyal Medya Yüzünden Özel Jetini Sattığını Açıkladı: Tamam da Neden?

Havada uçan her bir uçağın uçuş bilgileri, halka açık bir şekilde yetkili kurumlarca paylaşılıyor. Bu veriler; havacılık şirketleri, medya ve uçaklarla ilgili olan herkes tarafından gerçek zamanlı olarak edinilebiliyor. Tabii bu durum, özellikle gizli ve özel bir uçuş isteyen ünlü isimler için can sıkıcı olabiliyor.

21.10.2022 04:30:25 tarihinde yayınlandı.

Havada uçan her bir uçağın uçuş bilgileri, halka açık bir şekilde yetkili kurumlarca paylaşılıyor. Bu veriler; havacılık şirketleri, medya ve uçaklarla ilgili olan herkes tarafından gerçek zamanlı olarak edinilebiliyor. Tabii bu durum, özellikle gizli ve özel bir uçuş isteyen ünlü isimler için can sıkıcı olabiliyor.

Dünyaca ünlü iş insanlarından birisi olan Bernard Arnault da en sonunda bu konuyla ilgili bıkkınlığını dile getirdi. Dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Louis Vuitton CEO’su, özel jetinin takip edilmesinden bıkarak jetini sattı ve yolculukları için farklı jetler kiralamaya başladı.

73 yaşındaki milyarder, Radio Classique ile yaptığı röportajında sosyal medyada insanların jetini takip etmeye çalışmasından dolayı jetini sattığını açıkladı. Artık yolculukları için kiralık jet kullanan Arnault, bu sayede kimsenin nereye gittiğini takip edemediğini paylaştı.

Arnault’un bahsettiği sosyal medyadaki durum, özellikle ünlülerin jetlerini anlık olarak takip eden ve gelişmeleri paylaşan bot hesaplardan kaynaklanıyordu. Hatta bunlardan birisi, Elon Musk’ın özel jetini takip etmeye odaklanan bir hesapla ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz aylarda 19 yaşındaki Jack Sweeney, bir Twitter botu geliştirerek Elon Musk’ın uçağının her iniş ve kalkış yaptığında uçağın konumuyla birlikte paylaşım yapıyordu. Öyle ki Musk, bu durumu engellemek için gence 5 bin dolarlık para teklif etmiş, gençse bu teklifi 50 bin dolara yükseltmişti. Fakat Musk, bu teklifi geri çevirmişti.

Elon Musk’ın gazıyla yola çıkan Sweeney, en sonunda gözünü diğer milyarderlere dikmişti. Üstelik Sweeney, bu sektörde milyonlarca dolar para kazanılabildiğini belirterek kendi takip şirketini de kuracağını bildirmişti.

İLGİLİ HABER Elon Musk, Özel Jetini Adım Adım Takip Eden Genci Parayla Kandıramadı: "10 Kat Fazlasını İstiyorum"

İLGİLİ HABER Elon Muskın Özel Jetini Adım Adım Takip Eden Genç, Şimdi de Gözüne Diğer Milyarderleri Kestirdi: Para Onu Durduramıyor


Kaynak webtekno.com

 

Inceptiondan Daha Fazla Beyin Yakan Olay: ChatGPT İçinde Bilgisayar Oluşturuldu, İçinde ChatGPT Çalıştırıldı

Henüz geçtiğimiz hafta yayınlanan ve şimdiden bir milyonu aşkın kullanıcıya ulaşan sohbet botu ChatGPT, yapabildikleriyle herkesi şok etmeyi başardı. Makine öğrenimi ile geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden bot, sıfırdan bir mobil uygulama bile geliştirebilir, en karmaşık yazılım sorularından bazılarını bile cevaplayabilir nitelikteydi.

Threads, Kullanıcılarının Çoğunu Kaybetmesine Rağmen Xten 8 Kat Fazla Etkileşim Alıyor (Nasıl Yani?!)

Meta, geçtiğimiz ay X’e eski adıyla Twitter'a rakip olacak metin tabanlı uygulaması Threads’i kullanıma sundu. Yeni uygulama en başta çok büyük ilgi görerek 100 milyon kullanıcıyı aşsa da zaman geçtikçe popülerliğini kaybetti. Mark Zuckerberg de yakın zamanda kullanıcıların yarısından fazlasının kaybedildiğini ifade etti.