The New York Times, İçerikleriyle Yapay Zekâ Sistemlerinin Eğitilmesini Yasakladı

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

16.08.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk yönetimindeki Twitter, yapay zekâların eğitilmesinin önüne geçmek için her kullanıcıya günlük Tweet görüntüleme sınırı getirmişti. Şimdi de dünyanın en köklü ve büyük yayıncılarından The New York Times, Hizmet Koşulları’nda önemli bir güncelleme yaptı.

The New York Times, 3 Ağustos günü Hizmet Koşulları’nı güncelleyerek içeriklerindeki metinlerin, fotoğrafların, görsellerin, seslerin ve videoların “bir makine öğrenimi veya yapay zekâ sistemi eğitimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir yazılım programının geliştirilmesinde” kullanılmasını yasakladı.

Bu güncellemeyle birlikte aslında yalnızca yapay zekâ sistemlerinin değil, internet sitelerinden içerik çeken botların da kullanımı yasaklandı.

Pek çok platformdan benzer şikâyetler alan OpenAI, yapay zekâ eğitiminde internet sitelerinin sahiplerine bir esneklik sunmuştu. Platform sahipleri, artık GPT dil modelinin geliştirilmesi için kullanılan GPTBot arama robotunun engellenebileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Yapay Zekânın Babasından Derdi Olmayan İnsanı Bile Dert Sahibi Yapacak Açıklamalar


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft Outlooka "Daha Önce Neden Yokmuş?" Dedirten Bir Özellik Geliyor

Pandeminin iş ve okul dünyasını büyük ölçüde dijitale taşımasıyla birlikte halihazırda yaygın kullanılan e-postalar daha da büyük önem kazandı. Özellikle üniversitelerde öğrenciler ve eğitim görevlileri arasında kullanımı oldukça artmış olan bu maillerin kullanımı, iş dünyasında da aynı oranda artmış durumda.

Bir Zamanlar Balinaları Bile Avlayan 40 Tonluk Süper Yırtıcı MEGALADONun Nesli Nasıl Tükendi?

Binlerce metrelik derinliklere sahip okyanuslar hem muhteşemliği hem de korkutucuğuyla biz insanları içine çekiyor. Bu derin sularda bizi bir çırpıda yok edecek canlılar bulunmakta. Günümüzde bile okyanusta dibi görünmeyen bir suya girdiğimizde çoğu insanın içini korku kaplayacaktır. Elbette derinliklerden ne geleceği belli olmadığı için bu korku çok normal. Peki günümüzdeki canlılara göre çok daha büyük ve korkutucu görünen canlılara ev sahipliği yapan geçmişe bir göz atsaydık. 

Kullanmak Zorunda Kalmamanızı Umduğumuz Anlık Deprem Tahmini Yapan 9 Uygulama

Artık bir klişeye dönüşmüş olsa da doğru, Türkiye bir deprem ülkesidir. Maalesef bu gerçeği çok acı tecrübelerle öğrenmek zorunda kaldık. Ülkemizde AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi kurumlar anlık deprem tahmini yapıyor ve bunu internet siteleri ile sosyal medya platformları üzerinden paylaşıyorlar. Ancak bu platformlar, anlık deprem tahmini için bir bildirim göndermiyor ve kullanıcıları hızla haberdar edemiyor.