Kulakiçi Kulaklıkların Devrini Sonlandırmaya Aday Kablosuz Kulaklık İncelemesi: Sony LinkBuds

Selamlar sevgili Webtekno takipçileri, bugün sizlere Sony'nin tasarımıyla hiçbir kulaklığa benzemeyen kablosuz kulaklık modeli LinkBuds'ı inceleyeceğiz. Kulakiçi kulaklık boyutlarında olmasına rağmen kulağınızın içine girmeyen tasarımıyla son derece ilgi çekici olan LinkBuds'ı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Bugün sizlere bu 1 haftada yaptığım incelemelerde kulaklığın bana neler sunduğunu, başarılı ve başarısız yönlerini açıklayacağım.

26.05.2022 15:00:28 tarihinde yayınlandı.

Selamlar sevgili Webtekno takipçileri, bugün sizlere Sony'nin tasarımıyla hiçbir kulaklığa benzemeyen kablosuz kulaklık modeli LinkBuds'ı inceleyeceğiz. Kulakiçi kulaklık boyutlarında olmasına rağmen kulağınızın içine girmeyen tasarımıyla son derece ilgi çekici olan LinkBuds'ı yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Bugün sizlere bu 1 haftada yaptığım incelemelerde kulaklığın bana neler sunduğunu, başarılı ve başarısız yönlerini açıklayacağım.

Kulaklığın incelemesine geçmeden önce ilk izlenimlerimi size aktarayım. Öncelikle kulaklık, tasarımından ötürü ilk başta beni bir "acabaya" düşürmüştü. Çünkü nasıl olacak, ses kalitesinde ne gibi kayıplar olur diye düşünüyordum. Ancak kulaklığı kullanmaya başladığımda ergonomik olarak son derece konforlu olduğunu gördüm. Konforunun yanında ses kalitesi de sizi düşündürmesin. Sizi rahatlıkla müziğin içerisine çekiyor. Bunları toplayacak olursam Sony LinkBuds'ın beni fazlasıyla memnun ettiğini söyleyebilirim. 

Editörünüz olarak kulaklıklara karşı ayrı bir özenle içerik yazıyorum. İçerik yazarken, dışarıdayken ya da evde oyun oynarken sürekli müzik dinleyen birisi olarak yeni bir kulaklık satın almanın ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Bir kulaklık alırken en çok dikkat edilecek şeyler de ses kalitesi ve konforudur. Bunun dışında elbette kablosuz kulaklıklar için şarj süresi de son derece önemlidir, ancak iyi bir müzik deneyimi yaşatmayan kulaklıkları can sıkıcı buluyorum.

Sony LinkBuds'ın ses kalitesine geldiğimizde ise kendisinin sizi bambaşka dünyaya götürecek bir ses teknolojisine sahip olduğunu söyleyebilirim. Açıkçası bu kulaklık ilk elime geçtiğinde böyle olmasını beklemiyordum, ancak hem sizi çevreden koparmayıp hem de kaliteli bir ses deneyimi sunması, kullandığım tüm kulaklıklar arasında (Çok fazla olduklarını söyleyebilirim) konser hissini en fazla veren kablosuz kulaklık olmasını sağladı.

Sony'nin Dijital Ses Geliştirme Motoru(DSEE) ile iyileştirilen 12 mm dairesel sürücülere sahip LinkBuds, bu sürücülerle her notayı hissedecebileceğiniz zengin ve dengeli bir ses sağlıyor. Bunu yaparken de kulaklığın ses seviyesinin yeterli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sony LinkBuds'ın ses kalitesi hakkında söyleyebileceğim tek olumsuz şey bas sesleri olabilir. Kulaklığın bas sesleri kesinlikle kötü değil, sadece bas seslerini çok seven kişiler için tatmin edici olmayacaktır.

Bu kulaklığı satın alacakların belki de en çok merak ettiği konu tasarımıdır diyebiliriz. Çünkü, kulağınızın içine giren pedleri bulunmayan kablosuz kulaklığın bir de sürücülerinin düzeni halka şeklinde. Zaten kulaklığın size ses sunacağı bölge de bu halkalar. Eğer LinkBuds kulağıma nasıl oturacak diye düşünüyorsanız, içinizi rahatlatabilirim. Evet, LinkBuds kulağınızın içine girmiyor ancak kulağınızın yapısını kullanarak son derece sağlam bir şekilde tutunuyor. 

