Magazin Dergilerindeki Ünlüler İfşa Oldu: Yapay Zeka ile Tüm Photoshop Çalışmaları Ortaya Çıkarıldı

Sosyal medyanın son 10 yılda hayatımızda çok hızlı bir şekilde yer edinmesinin ardından pek çok ünlü özellikle Instagram üzerinden sık sık paylaşımlar yaparak “şaşalı hayatlarını” takipçileriyle paylaşmaya başladı. Ancak bu paylaşımlar kimi zaman ağır fotomontaja sahip olduğu için internette alay konusu edildi.

3.03.2023 03:00:27 tarihinde yayınlandı.

Sosyal medyanın son 10 yılda hayatımızda çok hızlı bir şekilde yer edinmesinin ardından pek çok ünlü özellikle Instagram üzerinden sık sık paylaşımlar yaparak “şaşalı hayatlarını” takipçileriyle paylaşmaya başladı. Ancak bu paylaşımlar kimi zaman ağır fotomontaja sahip olduğu için internette alay konusu edildi.

Ünlüler montajlı fotoğraflarının fark edilmemesi için daha çok çaba harcamaya başlasa da Within isimli bir sağlık kuruluşu Adobe ortaklığında bu montajlı fotoğrafları gün yüzüne çıkarmaya ant içmiş durumda.

Yeme bozukluğuna sahip olan ve bu nedenle özgüven eksikliği ve psikolojik sorunlarla boğuşan bireylere yardımcı olmak için kurulan Within, internette ve magazin dergilerde yer alan ünlülerin de göründükleri kadar fit olmadıklarını ispatlamak için genellikle fotomontaj işlemlerinin vazgeçilmezi olan Photoshop’un sahibi olan Adobe ile bir ortaklığa imza attı. Within ve Adobe, Photoshop’da montaj işlemleri için kullanılan “Face-Aware Liquify” ve “Liquify” özelliklerini tespit edebilen FAL Detector isimli bir yapay zekâ modeli geliştirdi. Photoshop’un kendi veri bankası sayesinde eğitilen yapay zekâ aracı, magazin dergilerindeki montajlanmış alanları bulup bu işlemleri temizleyerek fotoğrafların orijinal halini ortaya çıkarabiliyor.

Spesifik olarak Jennifer Aniston ve Angelina Jolie gibi ünlüler üzerinde denenen yapay zekâ modeli, pek çok fotoğrafta yanak, elmacık kemikleri, göz altları, gıdı, çene ve ağız çevresinde fotomontaj yapıldığını tespit etti. Bilimsel araştırma amacıyla yapıldığı belirtilen bu çalışmanın sonuçları ve yapay zekânın çalışma prensibiyse 16 sayfalık bir makale halinde yayınlandı.

İLGİLİ HABER Photoshopta Bazı Renkleri Kullanmak Ücretli Oldu!

Within ise yaptığı açıklamada fotomontajın gereksiz olduğunu ve her insanın doğal şekliyle güzel olduğunu hatırlatarak “yeterince güzel olmadığını” düşünen insanların haksız olduğunu belirtti. Ayrıca FAL Detector’ün tüm kaynak kodları da herkese açık bir şekilde burada bulunan Github sayfasında paylaşıldı.


Kaynak webtekno.com

 

Yenilenmiş Telefon Satışları Tüm Dünyada Patlama Yaşadı: Sıfır Telefon Almak Herkese Hayal Oldu...

Üst seviye sıfır bir akıllı telefon almak pek çoğumuz için neredeyse 'hayal' haline gelmiş durumda. Akıllı telefon fiyatları ülkemizde astornomik bir hızla artış yaşıyor olsa da dünyanın geri kalanında da sabit olduğunu söylemek zor. Bu nedenledir ki yalnızca biz değil, dünyanın diğer noktalarındaki tüketiciler de sıfır akıllı telefon alırken birkaç kere düşünüyorlar...

Aşırı Isınmadan Yazılım Sıkıntılarına: Appleın Artırılmış Gerçeklik Setinin Bazı Sorunlar Sebebiyle Beklenenden Geç Çıkacağı İddia Edildi

Apple'ın bir tür sanal gerçeklik/artırılmış gerçeklik seti çıkaracağına dair söylentiler yıllardır ortalıkta dolaşmakta. Son gelen raporlar, teknoloji devinin şirketin ilk karma gerçeklik setini 2022 yılı içerisini piyasaya süreceği yönünde; ancak Bloomberg’e göre henüz geliştirme aşamasında olan ve bazı sorunlarla karşılaşan cihaz, Apple’ın tahmin ettiğinden daha geç çıkabilir.