Sevilen PSP Oyunlarını Farklı Cihazlarda Oynamanızı Sağlayan Emülatör PPSSPP Nedir, Nasıl Kullanılır?

Yıllar içinde pek çok farklı versiyonu, pek çok farklı marka tarafından üretilmiş olsa da PlayStation markasının el oyun konsolu olan PSP hala pek çok oyuncu için gerçek bir efsanedir. PSP oyunlarının tadını ise başka oyunlardan almak pek mümkün değildir. Neyse ki PPSSPP emülatörü var. PPSSPP emülatörünü kullanarak pek çok farklı cihaz ve işletim sistemi üzerinden efsane PSP oyunlarını oynayabilirsiniz.

15.04.2022 21:30:26 tarihinde yayınlandı.

Yıllar içinde pek çok farklı versiyonu, pek çok farklı marka tarafından üretilmiş olsa da PlayStation markasının el oyun konsolu olan PSP hala pek çok oyuncu için gerçek bir efsanedir. PSP oyunlarının tadını ise başka oyunlardan almak pek mümkün değildir. Neyse ki PPSSPP emülatörü var. PPSSPP emülatörünü kullanarak pek çok farklı cihaz ve işletim sistemi üzerinden efsane PSP oyunlarını oynayabilirsiniz.

PPSSPP emülatörü, ilk kez kuracak olanlar için biraz karmaşık görünebilir ancak ilk indirme işlemi sonrası kurulum aracı tarafından verilen yönlendirme adımları sayesinde kolayca kurulum yapacak ve efsane PSP oyunlarını dilediğiniz cihazda oynamanın tadına varacaksınız. Gelin PPSSPP nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları biraz daha yakından inceleyelim ve emülatör üzerinden oynayabileceğiniz oyunlardan bazılarını görelim.

PlayStation Portable Simulator Suitable for Playing Portably, kısaca PPSSPP; Henrik Rydgård tarafından GPL 2.0 ve C ++ kullanılarak geliştirilmiş ve ilk kez 2012 yılında yayınlanmış olan bir PSP oyun emülatörüdür. PPSSPP emülatörü ile tüm PSP oyunlarını farklı cihaz ve işletim sistemlerinde oynayabilirsiniz. PPSSPP aktif olarak güncellenmekte ve günümüz sistemlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler eklenmektedir. 

PPSSPP emülatörü ile Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Nintendo WiiU, Nintendo Switch, BlackBerry 10, MeeGo, Pandora, Xbox Series X, Xbox Series S, Symbian gibi işletim sistemlerinde, platformlarda ve cihazlarda tüm PSP oyunlarını oynayabilirsiniz. PPSSPP emülatörünü kurduğunuz cihaz ve işletim sistemine bağlı olarak kullanım özellikleri değişiklik gösterebilir.

PPSSPP emülatörünü kullanmak için öncelikle buradaki bağlantı üzerinden kullanmak istediğiniz cihaza ve işletim sistemine uygun PPSSPP emülatör yükleme dosyasını indirmelisiniz. PPSSPP kurulum işlemi emülatörü kullanmak istediğiniz cihaza ve işletim sistemine göre değişiklik gösterdiği için PPSSPP internet sitesinde yükleme dosyası ile aynı sayfada bulunan kurulum rehberini incelemelisiniz.

PPSSPP emülatörünün kurulumunu tamamladıktan sonra sıra geldi oyun oynamaya. Emülatör üzerinden oynamak istediğiniz PSP oyunlarının .cso uzantılı CSO ya da .iso uzantılı ISO dosyalarına sahip olmalısınız. Bu dosyaları, emülatörü kullanmak istediğiniz cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ya da farklı bir yöntemle PPSSPP klasörüne yüklemelisiniz. Sonrasında oyunun tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. 

İlk kez bu tür bir emülatör kurulumu yapacak olan kullanıcılar için PPSSPP kurulum süreci biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak PPSSPP internet sitesinde yer alan kurulum rehberi ve kurulum sırasında karşınıza çıkacak olan yönlendirme aracı sayesinde bu işlemi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. PPSSPP kurulumu yapmadan önce kullanmak istediğiniz cihazın emülatöre uygun olup olmadığını yükleme sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz. 

PPSSPP nasıl kullanılır başlığı altında verdiğimiz bağlantıyı açtığınız zaman karşınıza PPSSPP yükleme dosyalarının olduğu bir sayfa çıkacak. Bu sayfa üzerinden Windows, macOS, Linux, iOS, Android, Nintendo WiiU, Nintendo Switch, BlackBerry 10, MeeGo, Pandora, Xbox Series X, Xbox Series S, Symbian PPSSPP versiyonlarından size en uygun olan yükleme dosyasını indirebilirsiniz.

PPSSPP emülatörünü, tıpkı tüm uygulamalarda olduğu gibi PPSSPP resmi internet sitesinden indirmeniz öneriliyor. Farklı kaynaklardan indirilen yükleme dosyaları ile cihazınıza virüs ya da kötü amaçlı yazılım bulaştırma ihtimaliniz bir hayli yüksek. PPSSPP emülatörünün son sürümünü ve kullanacağınıza cihaza uygun versiyonunu indirdiğinizden emin olun. Uyumsuz dosyalar, PPSSPP çalışmıyor sorununa neden olabilirsiniz. 


Kaynak webtekno.com

 

Kendi Metaverseünüzü Facebook Üzerinden Yaratabileceksiniz: Crayta, Facebook Gaminge Eklendi!

Sanal gerçeklik alanında büyük yatırımlar yapılmaya devam ederken Meta, geçen yıl Crayta adlı oyun geliştirme platformunun geliştiricisi Unit 2 Games’in Facebook tarafından satın alındığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak oyun oluşturmanıza ve oynamanıza olanak tanıyan Crayta’nın Facebook Gaming’in bulut akış hizmetine getirdiğini duyurdu.

Spotifydan Bomba Kampanya: Premium Abonelik 3 Ay Ücretsiz!

Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, bundan çok kısa bir süre önce aldığı zam kararı ile haberlerimize konu olmuştu. Şimdiyse Spotify'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Platform, ilk kez Premium abonesi olacak kullanıcılar için ücretsiz deneme imkanı sunmaya başladı. Gelin hep birlikte, Spotify'ın ücretsiz deneme sürümü kampanyasına yakından bakalım.

‘Yenilenmiş Telefon’ Nedir, İkinci El Telefondan Ne Farkı Var? Taksitle Yenilenmiş Telefon Nasıl Alınır?

Akıllı alışveriş trendleri aslında akıllı telefonları "nasıl ve neye göre seçtiğimizi" de etkiledi. Paramızı daha dikkatli harcamak istiyoruz. Akıllı telefon alırken olabildiğince uzun süre kullanabileceğimiz, daha uygun fiyatlı cihazlara yöneliyoruz. Hatta çoğu zaman istediğimiz bir modelin sıfırı için binlerce TL ödemek yerine ikinci el seçeneklerini de değerlendiriyoruz. Ancak burada karşımıza önemli sorular çıkıyor: Yenilenmiş telefon mu, yoksa ikinci el mi?