Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

20.12.2022 21:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

Wi-Fi direct yöntemi ile aynı ağa bağlı cihazlar arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve dahası herhangi bir internet harcamadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen kablosuz ağ teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha da kullanışlı hale gelen dosya paylaşım yöntemi Wi-Fi direct nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha yakından bakalım.

Wi-Fi direct, yaklaşık 20 yıldır kullanılan bir kablosuz dosya paylaşım yöntemidir. Temel olarak aynı Wi-Fi kablosuz ağına bağlı akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi iki cihaz arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve internet harcamadan dosya aktarımı yapmanızı sağlar. 

Diyelim elinizde Wi-Fi direct özelliği olan bir tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar var ve cihazda yüklü olan bir fotoğrafı, videoyu ya da farklı bir dosyayı yine Wi-Fi direct özelliğine sahip bir cihaza göndermek istiyorsunuz. Eğer harici bellek ile manuel bir aktarım yapmak istemiyorsanız kullanacağınız yöntemler yavaş olacak ve çoğu zaman dosyada kalite kaybı yaratacaktır.

Bunun yerine Wi-Fi direct özelliğine sahip her iki cihazı da aynı kablosuz ağa bağlayın ve Wi-Fi direct özelliğini aktif hale getirerek söz konusu dosyayı, fotoğrafı ya da videoyu son derece hızlı bir şekilde ve en önemlisi kalite kaybı olmadan gönderin. Yani Wi-Fi direct, bu özelliğe sahip cihazlar arasında hızlı ve verimli bir şekilde dosya aktarımı yapmanızı sağlar.

Wi-Fi direct ne işe yarar sorusunun diğer bir yanıtı ise kablosuz ekran paylaşımı yapmaktır. Her cihazda mümkün olmayabilir ya da bazı cihazlar için üçüncü taraf uygulamalar gerekebilir ancak Wi-Fi direct özelliğine sahip pek çok cihazda bu aktarım yöntemini kullanarak kablosuz ekran paylaşımı yapabilirsiniz. 

Pek çok kişinin aklına kablosuz dosya paylaşımı denilince bluetooth gelmektedir ancak Wi-Fi direct farklı bir sistemdir. Bluetooth, iki cihaz arasında PAN adı verilen bir kişisel ağ oluşturur. Bu ağı oluşturmak için cihazlardaki ISM bandındaki UHF radyo dalgalarını kullanır. Kullanılan radyo dalgaları genel olarak 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındadır. 

Wi-Fi direct ise iki cihazın bağlı olduğu kablosuz ağ üzerinden bir aktarım sağlar. Wi-Fi direct ortalama 256 bit AES şifreleme sistemi kullanırken bluetooth teknolojisinde bu hız ortalama 5 bittir. Bu yöntem kullanılarak dosya paylaşımı yapılması için her iki cihazda da Wi-Fi direct özelliğinin bulunması ve açık durumda olması gerekir.

Wi-Fi direct kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Cihazınızın marka ve modeline göre adım başlıkları değişebilir ancak benzer adımlarla karşılaşacaksınızdır. Wi-Fi direct üzerinden ekran paylaşımı yapacaksanız da ilk adımlar benzerdir, sonrası cihazınıza göre değişecektir.


Kaynak webtekno.com

 

Oyuncuların En Çok Tercih Ettiği İşlemci ve Ekran Kartı Markası Açıklandı! Intel-AMD-NVIDIA Kavgasını Kim Kazandı?

Dünyanın en büyük oyun platformu olan ve her saniye yüz binlerce oyuncunun çevrimiçi olduğu Steam, aynı zamanda yayımladığı raporlarla büyük donanım üreticileri arasındaki rekabete de ışık tutuyor. İşte söz konusu raporun Mart 2022 dönemine ilişkin verileri de bugün yayımlandı. Gelin, Mart 2022’de Steam’de hangi üreticinin liderliğe sahip olduğunu görelim.

Unreal Engine 5 ile Çalışacak Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterın İlk Oynanış Videosu Geldi: Görüntü Kalitesiyle Mest Edecek

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Konami, bir süredir önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Şirket, bu proje kapsamında ilk kez 1998 yılında tanıştığımız Metal Gear Solid serisinin remake serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Piyasaya sürülecek oyunlardan bir tanesi de Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ın remake versiyonu olan "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater".