Kripto Para Yatırımlarınızı Korumanın En Güvenli Yolu: İşte Sizler için Hazırladığımız Farklı Soğuk Cüzdan Önerileri

Kripto paranızı saklamak için iki popüler yöntem var. İnternet ortamında; kayıtlı olduğunuz borsa ya da cüzdan uygulamasının bağlı olduğu bulut sisteminde şifrelenmiş sıcak cüzdanlar; bir de bu bilgilerin fiziksel USB bellek benzeri bir donanıma kaydedildiği sıcak cüzdanlar.

9.05.2023 08:45:10 tarihinde yayınlandı.

Kripto paranızı saklamak için iki popüler yöntem var. İnternet ortamında; kayıtlı olduğunuz borsa ya da cüzdan uygulamasının bağlı olduğu bulut sisteminde şifrelenmiş sıcak cüzdanlar; bir de bu bilgilerin fiziksel USB bellek benzeri bir donanıma kaydedildiği sıcak cüzdanlar.

Donanım cüzdanları veya bir başka adıyla soğuk cüzdanlar, kripto ve NFT gibi blok zincir tabanlı varlıkları saklamanın en güvenli yolu olarak bilinir. Ancak, hangi soğuk cüzdanın en güvenli olduğunu nasıl bileceksiniz? Bazı soğuk cüzdanları sizler için araştırdık ve liste halinde sunduk, böylece sizin yapmanız gereken tek şey, kendiniz için en uygun olanını seçmek.

Dijital varlıklarınızı güvende tutmak istediğinizde, soğuk cüzdanlar sizin için harika bir seçenek olabilir. Kripto para birimleri gibi çevrimiçi varlıklarınızı saklamak için kullanılan bu şık donanım cihazları, internete bağlı olmadıkları için sizi çevrim içi tehditlerden korur. Dolayısıyla, online cüzdanlardan farklı olarak daha güvenli bir seçenek sunarlar. 

Bunların dışında soğuk cüzdanlar, özel anahtarınız ve diğer dijital varlıklarınızı saklamak için tasarlanmıştır ve bilgisayarınıza bağlayarak kullanabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki çevrim içi saldırılar veya kötü amaçlı yazılımlar gibi internetle ilgili tehditlerden etkilenmezsiniz.

Kripto paralar, blok zincirleri güvenilir, ancak insanlar hiç güvenilir değiller. Bunun en somut örneği, ülkemizdeki 200.000'e yakın yatırımcıyı dolandıran Thodex borsasıydı. Borsanın sahipleri, kullanıcıların dijital varlıklarını alarak yurt dışına kaçmışlardı. İşte bu tip durumlar engellemenin, güvenlik sorununu kökten çözmenin bir yolu var: Soğuk cüzdanlar.

Peki, soğuk cüzdanlar neden en güvenli yol olarak kabul edilir? Kripto yatırımlarınızı borsalarda saklamanız halinde, borsalar cüzdanlarınızdaki yatırımlara erişebilir ve bu pek de iyi bir şey değildir (az önce bahsettiğimiz gibi, Thodex tam olarak bunu yapmıştı). Başka bir seçenekte ise kripto yatırımlarınızı Metamask gibi yazılım tabanlı cüzdanlar aracılığıyla saklamaktır, ancak bu da güvenlik riskleri taşır. Bilgisayarınızda bir hacker'ın tuzağına düşerseniz, tüm yatırımlarınızı kaybetme ihtimaliniz yüksektir.

Soğuk cüzdan seçeneğinde ise yatırımlarınızı aşağıda listelediğimiz cüzdanlardan birine aktarıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz ve bilgisayar korsanlarının erişimi yazılım tabanlı cüzdanlara göre daha düşük ihtimal taşır olur. Yani, tüm kontrolün en çok sizde olduğu seçenek budur.

Öncelikle Ledger’in donanım cüzdanları sektöründe en saygın markalardan birisi olduğunu belirtmemiz gerekir. Ledger Nano X, bilgisayar korsanlarını ve dolandırıcıları dışarıda tutan bir CC EAL5+ güvenli çip öğesi kullanır.

Ayrıca 5000’den fazla kripto parayı destekleyen Ledger, Ledger Nano X ile cihaza indirilen uygulamaları izole etmek için tasarlanmış kendi özel işletim sistemine de sahiptir. Bu işletim sistemi, cihazınıza kötü amaçlı bir uygulama indirilmesi durumunda güvenliğin tehlikeye atılmamasını sağlamak için yapılmıştır. 


Kaynak webtekno.com

 

Uzaya Gidecek ‘İlk Türk’ Olmak İçin Kaç Kişinin Başvurduğu Açıklandı: 2.7 Milyon Kişi Sayfayı Ziyaret Etti

Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Uzay Programı Strateji Belgesi, pek çok vatandaşın ilgisini çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise başvuru yapan bir Türk vatandaşının Uluslararası Uzay İstasyonuna gideceğini açıkladı. İleri seviye İngilizce bilmek ve 23 Mayıs 1977’den sonra doğmuş olmak gibi şartların olduğu listeyi diğer ülkelerin şartlarıyla karşılaştırmıştık.

Takipçilerimize "50 Bin TL Çek Verilseydi Hangi Teknolojik Ürünleri Alırdınız?" Diye Sorduk: İşte Gelen Yanıtlar

Günümüzde rekorlar kıran döviz kuru nedeniyle neredeyse tamamını yurt dışından ithal ettiğimiz teknolojik ürünlere erişmek de bir hayli zorlaştı. Ürünlerin dolar bazlı ham fiyatının üstüne uygulanan vergiler de fiyatları daha da üst seviyelere taşırken düşük segmentte yer alan bir telefonu satın almak bile borçlanmak anlamına gelmeye başladı.