Kulaklığın halkası kulak deliğinize uygun bir şekilde oturtulduktan sonra üst kısmında yer alan bağlantı destekleyicileri, kulaklığı kulağınıza sabitliyor. Bu da son derece sağlam bir şekilde durup ses kalitesi kaybı yaşamadan kulaklıkları kullanmanızı sağlıyor. Sony LinkBuds'ın tasarımının diğer kulaklıklara göre en çok fark yarattığı nokta sizi sıkmadan müzik deneyimi sunması. Normal kulakiçi kulaklıklarda kulağınızı bir tıpaç şeklinde kapatıyorsunuz. Bu da iyi bir müzik deneyimi sunsa da dışarıyla tüm bağlantıyı kesiyor. LinkBuds ise halkalı tasarımıyla uzun süreli kullanımlarda dahi rahat bir deneyim vadediyor. 

Birisiyle konuştuğunuzda kulaklığı çıkarmanıza da gerek kalmıyor, halkalı tasarımda olduğu için çevre seslerini kulaklık takılıyken de alabiliyorsunuz. Kulaklıkların her biri 4 gram ağırlığındalar. Hafif yapıları sayesinde uzun süreli kullanımlarda dahi kulağınızı rahatsız etmemiş oluyorlar.

Eğer sürekli telefonla görüşen biriyseniz ve LinkBuds'ı biraz da bu sebeple tercih edecekseniz, bu konudaki deneyimlerimden bahsedeceğim biraz sizlere. Yaptığım görüşmelerde mikrofonun benim sesimi karşı tarafa net ilettiğine dair geri dönüşler aldım. Sadece bazı geri dönüşlerde gelen sesin bir miktar düşük olduğunu söyleyenler oldu. Sesin az geldiğini söyleyen kişiler de beni anlayabildiklerini söyleseler de "biraz daha yüksek gelse daha iyi olurdu" şeklinde geri bildirimde bulundular.


Kaynak webtekno.com

 

TikToka 18+ Canlı Yayınlar Geliyor

Dünyanın birçok ülkesinde sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerinin engellenmesi için çalışmalar yapılırken, sosyal medya platformlara da bu çalışmalara katılmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Instagram’dan yaş doğrulama sistemine dair haber almışken, bugün TikTok’tan da önemli bir haber geldi.

Aşırı Isınmadan Yazılım Sıkıntılarına: Appleın Artırılmış Gerçeklik Setinin Bazı Sorunlar Sebebiyle Beklenenden Geç Çıkacağı İddia Edildi

Apple'ın bir tür sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik seti çıkaracağına dair söylentiler yıllardır ortalıkta dolaşmakta. Son gelen raporlar, teknoloji devinin şirketin ilk karma gerçeklik setini 2022 yılı içerisini piyasaya süreceği yönünde; ancak Bloomberg’e göre henüz geliştirme aşamasında olan ve bazı sorunlarla karşılaşan cihaz, Apple’ın tahmin ettiğinden daha geç çıkabilir. 

Yapay Zekâ, Astronom da Oldu: Tarihte İlk Kez Bir Süpernova, İnsan Desteği Olmadan, Yapay Zekâ Destekli Bir Sistem Tarafından Keşfedildi

Gök bilimcilerin uzun gözlem ve araştırma süreçleri sonrası gerçekleştirdikleri süpernova keşfi, artık tamamen insansız olarak yapılabiliyor. Ekip tarafından gelliştirilen yeni sistem, gökyüzünde süpernova keşfini insan desteğine ihtiyaç duymadan yapıyor, sonuçları analiz ediyor ve verileri paylaşıyor.

Bu Haftanın En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Paraları

Kripto para piyasası, büyük getiriler sağlayabildiği gibi elinizdekini son damlasına kadar alabilecek kadar da riskli bir piyasa. Üstelik paranızı katlayabileceğiniz ya da kat kat kaybedebileceğiniz bu zaman dilimi, yalnızca birkaç saatle de sınırlı olabiliyor. Piyasanın gelecekteki yönünü öğrenmek içinse geçmişe bakmak zaman zaman oldukça faydalı olabiliyor.