SpaceX, Yeni Starlink Uydularını Uzaya Gönderiyor: Canlı Yayın Nasıl İzlenir?

SpaceX, Starlink uydularını dünyaya hızla yaymaya devam ediyor. Her ne kadar Türkiye için bazı gecikmeler yaşansa da, elbette birkaç ay içinde uzay internetini ülkemizde görmek mümkün olacak.

16.05.2022 21:15:14 tarihinde yayınlandı.

SpaceX, Starlink uydularını dünyaya hızla yaymaya devam ediyor. Her ne kadar Türkiye için bazı gecikmeler yaşansa da, elbette birkaç ay içinde uzay internetini ülkemizde görmek mümkün olacak.

Bu bağlamda Elon Musk’ın şirketi, çalışmalarında vitesi biraz daha artırarak uzaya 53 yeni Starlink uydusu daha göndereceğini duyurdu. Söz konusu uydular, Türkiye saati ile 23.30'da uzaya gönderilecek. Ayrıca SpaceX resmi YouTube kanalından roketin fırlatılma anını da canlı izleyebileceksiniz.

Bilindiği üzere SpaceX, kısa bir süre önce Starlink’in hangi ülkelere gönderildiğini gösteren bir yol haritası yayımlamıştı. Haritada çoğu ülkenin uzay internetine kavuştuğu açıkça görünürken, Türkiye için henüz bunun gelmediği açıkça ortadaydı. Ancak çalışmalarına hızla devam eden SpaceX, yakında Türkiye içinde uzay internetini sağlayacaktır.

İLGİLİ HABER Starlinkin Türkiyeye Gelişi Aksadı! SpaceX, Starlink İçin Yeni Tarih Verdi

Bugün ki konuya gelecek olursak SpaceX, Falcon 9 roketiyle uzaya 53 Starlink uydusu gönderecek. Bu gece 23.30 da gönderilecek uyduları, YouTube’dan canlı olarak izleyebileceksiniz. Aslında bu, firmanın iki gün içerisinde ikinci gönderimi olacak. İlk fırlatma 13 Mayıs’ta başarı ile gerçekleşmişti. Şimdi ise ikinci fırlatma aksilik olmaması durumunda bugün gerçekleşecek.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, bugüne kadar 2500’ün üzerinde Starlink uydusunu yörüngeye gönderdi. Ancak tüm dünyayı uzay internetine kavuşturmayı planlayan şirket, son zamanlarda iyi bir ivme yakaladı. Bugünle beraber Musk’ın şirketi, 53 Starlink uydusunu da uzaya göndererek hedeflerinde önemli bir adım atmış daha olacak.


Kaynak webtekno.com

 

İnsansı Robotlar ve Sesli Asistanlar Neden Çoğunlukla Kadın Olarak Tasarlanıyor?

Son zamanlarda Robot Sophia gündemden düşmek bilmezken öte yandan gelişen yapay zekâ araçları, “acaba daha ne kadar ilerleyecekler?” diye kara kara düşünmemize sebep oluyor. Örnek olarak DALL-E ve Midjourney gibilerinin kalitesiz görselleri en başta ağzımızı açık bıraktırırken şimdi, özellikle de Midjourney ile insan elinden ayırt etmesi zor görseller üretilebildiğini görüyoruz.

WhatsApp, Hiç Reklam Almamasına Rağmen Nasıl Para Kazanabiliyor?

2009 yılında, Brian Acton ve Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp’ın şu anda dünya çapında 180 ülkede, iki milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan yalnızca 390 milyon kullanıcı Hindistan’dan, 108 milyon kullanıcı Brezilya’dan ve 75 milyon kullanıcı Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.

Kelimelere Veda Etmeye Az Kaldı: Yakında Her Yerde Göreceğimiz 37 Yeni Emoji Tanıtıldı

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla hayatımıza giren emojiler, bugün herkes tarafından kullanılan duygu bildirim şekilleri haline geldiler. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, bir doktorun sağlıkla ilgili daha fazla emoji istediğinden bile bahsetmiştik. Şimdi, bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yeni emojilerin kullanıma sunulmasını kabul eden Unicode Konsorsiyumu, Unicode 14.0'ü duyurdu.