Eğer Dünya Dışı Yaşam Varsa, Gönderdiğimiz Mesajlara İlk Cevabı 2029da Alabiliriz

Bilim insanları 1960’lı yıllardan bu yana bilinçli olarak uzaya radyo mesajları gönderiyor. Bu mesajların ilki, 1962 yılında gönderilen ‘Morse Message’ olmuştu. Fakat gönderilen her sinyal, potansiyel varlıklara insanlık hakkında bilgi sunmuyor.

27.04.2023 20:30:19 tarihinde yayınlandı.

Bilim insanları 1960’lı yıllardan bu yana bilinçli olarak uzaya radyo mesajları gönderiyor. Bu mesajların ilki, 1962 yılında gönderilen ‘Morse Message’ olmuştu. Fakat gönderilen her sinyal, potansiyel varlıklara insanlık hakkında bilgi sunmuyor.

Elbette ki bu direkt olarak olası Dünya dışı yaşama gönderilen mesajlar dışında ilk radyo yayınından bu yana oluşturduğumuz tüm radyo sinyalleri de uzayda yolculuğuna devam ediyor. Peki, bu kadar radyo sinyali göndermişken ilk geri dönüşü ne zaman alabiliriz? Bu sorunun cevabı, yeni bir araştırmayla verildi.

Publications of the Astronomical Society of the Pacific’de yayımlanan yeni araştırma, uzaylılardan gelebilecek olası bir geri dönüşün en erken 2029 yılında alınabileceğini ortaya koydu. İlk geri dönüşün de Pioneer 10 uzay aracına gönderilen radyo mesajlarına cevap olabileceği kaydedildi.

Elbette bu cevabın arkasında bilimsel hesaplamalar yer alıyordu. Pioneer 10’a gönderilen radyo mesajları, 2002 yılında Dünya’dan 27 milyon ışık yılı uzaklıktaki bir beyaz cücenin yanından geçmişti. Bu sistem veya yol üzerindeki diğer gök cisimlerinden gönderilen bir mesajın Dünya’ya ulaşma süresine göre cevap verildi.

Diğer olası geri dönüş alınabilecek mesajlar ise 2007 yılında iki farklı yıldızın yakınından geçen, 1980 ve 1983 yıllarında Voyager 2 aracına gönderilen mesajlardı. Bu mesajlara en yakın geri dönüşün ise 2030 yılında Dünya’ya ulaşacağı hesaplandı.

Uzaydaki varlıklar bize bir şekilde geri dönüş sinyali göndermiş olsa da gök bilimci Macy Huston’a göre bu mesajları tespit edememe olasılığımız da bulunuyor. Mesajları tespit etmemiz, var olan teknolojimiz ve geri dönüş sinyalinin ne kadar güçlü olduğu başta olmak üzere pek çok faktöre bağlı olacak.

İLGİLİ HABER Marsın Minik Uydusu Deimosun Şimdiye Kadarki En Net Fotoğrafı Çekildi


Kaynak webtekno.com

 

Bu İçeriği Okuduktan Sonra Sosyal Medyada Abartılı Bir Şekilde Her Özelinizi Paylaşmayı Bırakacaksınız!

Son zamanlarda sosyal medyada bir hayli popülerleşen 'oversharing' kavramı; insanların, kendileri hakkında gerekli gereksiz çok fazla detayı herkese anlatmaları anlamına geliyor. Misal kardeşlerinize bir çocukluk anınızdan veya başınızdan geçen kötü bir olaydan rahatlıkla bahsedebiliyorsunuz. Ancak bunları bir de hiç tanımadığınız veya az samimi olduğunuz kişilere anlattığınızı düşünün.

Mısırlı Mucit, Yalnızca COVID-19lu Hastalarla İlgilenecek Robot Geliştirdi

Koronavirüs salgınının derinden etkilediği ülkelerden biri olan Mısır'da bir mucit, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştıracağına inandığı bir robot geliştirdi. "Cira-03" olarak isimlendirilen bu robot, uzaktan kumandalı bir yapıya sahip. Robotun mucidi Mahmoud el-Komy, Cira-03'ün COVID-19 testi yapabildiğini hastaların ateşini ölçebildiğini ve hatta maske takmayan insanları uyarabildiğini söylüyor.