Samsung Kullanıcıları Yine Batarya Kriziyle Karşı Karşıya: Ancak Bu Kez Durum Bambaşka!

Akıllı telefonlar, artık neredeyse dünyadaki tüm nüfus tarafından kullanılıyor. Bu cihazların çalışması için de tabii ki birçok şeye ihtiyaç var. Bunlardan biri de bataryalar. Akıllı telefonlar ilk popülerleştiğinde bataryaların zaman geçtikçe şişmesini engellemek için iyi bir bakıma ihtiyacı oluyordu. Çünkü bu piller, yaşlandıkça genişliyor ve dışarı fırlama gibi korkutucu durumların oluşmasına neden olabiliyordu.

29.09.2022 02:45:11 tarihinde yayınlandı.

Akıllı telefonlar, artık neredeyse dünyadaki tüm nüfus tarafından kullanılıyor. Bu cihazların çalışması için de tabii ki birçok şeye ihtiyaç var. Bunlardan biri de bataryalar. Akıllı telefonlar ilk popülerleştiğinde bataryaların zaman geçtikçe şişmesini engellemek için iyi bir bakıma ihtiyacı oluyordu. Çünkü bu piller, yaşlandıkça genişliyor ve dışarı fırlama gibi korkutucu durumların oluşmasına neden olabiliyordu.

Teknoloji geliştikçe üreticiler bu problemi engellemenin ve şişme sorununu kontrol altına almanın yolunu buldu. Ancak şimdi ortaya çıkan bilgiler, Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un bazı eski telefonlarında bu sorunun hâlen yaşanıyor olabileceğini gösterdi.

Mrwhosetheboss isimli bir YouTuber tarafından paylaşılan bir video Samsung telefonlarındaki batarya şişme sorunlarını ele aldı. 11 milyon aboneye sahip olan YouTuber, deposunda bulunan birkaç Samsung akıllı telefonda, buna 2015’te çıkan Galaxy S6 ve 2019’da çıkan Galaxy S10 da dahil, bu sorunu fark ettiğini ifade etti.

Arun Maini olarak da bilinen ünlü fenomen, bu sorunun ilk başta Birleşik Krallık’ta son aylarda etkisini gösteren sıcak hava dalgalarıyla alakalı olduğunu düşündü. Ancak deposundaki iPhone, Google Pixel ve Asus telefonları incelediğinde bataryalarında herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını gözlemledi.

Bunu ilk kez iki ay önce fark ettiğini söyleyen Arun Maini, sorun hakkında tweet attığını ifade etti. Samsung da bu tweetin ardından ünlü YouTuber’a ulaştı ve telefonları aldı. Ancak iki ay geçmesine rağmen Güney Koreli teknoloji devinden sorunla alakalı hiçbir dönüt gelmedi.

Maini’nin bu sorunu yaşayan tek kişi olmadığını da ekleyelim. ‘This Is’ isimli YouTube kanalının sunucusu olan Matt Ansini de batarya şişme sorunu yaşayanlar arasında. Konuyla alakalı Maini’ye ulaşan Ansini, depolarında 2020’de piyasaya sürülen Galaxy S20 öncesi çıkan tüm Samsung telefonların bataryalarının şiştiğini, ancak diğer markalarda bu sorunun yaşanmadığını aktardı.

Ayrıca teknoloji içerikleriyle ilgili videolarıyla tanınan Marques Brownlee de konuyla ilgili Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Ünlü isim, birçok Samsung telefonun bataryasının yıllar sonra şiştiğini ifade ederken başka hiçbir markada bunu yaşamadığını aktardı. Ek olarak Maini’nin videosundan sonra YouTube’daki birçok kullanıcı da benzer olaylarla karşılaştığını ifade etti. Samsung ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Gelen bilgilere göre; oldukça endişe verici durum, uzun süre kullanılmayan telefonlarda daha sık yaşanıyor. Ek olarak ülkemizdeki kullanıcıların bu konuyla ilgili ekstra dikkatli olması gerektiğini eklemekte fayda var. Çünkü yüksek fiyatlar nedeniyle Türkiye’de telefonlarını yenileyen insanların sayısı oldukça az. Bu da telefonların uzun süre bir kişide kalabileceğini ve bataryalarda benzer problemler yaşanabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABER Samsung Galaxy S23'ün Bugüne Kadarki En Gerçekçi Konsept Tasarımı Paylaşıldı


Kaynak webtekno.com

 

Snapchat’in Masaüstü Sürümü Herkes İçin Ücretsiz Olarak Erişime Açıldı

Bir dönemin en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Snapchat, yenilikçi özellikleri ile kullanıcıların dikkatini çekiyordu. Daha sonra Instagram’ın ‘hikayeler’ özelliğini Snapchat’ten kopyalaması ile aniden piyasadan silinmeye yüz tutan sosyal medya uygulaması, sahip olduğu az ama öz kullanıcı kitlesi ile sürekli yenilikler denemeye devam ediyor.

Marsın Kendi Aylarından Birini Parçaladığı Ortaya Çıktı

‘Kızıl Gezegen’ olarak da bilinen Mars’a yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. İlerleyen yıllarda insan gönderilmesi beklenen bu gezegende şimdiden birçok araç yer alıyor ve araştırmalar yürütüyor. Aynı zamanda gezegene ve aylarına yönelik çalışmalar Dünya üzerinden de hız kesmeden devam ediyor.

Türkiyede Her 20 Saniyede 1 Siber Saldırı Gerçekleştiriliyor: Peki Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Akıllı telefon, bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması, hayatımızın hemen her alanda dijitalleşmesine yol açtı. Bu da elbette siber güvenliği hiç olmadığı kadar önemli bir noktaya getirdi. Yapılan araştırmalar ise Türkiye'deki siber saldırıların sayısının hiç olmadığı kadar yükseldiğini ortaya koyuyor. Siber güvenlik şirketi WatchGuard tarafından yapılan bir araştırmaya göre yılın ilk ayında, ülkemizde her 20 saniyede 1 siber saldırı gerçekleştirildi. İnternet erişimi olan herkesin kendini çok iyi bir şekilde koruması gerekiyor.