Stok Görsel Platformlarında Satılan Yapay Zeka Çizimleri Uçuşa Geçti: İşte Platformlardaki Resimlerden Bazıları

Isaac Asimov’un Ben, Robot adlı eserinde robotların rüya görüp göremeyeceği, sanat eseri yaratıp yaratamayacağı konusu kısa bir bölümde de olsa tartışılmıştı. Yakın zamanda ortaya çıkan bazı yapay zekalar, oldukça etkileyici görseller üreterek bu tartışmaları yeniden gündeme getirmişti. 

18.09.2022 13:00:33 tarihinde yayınlandı.

Isaac Asimov’un Ben, Robot adlı eserinde robotların rüya görüp göremeyeceği, sanat eseri yaratıp yaratamayacağı konusu kısa bir bölümde de olsa tartışılmıştı. Yakın zamanda ortaya çıkan bazı yapay zekalar, oldukça etkileyici görseller üreterek bu tartışmaları yeniden gündeme getirmişti. 

DALL-E ve Midjourney gibi yapay zekalar kullanılarak üretilen görseller, popüler stok görsel platformlarında kendilerine yer bulmaya başladı. Bu görsellerin AI generated ya da midjourney gibi etiketlerle sergilendikleri görüldü. Bu durum elbette bazı tartışmaları da beraberinde getirdi.

,

Yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerden gelir elde etmek isteyen bazı sanatçılar, şimdiden Shutterstock gibi görsel satış platformlarını yapay zeka ürünleriyle doldurmaya başlamış durumda. Zira şu anda Shutterstock’ın kullanım şartları, yapay zeka ile üretilmiş görsellerin satışına herhangi bir engel koymuyor.

Shutterstock içerik üreticileri, platformdan %15 ile %40 arasında değişen oranlarda lisans ücreti kazanıyor. Farklı üyelik paketlerine bağlı olarak fotoğrafların fiyatı 64 sentten başlayıp 9,5 dolara kadar çıkabiliyor. Bu eserlerden bazıları ise şöyle:

Elbette ki bu durum beraberinde etik tartışmalarını da getiriyor. Bazı sanatçı toplulukları, yapay zeka ile üretilen görsellere karşı çıkıyor. Bunun nedeni ise yapay zekanın neredeyse sınırsız miktarda içeriği kolayca üretebiliyor olması. Öte yandan başka bir grup sanatçı ise yeni teknolojileri adeta kucaklıyor ve sanat algısını farklı alanlarda genişletmeyi hedefliyor. 

Öte yandan yapay zeka eserlerinin stok görsel satış sitelerinde yer alması ortaya ilginç bir durum çıkarıyor. Zira yapay zeka, öğrenmek için bu görsellerden de önemli ölçüde faydalanıyor. İleride bu tür görsellerin artması durumunda yapay zekanın kendisinin eserlerinden yola çıkarak geliştirdiği eserlerini sıklıkla göreceğiz.


Kaynak webtekno.com

 

Üretken Tasarım Araçları ile Şehirler Büyük Değişimlere Uğrayacak

Alphabet Inc.’in kentsel yenilik organizasyonu Sidewalk Labs, şehir planlamacılarının en ideal şehir düzenlemelerini geliştirmesi için yerel öncelikleri de iyi bir şekilde yansıtacak bir tasarım aracı üzerinde çalışıyor. Sidewalks Labs’ın şehir planının analizini yaparken mimarlar, mühendisle ve emlak piyasası uzmanlarının arasındaki boşluğu doldurmak istiyor. 

‘LoL Şifremi Unuttum’ Sorunu Nasıl Çözülür?

Riot Games tarafından geliştirilen ve ilk kez 2009 yılında yayınlanan League of Legends ya da kısaca LoL, dünyada en sevilen çevrimiçi çok oyunculu oyunların başında geliyor. Dünyada olduğu kadar ülkemizde de popüler olan LoL oyuncuları, oyuna giriş yapmak için bir kullanıcı adına ve şifreye ihtiyaç duyarlar. Kullanıcı adı çoğu zaman hatırlanır ancak pek çok oyuncu LoL şifremi unuttum sorunu yaşıyor.

Terra (LUNA) Soruşturması Resmen Başladı: Yüz Milyarlarca Dolarlık Zararın Nedeni Bir Tek Adamın İnadı Olabilir!

Kripto para piyasalarında deprem etkisi yaratan Terra (LUNA) krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Güney Koreli haber kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre kripto para biriminin kurucusu olan Terraform Labs'ın bazı çalışanları, ifadelerine başvurulmak üzere ülkedeki yetkili kurumlara çağrıldılar ve LUNA soruşturması resmen başladı. Güney Koreli savcılar, bu işin peşini bırakmayacak ve arka planda neler yaşandığını gün yüzüne çıkaracaklar gibi görünüyor.