Oyun Oynarken Tek mi Takılıyorsun, Yoksa Arkadaşlarınla mı? Hangisinin Neden Tercih Edildiğini Tüm Detaylarıyla Anlattık!

Günün yorgunluğunu üzerimizden atmak, eğlenmek ve kafa dağıtmak da dâhil olmak üzere birçok sebepten dolayı oynadığımız oyunlar, aslında üstümüzde büyük bir etki bırakabiliyor. Severek yaptığımız bu aktivite, tercihlerimize göre farklı anlamlar içerebiliyor.

17.08.2022 03:15:14 tarihinde yayınlandı.

Günün yorgunluğunu üzerimizden atmak, eğlenmek ve kafa dağıtmak da dâhil olmak üzere birçok sebepten dolayı oynadığımız oyunlar, aslında üstümüzde büyük bir etki bırakabiliyor. Severek yaptığımız bu aktivite, tercihlerimize göre farklı anlamlar içerebiliyor.

Bizler de bazı oyuncuların neden sadece tek veya çok oyunculu oyunları tercih ettiğine ve bunun altındaki motivasyonlarının ne olduğuna detaylı bir şekilde göz atacağız. O hâlde gelin, yazımıza geçelim.

Hepimiz film ve dizi izliyor, kitap okuyoruz. Birçoğumuz, bu aktiviteleri yaparken izlediği filmdeki veya okuduğu kitaptaki ana karaktere bağlanabiliyor ve bu eylem esnasında kendisini o karaktermiş gibi hissediyor. Çok sevdiğiniz, bağlandığınız bir karakteri düşünün. Kendinizi kimi zaman onun yerine koydunuz değil mi? İşte oyunlar da az önce bahsettiğimiz bu duyguyu en iyi yaşatan unsurlardan bir tanesi.

Bu tarz aktiviteler, bizleri uzak dünyalara götürüyor ve yeni maceralara adım atmamızı sağlıyorlar. Oyunlarda ise bu maceraların ta kendisi hâline geliyoruz ve her birini teker teker yaşıyoruz. Yeni bir dünya keşfediyor, karakterler tanıyor ve gerçek hayatın yoruculuğundan uzaklaşarak şahane maceraların tadını çıkarıyoruz.

Aslında farkında olmasanız bile, bir oyuncunun tek oyunculu oyunları tercih etmesindeki ana motivasyonu, ‘’karakterinin gözünden o hayatı deneyimleyecek’’ olmasıdır. Burada tek oyunculu oyunlardan kastımız, tabii ki hikâyeli oyunlar. Eğer oyun oynarken dikkat ettiyseniz; birinci şahıs bakış açısına sahip yani oyunu direkt olarak yönettiğimiz karakterin gözünden gördüğümüz bir oyunda ana karakterimize değil, kendimize bağlanıyoruz.

Yaşadığımız her macerayı kendi gözümüzden de deneyimliyor, oyun esnasında kendimizi o karakterin ta kendisiymiş gibi kodluyoruz ve buna göre aksiyon alıyoruz. Üçüncü şahıs bakış açısına sahip olan yani yönettiğimiz karakteri tamamen gördüğümüz hikâyeli bir oyunda da bu deneyimi çok iyi bir şekilde yaşayabiliyor olsak da kendimize değil, ana karakterimize bağlanıyoruz ve onun macerasının tadını çıkarıyoruz.

Bazı insanların çok oyunculu oyunları tercih etmemesinin en büyük sebebi ise zaten sınırlı olan vakitlerini ancak tek oyunculu oyunlara ayırabiliyor olmalarıdır. İşten eve yorgun geldiniz, yemek öncesi sınırlı bir vaktiniz var. Bu süre zarfında çok oyunculu bir oyun oynamayı mı tercih edersiniz, yoksa istediğiniz zaman kaydedip kapatabileceğiniz tek oyunculu bir oyunu mu? Gördüğünüz üzere, zaman kavramı da bu etkenlerden bir tanesi.

İş örneğini ve kısıtlı zamanı bir kenara bırakacak olursak, çok oyunculu çevrim içi oyunların genel anlamda çok fazla zamana ihtiyaç duyduğunu ve bazı insanların bu zamanı çevrim içi oyunlara ayırmak istemediği de aşikâr.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zekanın Şirketlerin Yüzde 90ında Etik Sorunlara Yol Açtığı Ortaya Çıktı

Fransa merkezli bir danışmanlık şirketi olan Capgemini, yapay zekanın sektörlere yansıması üzerine bir araştırma yaptı. Yapılan araştırma, yapay zeka destekli sistemler kullanmaya başlayan şirketlerin yüzde 90'ının, çeşitli etik sorunlarla karşılaştığını ortaya çıkardı. Bu yüksek oran, yapay zeka sistemleri üreten şirketleri derinden etkileyebilir.

WhatsApp Mesajları Android ile iPhone Arasında Nasıl Aktarılır?

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla anlık mesajlaşma uygulamaları büyük önem kazandı. Bunların en popüler olanı ise tahmin edebileceğiniz üzere WhatsApp. Bugün neredeyse her akıllı telefonda bulunan uygulama, kullanıcıların vazgeçilmezi olmuş durumda. Ancak bu uygulamanın uzun zamandır ciddi bir sorunu var. Öyle ki WhatsApp’ı Android’den iPhone’a taşımak pek de mümkün değil. Şimdi sizlere, bu konuda muzdarip olanların işine yarayacak bir yazılımdan bahsedeceğiz.

Piksel Piksel Ekranda Eğlencenin Dibine Vuracağınız Futbol Oyunu Tiny Footballun Çıkış Tarihi Belli Oldu

1980'li yılların başından beri sektörün içerisinde olan ve Civilization ile Falcon gibi efsaneleşmiş oyunların arkasındaki ekip olarak bilinen MicroProse, bir süredir yeni bir oyun üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. "Tiny Football" olarak isimlendirilen bu oyun, temelinde bir futbol oyunu inşa edildi ancak eFootball ve FIFA serilerine kıyasla oldukça farklı. Gelin hep birlikte bu oyuna yakından bakalım.

Fatih Terim Belgeseli Yayınlandı, Sosyal Medya Yıkıldı: İşte İzleyenlerin İlk Tepkileri...

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, bugün özellikle de ülkemizdeki futbol tutkunlarını ilgilendiren bir gelişmeye imza attı. On yıllardır Türk futbolunun içerisinde olan teknik direktör Fatih Terim'in hayatının anlatıldığı belgesel, bugün Netflix'teki yerini aldı. Fatih Terim'in Türk futbolundaki ve özellikler Galatasaray tarihindeki yeri malum; dolayısı ile belgesel yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyanın gündemi de bu belgesel oldu.