Hiç Huzur Yok: Amazon’un Bulut Hizmeti, Siber Saldırıların Hedefi Oldu

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

25.02.2022 23:15:17 tarihinde yayınlandı.

Giderek daha da dijitalleşen dünyada siber güvenlik hiç olmadığı kadar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın bir casus yazılımına dava açması ve İsrail’in de aynı yazılımı yasaklaması gibi haberler giderek daha da yaygın hale gelmeye başladı. Siber güvenlik araştırmacıları, şimdi de saldırganların WordPress internet sitelerini hedef aldığını keşfetti.

Araştırmacıların elde ettiği verilere göre yapılan siber saldırıların %25’lik kısmı Amazon Bulut Hizmetleri’ni (AWS) araç olarak kullanıyor. WordPress kurulumlarında şüpheli giriş yapmaya çalıştıkları tespit edilen 77 bin IP adresinin 5 binlik bölümünün, kısaca ‘Amazon EC2’ olarak adlandırılan internet hizmetine bağlı olduğu tespit edildi. Wordfence’de siber güvenlik alanında uzman olan Ram Gall, siber saldırganlar tarafından kullanılan IP adreslerinin yalnızca geçen haftadan itibaren şüpheli davranışlarda bulunduklarını ifade ediyor. Gall, AWS’nin şirketlerin buluta geçiş sürecini kolaylaştırdığını fakat aynı zamanda bu tarz bulut hizmetlerinin siber saldırılarda hedef olarak seçildiğini belirtiyor.

Gall, ortaya çıkan bilgilerden ilginç bir varsayımda bulunuyor. 17 Kasım tarihinden bu yana 40 IP adresinin 1 milyondan fazla şüpheli giriş yapmaya çalıştığını belirten Gall, siber saldırganların para karşılığında bu IP adreslerine erişim sağlamış olabileceklerini öne sürüyor. Siber saldırıların giderek daha kolay ve yaygın bir hal aldığını belirten Gall, internet sitelerinin bu tarz olayların önüne geçmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyor.

İLGİLİ HABER Amazon Gülümseten Cuma Fırsatlarında Kaçırmamanız Gereken 15 Teknolojik Ürün

Buna ek olarak, Gall kullanıcılar için de tavsiyelerde bulunuyor. Üye olduğunuz her internet sitesi ve hizmetlerde farklı şifreler kullanıp, ‘iki faktörlü kimlik doğrulama’ özelliğinden de yararlanmamız gerektiğini belirtiyor. Bu şekilde siber saldırganlar şifrenizi ele geçirse bile internet sitelerinin güvenliği tehdit altına girmemiş oluyor.


Kaynak webtekno.com

 

Çocukken Kamera Sandığımız Bu Cihazlar Aslında Ne İşe Yarıyor?

Harita mühendisleri "nivo" adı verilen bu cihazla arazide çeşitli ölçümler yapar. Cihazın ayrıca "teodolit", "total station" gibi başka versiyonları da vardır ancak bunlar arasındaki farklara değinmek konuyu çok fazla teknik detaylarda boğacağı için aynı amaca hizmet eden bu araçları olabildiğince sade bir dille anlatacağız.

Xiaomi, Çabuk Biten Şarj Derdini Çözecek Yeni Teknolojisini Tanıttı

Akıllı telefon sektörünün önde gelen markalarından Xiaomi, gelecek yıl kullanıcılarını yeni bir teknolojiyle daha buluşturmayı hedefliyor. Ürünlerinde yeniliğe gitmeyi seven Çinli şirketin ‘Mi 11 Lite’ modelini de sizler için incelemiştik. Performans açısından oldukça etkileyici olan Xiaomi, şimdi de yeni batarya teknolojisiyle bu alanda kendini daha da geliştirmeye hazırlanıyor.

WhatsApp, Hiç Reklam Almamasına Rağmen Nasıl Para Kazanabiliyor?

2009 yılında, Brian Acton ve Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp’ın şu anda dünya çapında 180 ülkede, iki milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan yalnızca 390 milyon kullanıcı Hindistan’dan, 108 milyon kullanıcı Brezilya’dan ve 75 milyon kullanıcı Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.