Oyunun Artık Ciddi Şekilde Lüks Olduğu Türkiyede Oyun Zevkini Yükseltmenin En Ekonomik Yolu Ne?

Ülkemizin günümüz şartlarını konu aldığımızda, oyun oynamanın epey pahalı bir aktivite hâline geldiğini söyleyebiliriz. Hepimizin severek oynadığı oyunlar, artık binlerce lira istiyor ve sadece bununla sınırlı kalmıyorlar.

2.12.2022 02:30:13 tarihinde yayınlandı.

Ülkemizin günümüz şartlarını konu aldığımızda, oyun oynamanın epey pahalı bir aktivite hâline geldiğini söyleyebiliriz. Hepimizin severek oynadığı oyunlar, artık binlerce lira istiyor ve sadece bununla sınırlı kalmıyorlar.

Aslında bir oyunu oynamak için ana ihtiyacımız, o oyunu oynatacak olan donanım oluyor. Bizler de binlerce lira verip büyük bir hevesle aldığımız bu donanımların oyun performansımızı nasıl etkilediğine ve nasıl etkileyebileceğine detaylı bir şekilde göz atmak istedik.

Uzun yıllardır tartışılan ve birçok şaka dolu içeriğe ilham olan bu konu, aslında doğruyu yansıtsa da olay çevrim içi bir oyun olunca iş her zaman oynayan kişide bitiyor. Tabii ki daha yüksek fps, daha düşük gecikme süresi, kaliteli bir kulaklık ile fare gibi unsurlar da oynanışınızı büyük oranda geliştiriyor.

Eğer tüm bunlara sahipseniz, rakiplerinize göre daha avantajlısınız demektir. Buna rağmen işin oyuncuda bittiğini ve bunların hiçbirine sahip olmayan bir oyuncunun, hepsine sahip olan bir oyuncuyu oynayış becerilerine bağlı olarak kolaylıkla alt edebileceğini belirtmekte fayda var.

Bir oyunu oynarken kullandığımız cihaz; o oyunun hangi ayarlarda, çözünürlükte ve akıcılıkta çalışacağı gibi üç farklı kritik noktayı belirliyor. Tüm bu noktalar ne kadar yüksek olursa, bir o kadar iyi ve sağlıklı bir oyun deneyimi yaşıyor, oyundan aldığımız zevki bir hayli artırıyoruz. Eğer tam tersiyse, yani bu üç nokta da düşük seviyedeyse, oyundan aldığımız verim azalıyor ve tam anlamıyla keyif alamıyoruz.

Şu anda içinizden ‘’Eskiden biz ne şartlarda oyunları bayıla bayıla oynardık’’ diye geçiriyor olabilirsiniz ama her geçen gün şartlar daha da iyileşiyor ve en iyi şartlarda oynamak her birimizin hakkı. Eskiden milyonlarca konsol oyuncusu tarafından bir standart hâline gelen 30fps, artık oyuncular tarafından kabul görmüyor ve tepki gösteriliyor.

Oyun oynamak, birçoğumuzun hayatının önemli bir parçası. Kimimiz için bir hobi, zevk, yaşam stili veya bir meslek. Eğlenmek, kafamızı dağıtmak veya diğer birçok sebepten dolayı oynadığımız oyunları en iyi şartlarda deneyimleyi istemek ise biraz önce belirttiğimiz gibi tamamen hakkımız. Oyun oynamayan kişiler, yüksek sistemlere verilen paraları birer israf olarak görebiliyor olsa da bu tarz bizleri anlayamayan görüşleri bir kenara bırakıp, kendi deneyimimizi önemsememizde fayda var.

Bir oyunu deneyimlediğimiz donanımın kalitesi ve günümüzdeki yeterliliği, aslında o oyunun ihtişamını ortaya koymasına yardımcı olacak en büyük etkenlerden bir tanesi. Örneğin, geçtiğimiz haftalarda çıkan God of War Ragnarök’u PlayStation 4’ten oynayan bir kişi ile PlayStation 5’ten oynayan bir diğer kişi, bambaşka deneyimler yaşayacaktır. PlayStation 5, 4’e göre çok daha yeni bir cihaz ve performans ile görsellik anlamında epey üstün bir deneyim sunuyor. İşin içerisine PlayStation’ın DualSense teknolojisi gibi unsurlar da girince, oynadığınız oyun aynı olsa bile farklı birer deneyime dönüşüyor.


Kaynak webtekno.com

 

Apple, Google ve Metanın da Bulunduğu Gizlilik Koalisyonunu Terk Etti: Tamam da Neden?

Yıllardır milyonlarca kişinin Apple'ı tercih etme sebeplerinin başında şüphesiz güvenlik geliyor. Peki hayatımızın merkezinde yer alan teknolojinin en büyük nimeti 'sanal alemde' verilerimiz ne kadar güvende? Apple'a göre büyük teknoloji firmalarından oluşan ABD merkezli Devlet Gizlilik ve Güvenlik Koalisyonu, isminin hakkını veremiyor.

Sosyal Medya Hesaplarının Hisse Senedi Gibi Alınıp Satıldığı Yeni Çılgınlık "friend.tech" Tam Olarak Neyin Nesi?

Kripto para piyasalarındaki trendler büyük bir hızla değişiyor. Hatırlayın; uzak geçmişte Ethereum tabanlı projeler gündeme bomba gibi düşüyordu. Sonrasında ise NFT ve metaverse odaklı projeler popüler hale geldi. Son dönemlerde ise yapay zekâ ve Web3 odaklı projeler konuşuldu. Şimdiyse kripto para piyasalarında yepyeni bir dönem başladı. "friend.tech" isimli sistem, son günlerde kripto para yatırımı yapan herkesin konuştuğu meselelerin başında geliyor. 

Çok Sevilen Bağımsız Oyun Papers, Please Mobile Geliyor!

Bağımsız oyunlar bütün oyuncuların sevimli evcil hayvanı konumundadır. Herkes AAA oyunları bayılarak oynar ancak bağımsız oyunlara özel bir ilgi ve sevgi beslenilir çünkü basitlerdir, büyük oyun geliştiricileri tarafından yapılmamışlardır ve yine de harika anlar yaşatırlar.

Twitter, İkonik Oscar Selfiesinin Dahi Silinmesine Neden Olan Hatayı Düzeltti

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en popüler mikroblog platformu X (namıdiğer Twitter), büyük bir aksaklıkla karşı karşıya kaldığından bahsettik. Öyle ki platforma 2014 ve öncesinde eklenen fotoğraf ve videolar ile kısaltılmış bağlantılar, yaşanan aksaklık nedeniyle görüntülenemiyordu. Yapılan açıklamalarda, içeriklerin sunucularda yüklü kalmaya devam ettiği de söyleniyordu.