Steve Jobs’ın El Yazısının Bulunduğu Apple-1 Açık Arttırmayla Satışa Çıkıyor: Rekor Fiyata Satılabilir

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan birkaç Apple-1 bilgisayarı, uzun incelemelerin ardından yavaş yavaş açık arttırmalarda satışa çıkmıştı. Steve Wozniak imzalı ve hâlâ çalışır durumdaki bir Apple-1 340.000 dolara satılırken Steve Jobs’ın elleriyle montajladığı bilgisayar ise 905.000 dolara alıcı bulmuştu.

4.12.2022 04:00:16 tarihinde yayınlandı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan birkaç Apple-1 bilgisayarı, uzun incelemelerin ardından yavaş yavaş açık arttırmalarda satışa çıkmıştı. Steve Wozniak imzalı ve hâlâ çalışır durumdaki bir Apple-1 340.000 dolara satılırken Steve Jobs’ın elleriyle montajladığı bilgisayar ise 905.000 dolara alıcı bulmuştu.

Bugün ise bu nadir bilgisayarlardan bir tanesinin daha satışa çıkacağı açıklandı. Hem bu parçanın üzerinde Steve Jobs’ın el yazısı var.

1970’lerin sonunda Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından sadece 200 adet üretilen Apple-1, her bir parçasının elle monte edilmesi nedeniyle oldukça kıymetli. Dünyada bu bilgisayarlardan sadece 20 tanesi sağlam ve tamamen çalışabilir durumda bulunuyor ve bu da onları fazlasıyla kıymetli yapıyor.

Yeni satışa çıkacak Apple-1’i diğerlerinden farklı kılan şey ise üzerinde Steve Jobs’ın el yazısıyla “#78” yazması. Genellikle elle monte edilen parçalarda stok tutmak için belirli parçaların üzerine numaralandırma yapılır ve gerek duyulduğu takdirde bu yazılar alkollü bezlerle silinir. Diğer Apple-1 anakartlarında bu rakamlar bulunmuyorken bu parçada rakamların bulunması da onu bu kadar özel yapıyor.

RR Müzayede Evi tarafından satılacak bilgisayar hakkında yapılan açıklamada “Yapılan testlerde 8 saat boyunca çalıştırılan bilgisayarın tüm parçalarının sorunsuz çalıştığı ve bilgisayarın hata vermediği gözlemlenmiştir. İsteğe göre detaylı durum raporu ve çalıştığını kanıtlayan video sunulacaktır.” denildi. 

İLGİLİ HABER Steve Wozniak İmzalı Çalışır Durumdaki Apple-1 Açık Artırmayla Satıldı: Ucuza Gitti(!)

2018 yılında RR Müzayede Evi tarafından ismini vermek istemeyen bir alıcıya 375.000 dolara satılan bilgisayar, şimdi yeni sahibini arıyor. 16 Aralık tarihinde bitecek açık arttırmanın sonunda bilgisayarın 1 milyon doların üzerinde bir fiyata satılması bekleniyor.


Kaynak webtekno.com

 

Japon Uzay Aracı Hayabusa2, Asteroit Ryugu’nun Dünya’nın Yapı Taşlarından Biri Olabileceğini Keşfetti

Hayabusa2 sondası kozmik ışınlardan ya da güneş ışıdığından etkilenmeyen yeraltı materyallerinin toplanması ve bunların zarar görmeden Dünya’ya taşınması konusunda görevlendirilmiş bir sondaydı. 2019 ve 2020 yılında iki kez asteroit Ryugu’ya inen ve bir asteroidden ilk kez yer altı örnekleri toplayan Hayabusa2 2020’nin sonlarında Dünya’ya inmişti.

Eski Google CEOsundan Kripto Paralara Yatırım Açıklaması: "Web3 Çok Güçlü ve Heyecan Verici"

İnternetin ve geleceğin para birimi olacağı söylenen kripto para birimleri, her geçen gün daha da yaygın hâle geliyor. Hatta bu durum o kadar ilerliyor ki artık ülkeler kripto paraları resmen kabul etmeye bile başlıyor. Geçtiğimiz gün, sizlerle paylaştığımız bir haberde Bitcoin’in (BTC) El Salvador’dan sonra bir başka ülkede daha resmi para birimi olarak ilan edildiğini aktarmıştık.

Bakan Varank, Türkiyenin Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin Açıklanacağını Duyurdu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, Türkiye'yi yakın gelecekte nelerin beklediğini açıkladı. Ulusal yapay zeka stratejisinin en kısa sürede açıklanacağını söyleyen Bakan Varank, yabancı yatırım stratejilerinin de tamamlanmak üzere olduğunu duyurdu. Bakan tarafından yapılan açıklamalarda, Türkiye'nin biyoteknoloji, nükleer reaktör, kuantum hesaplama ve hızlandırıcılar gibi alanlarda öncü olması için çalışılacağı ifade edildi.

JNLP Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

Java programlama dilinin görece karmaşık bir dünyası vardır. Eğer bir uzman değilseniz Java ile ilişkili sistemlere, formatlara ve dosyalara epey şaşırarak bakabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de JNLP dosya formatıdır. İçinde barındırdığı bilgiler son derece basit olmasına ve basit bir taban ile yazılmasına rağmen eğer elinizde doğru bir program yoksa bir JNLP dosyasını kolay kolay açamazsınız.