"Telefonum Bozuldu, Kime Yaptıracağım" Diyenlere: Yetkili Servis Sorgulama Nasıl Yapılır?

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve bugün hepimizin elinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi ürünler var. Tabii televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın gibi ürünler de artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak zaman zaman, kullandığımız herhangi bir ürün bozulabiliyor; ara ki yetkili servis bulasın...

22.03.2023 00:15:13 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve bugün hepimizin elinde akıllı telefon, tablet ve bilgisayar gibi ürünler var. Tabii televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın gibi ürünler de artık hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak zaman zaman, kullandığımız herhangi bir ürün bozulabiliyor; ara ki yetkili servis bulasın...

İşte tam da bununla ilgili olarak Türkiye'de aktif hale getirilmiş ancak pek de bilinmeyen bir hizmet olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'na bağlı Servis Bilgi Sistemi (SERBİS), Türkiye'de aktif olarak hizmet veren herhangi bir markanın herhangi bir kentteki yetkili servisine dakikalar içerisinde ulaşmanıza imkan tanıyor.

SERBİS, oldukça basit bir arayüze sahip olan bir sistem. Sorgulama sayfasına ulaştıktan sonra, bazı parametreleri doldurmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra servis hizmeti almak istediğiniz bir markanın bulunduğunuz yere en yakın yerdeki yetkili servisine ait bilgilere anında ulaşabiliyorsunuz. 

SERBİS'te doldurmanız gereken ilk parametre, üretici ve ithalatçı firma bölümü. Bu bölüme servis hizmeti almak istediğiniz markanın adını yazıyorsunuz. "Marka Seçimi" bölümüne ise hizmet almak istediğiniz markayı yazmanız gerekiyor. Bunu şu örnek ile izah edelim. Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, Redmi akıllı telefonların da servis hizmetlerini yönetiyor. İşte bu gibi durumlarda ilk bölüme Xiaomi, ikinci bölüme de Redmi yazmanız gerekiyor. "Ürün Seçimi" alanına hangi ürün (telefon, kulaklık, dizüstü bilgisayar vs.) ile ilgili hizmet alacağınızı giriyorsunuz. Daha sonra da il ve ilçe seçimi yaparak kendinize en yakın yetkili servisi bulabilirsiniz.

Satın aldığınız her elektronik alet, belirli süreli garanti kapsamındadır. Örneğin teknoloji perakendecilerinden satın aldığınız sıfır telefonlar, 2 yıl garantilidir. İşte "yetkili servis" kavramı, en çok da garanti durumu için kritik önem arz etmektedir. Olur da garantisi devam eden bir telefonu yetkili servis olmayan bir tamirciye açtırırsanız, telefonunuz garanti kapsamından çıkar. O an itibarıyla telefonunuzda tamamen marka kaynaklı bir sorun da yaşasanız, garanti kapsamında hizmet alamazsınız. 

Hangi şehirde yaşıyor olursanız olun, Türkiye'de en çok tercih edilen markalar arasında yer alan Samsung'a ait pek çok servise denk gelirsiniz. Bunların bazıları yetkili servis olarak kayıt altına alınmış durumdayken, bazıları ise "özel servis" olarak geçmektedir. İşte burada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var. Öyle ki tabelasında veya camında Samsung yazısını gördüğünüz her servis, yetkili servis olmayabilir. Emin olmak için SERBİS'i kullanmak, size büyük avantaj sağlayabilir.

Yetkili olmayan servislerde işlem yaptırmak, bazen daha büyük sorunlara yol açabilir. Yine Samsung üzerinden hareket edelim. Yetkili servise başvuru yaptığınız zaman ürününüzü gönül rahatlığı ile teslim edersiniz ve hiçbir sorun yaşanmayacağından da emin olursunuz. Ancak özel servisler, art niyetli kişiler tarafından işletiliyor olabilir. Böyle bir durumda yapılsın diye verdiğiniz ürün daha fazla bozulabilir, içindeki parçalar ile oynanabilir. Yapılan işlemler garantili de olmayacağından, hakkınızı arasanız da bir sonuca ulaşamazsınız.


Kaynak webtekno.com

 

OPPO Watch 2nin Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

Çin merkezli bir akıllı telefon üreticisi olan OPPO, ülkemizde sunduğu hem fiyat-performans oranı yüksek cihazları hem de amiral gemilerine taş çıkartan modelleri sayesinde oldukça iyi anılıyor. Akıllı telefon alanında kendini bu denli kanıtlayan OPPO, giyilebilir teknoloji alanında da kullanıcılarını ilk OPPO Watch modelinin ardından beklentiye sokmuş durumda.

YouTube, Shorts Üreticilerinin Daha Fazla Para Kazanmasını Sağlayacak Planını Açıkladı!

Çin merkezli TikTok’un, kısa video formatıyla son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri hâline geldiğini söylememiz yanlış olmaz. Bu, diğer öne çıkan mecraların da ‘dikey kısa video’ özelliklerini kullanıma sunmasına da neden olmuştu. Instagram ‘Reels’ özelliğini çıkarırken YouTube da ‘Shorts’ ile karşımıza çıkmıştı.

FBI, Bazı Gazetecileri Yasa Dışı Olarak Gözetleyen TikTokun Çatı Şirketi ByteDance Hakkında Soruşturma Başlattı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, son zamanlarda kullanıcı verilerinin kullanımı nedeniyle Birleşik Krallık, ABD, Kanada ve Avrupa Birliği gibi birçok yerden yasaklarla karşı karşıyaydı. Tüm bunların ortasında şimdi de platformun çatı şirketi ByteDance’e bir darbe daha geldiği ortaya çıktı.-