Güney Kore’nin İlk Yerli Roketi ‘Nuri’ Yörüngeye Fırlatıldı (Sonu Kötü Bitti)

Bugüne dek daha çok teknoloji şirketleri sayesinde haberlerimize konu olan Güney Kore, bu kez uzay sektörü ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyle karşımızda. Hükümet, bir süredir üzerinde çalıştığı yerli roket "Nuri"yi geçtiğimiz saatlerde resmen uzaya fırlattı. Ancak bu fırlatma, ne yazık ki başarısız oldu. Nuri, Korecede "Dünya" anlamına geliyordu.

23.02.2022 04:15:15 tarihinde yayınlandı.

Bugüne dek daha çok teknoloji şirketleri sayesinde haberlerimize konu olan Güney Kore, bu kez uzay sektörü ile ilgili dikkat çeken bir gelişmeyle karşımızda. Hükümet, bir süredir üzerinde çalıştığı yerli roket "Nuri"yi geçtiğimiz saatlerde resmen uzaya fırlattı. Ancak bu fırlatma, ne yazık ki başarısız oldu. Nuri, Korecede "Dünya" anlamına geliyordu.

Türkiye saatiyle 11:00’de fırlatılan roket, üzerinde sahte bir uydu taşıyordu. Bu roketin görevi, sahte uyduyu Dünya yörüngesine yerleştirmekti. Ancak bu beklenti karşılanamadı. Nuri, sahte roketi yörüngeye yerleştiremedi. Devlet Başkanı Moon Jae-in tarafından yapılan açıklamalarda, "Maalesef amacımıza tam olarak ulaşamadık." ifadelerine yer verildi.

Proje kapsamında çalışan görevliler için övgü dolu cümleler kuran Moon Jae-in, çalışmaların devam ettiğini söyledi. "Yükü hedeflenen noktaya fırlatmamız çok uzun sürmez." diyen Güney Kore Devlet Başkanı, "Kore Uzay Çağı yaklaşıyor." ifadeleriyle de bu roketle ilgili ne kadar ciddi olduklarını gözler önüne sermiş oldu.

İLGİLİ HABER Türkiye Uzay Ajansının Bütçesinin Yüzde 60 Artırılması Teklif Edildi: Aya İniş İçin Hedeflenen Tarih Açıklandı

Güney Koreli mühendisler şimdi, Nuri'nin eksik yanlarını tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Takvimler 19 Mayıs 2022'yi gösterdiğinde, Nuri'nin yeniden fırlatıldığına şahitlik edeceğiz. Eğer o fırlatma başarılı olursa, Güney Kore yıllardır devam eden hayalini nihayet gerçekleştirmiş olacak.


Kaynak webtekno.com

 

Beynin Hangi Kısmının Ağzımızdan Çıkanları Kontrol Ettiği Keşfedildi: Konuşma Rahatsızlıkları Tarihe Karışabilir

Beynimizin söylediklerimizi, duyduklarımızı ve gördüklerimizi algılaması oldukça karışık bir süreç. Yüksek sesli bir ortama girdiğinizde direkt olarak sesinizin duyulması için yüksek sesle konuşmaya başlarsınız. Bunun sebebi beynimizin, duyduklarımıza göre sesimizin anlaşılır olması için kendisini ayarlamasıdır.

Samsung Galaxy S21in Bu Kadar İyi Fotoğraf ve Video Çekmesinin Asıl Nedeni: Exynos 2100

Akıllı telefon dünyasının en güçlü isimlerinden bir tanesi olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı. Şirket, özellikle de 2021 model amiral gemisi telefonu Galaxy S21’de kullandığı Exynos 2100 işlemci ile sektörde adeta esti geçti. Peki Exynos 2100, hangi özellikleri sayesinde tüketicileri kendine hayran bırakmayı başardı?

Görüntülü Görüşmelerde Snapchat Efektleri Kullanmanızı Sağlayan Snap Camera Nasıl Kullanılır?

Pandemi sonrası dönemde hayatımızda katılmadığımız kadar çok görüntülü konuşma ya da online toplantıya katıldık. Üstümüze başımıza çeki düzen verip havalı bir fon ayarlamaya çalıştığımız bu görüşmelere biraz eğlence katmak hiç fena olmaz. Snap Camera programı ile Zoom, Skype, Google Meet ve daha aklınıza gelen pek çok farklı platform üzerinden yaptığınız görüşmeler sırasında canlı olarak Snapchat efektleri kullanabilirsiniz.

Kamerasıyla Dikkat Çeken Xiaomi 12 Ultranın Teknik Özellikleri ve Fiyatına Dair Yeni İddialar Ortaya Atıldı

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi’nin bu yılki ana amiral gemisi Xiaomi 12 Ultra olacak gibi duruyor. Ortaya çıkan yeni detaylar ve etrafta dolaşmakta olan söylentiler, Xiaomi 12 Ultra’nın, şirketin en iyi kameraya sahip akıllı telefonu yaratma isteğinin ve mobil pazarın lideri olma hırsını net bir şekilde ortaya koyacağını gösteriyor.