Neptünün Halkalarının Bugüne Kadarki En Net Fotoğrafı Paylaşıldı: James Webbden Bir Sanat Eseri Daha...

NASA, ESA ve CSA’nın ortaklığıyla geliştirilen ve geçtiğimiz aralık ayında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, evreni bugüne kadar görmediğimiz şekilde görmemizi sağladı. Henüz geçtiğimiz gün Mars’ı objektifine alan teleskoptan bugün yeni bir görüntü daha geldi.

21.09.2022 19:15:17 tarihinde yayınlandı.

NASA, ESA ve CSA’nın ortaklığıyla geliştirilen ve geçtiğimiz aralık ayında fırlatılan James Webb Uzay Teleskobu, evreni bugüne kadar görmediğimiz şekilde görmemizi sağladı. Henüz geçtiğimiz gün Mars’ı objektifine alan teleskoptan bugün yeni bir görüntü daha geldi.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından paylaşılan bültene göre James Webb Uzay Teleskobu, bu kez Güneş’e en uzak gezegen Neptün’ü objektifine aldı. Neptün'ün halkaları, bugüne kadar görülmemiş detaylarıyla gözler önüne serildi.

Tam boy görmek için tıklayın (1.3 MB).

Tam boy görmek için tıklayın (1.8 MB).

Tam boy görmek için tıklayın (25.9 MB).

Yukarıda gördüğümüz bu fotoğraflar, Neptün ve gezegenin halkalarıyla birlikte uydularına da yer verdi. İkinci fotoğrafta en üstte parlak bir şekilde gördüğünüz cisim de Neptün’ün en sıra dışı uydusu, tamamen donmuş nitrojenle kaplı olan Triton. Bu uydu, Güneş’ten gelen ışığın %70’ini yansıttığından bu kadar parlak gözüküyordu.

Avrupa Uzay Ajansı, akıllarda oluşan bu soruya da bir cevap sundu. Ajans, gezegenin neden mavi gözükmediğini “Webb'in Yakın Kızılötesi Kamerası (NIRCam), 0,6 ila 5 mikron arası yakın kızılötesi aralığındaki nesneleri yakalar, bu nedenle Neptün, Webb'e mavi görünmez.” sözleriyle açıkladı.

James Webb Uzay Teleskobu, en uzak galaksileri bile en net şekilde çekmek üzere geliştirildi. Bunun sağlanması içinse teleskobun tüm ekipmanları, en düşük seviyedeki ışıkları bile yakalayacak şekilde geliştirildi. Fakat bu ekipmanlar, Güneş Sistemi’mizdeki gezegenler gibi büyük bir ışık kaynağına yakın olan ve dolayısıyla yüksek ışık yansıtan yapılarda iyi performans sunamıyor. Yüksek parlaklık, James Webb için pek de olumlu sonuçlar sunmuyor. Bu konuda daha detaylı bilgiye ulaşmak için:

İLGİLİ HABER Galaksilerin Fotoğraflarını Çekebilen Uzay Teleskopları Neden Gezegenlerin Yüzeyini Çekemiyor?


Kaynak webtekno.com

 

NVIDIAnın Bilgisayarlara Çaktırmadan Tolstoy Romanı Yüklediği Ortaya Çıktı

Teknoloji şirketlerinin zaman zaman gerek test gerekse küçük bir sürpriz olması için dosyalarına ilginç eklemeler yaptıklarını görebiliyoruz. Geçtiğimiz gün bu sürprizle gündeme gelen son isim de NVIDIA oldu. Bir Reddit kullanıcısı, yaptığı paylaşımda NVIDIA’nın CUDA dosyasında anlamlandıramadığı bir sürprizle karşılaştı.

Apple Music, Yıl Boyunca En Çok Hangi Şarkıları Dinlediğinizi Gösteren Replay 2022yi Yayınladı

Çevrim içi müzik servisleri, her yılın sonunda kullanıcılarının o yılki aktivitelerinin özetini içeren özelliklerini yayınlıyor. Bu yıl da her zaman olduğu gibi kullanıcılar yıl sonu özetlerini heyecanla bekliyordu. Şimdi ise Apple Music kullanıcılarını sevindirecek bir gelişme yaşandı. Dev platform, “Replay” özelliğini bizlerle buluşturdu.

Instagram’a Yüklediğiniz İlk Fotoğraf Nasıl Bulunur? Adım Adım Anlattık

Bugün dünya çapındaki milyarca aktif kullanıcısı ile Instagram, şüphesiz en popüler sosyal medya platformlarının ilk sırasında yer alıyor. Eğer Instagram’ı ilk açıldığı günden beri kullanıyorsanız bugün yüzlerce gönderi paylaşmışsınız demektir. Peki, ilk yüklediğiniz fotoğrafı hatırlıyor musunuz? Evet o hala orada bir yerde ama ona ulaşmak için sayısız kez ekranı kaydırmalı ve sayfanın en altına inmelisiniz.

Microsoft Outlooka "Daha Önce Neden Yokmuş?" Dedirten Bir Özellik Geliyor

Pandeminin iş ve okul dünyasını büyük ölçüde dijitale taşımasıyla birlikte halihazırda yaygın kullanılan e-postalar daha da büyük önem kazandı. Özellikle üniversitelerde öğrenciler ve eğitim görevlileri arasında kullanımı oldukça artmış olan bu maillerin kullanımı, iş dünyasında da aynı oranda artmış durumda.