Threadse, Xi Köşeye Sıkıştıracak Özellik: Ücretli Hâle Geldiği İçin Tepki Çeken TweetDecke Rakip API Sistemi Geliyor!

Instagram patronu Adam Mosseri, ekibinin Threads ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre X'e rakip olan mikroblog platformu için API geliştiriliyor. Böylece içerikler daha da zenginleşecek, uygulamanın bazı eksikleri de giderilebilecek. 

31.10.2023 03:15:07 tarihinde yayınlandı.

Instagram patronu Adam Mosseri, ekibinin Threads ile ilgili yeni planlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre X'e rakip olan mikroblog platformu için API geliştiriliyor. Böylece içerikler daha da zenginleşecek, uygulamanın bazı eksikleri de giderilebilecek. 

Gazeteci Casey Newton'ın bir başka kullanıcı ile Threads'te TweetDeck benzeri bir deneyimin olmaması üzerine gerçekleştirdiği sohbete dahil olan Mosseri, yaptığı paylaşımda "Üzerinde çalışıyoruz. Çekincem, daha fazla yayıncı içeriği ve o kadar da fazla olmayan üretici içeriği anlamına gelecek olması ama yine de yapmamız gereken bir şey gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı. 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Mosseri, Threads'in haberlere karşı olmadığını ancak aktif olarak haberleri öne çıkarmaya çalışmayacağını belirtmişti. Sosyal medya platformları ve haberlerin geçmişteki bağlarına baktığımızda, üçüncü parti uygulamaların haber üreticileri için kritik önem taşıdığını görüyoruz. Üçüncü parti araçları kullanan haber üreticileri, Twitter, LinkedIn, Facebook gibi platformlarda anında paylaşım yapmak için API bağlantılı uygulamalar kullanıyor. Threads gibi daha yeni platformlarda ise haberleri kendilerinin paylaşması gerekiyor. Bu da pek ideal bir durum değil. 

İLGİLİ HABER 100 Milyon Kullanıcıya Yaklaşan Threadse, GIF ve Anket Paylaşma Özelliği Geldi

Öte yandan içerik üreticileri de gönderileri için farklı araçlara ihtiyaç duyabiliyor. Üçüncü parti uygulamalar sayesinde onlar da platformlara özgü bazı düzenlemeler yapabiliyor ya da içeriklerini platformdan platforma farklı şekilde özelleştirebiliyor. Bunun için de API entegrasyonu gerekiyor. 

Threads geçtiğimiz günlerde aylık kullanıcı sayısının neredeyse 100 milyonu bulduğunu da açıklamıştı. Bir API geliştirilmesi durumunda ortaya çıkacak olan ekosistem sayesinde bu kullanıcı sayısı daha da artabilirken, platformu keşfetmek için yeni alternatifler de oluşacaktır. Threads'in açık medya protokolü olan ActivityPub ile entegrasyonu olması durumunda ise farklı platformlardan gönderileri de Threads'te paylaşılırken görmek mümkün olacak. 


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyede Bilgisayarlar Pahalı Değil ama Almak Zor: İşte Araştırma Sonuçları

Başlığı görüp sinirlenmeden önce konuyu açıklayalım. Evet, 20-30 bin TL'lik bir bilgisayara pahalı değil demek kolay değil. En azından kazandığımız maaşlara oranladığımızda. Ancak Picodi tarafından yapılan araştırma, Türkiye'deki bilgisayar fiyatlarını dünya çapındaki fiyatlarla karşılaştırdı ve fiyatları karşılaştırmakla kalmayıp bu fiyatları maaşlara da oranladı. Bu sonuçlara göre Türkiye'deki fiyatlar, diğer ülkelere kıyasla inanılmaz yüksek değil; ancak alım gücümüz ne yazık ki düşük kalıyor...

RTX 4090 Rakibi Ekran Kartı AMD Radeon RX 7900 XTX Tanıtıldı (4090a Göre Sudan Ucuz)

Son birkaç yıldır piyasaya sürdüğü ekran kartları ile NVIDIA'ya sıkı bir rakip olan AMD, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni ekran kartı modellerini tanıttı. AMD Radeon RX 7900 XT ve Radeon RX 7900 XTX olarak isimlendirilen ve amiral gemisi segmentinde olan ekran kartları, teknik özellikleriyle de fiyatlarıyla da oyuncuların ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Gelin hep birlikte bu ekran kartlarına yakından bakalım.

Facebookun Aşı Zorunluluğunu Nazi Almanyasına Benzeten Reklamlara İzin Verdiği Ortaya Çıktı

Sosyal medya devi Facebook, şubat ayında yaptığı açıklamada COVID-19 aşısı dahil tüm aşılar hakkındaki yanlış/yalan bilgiler içeren içeriklerin kaldırılacağını açıklamıştı. Bununla birlikte şirket, “Aşıların emniyetli veya sağlıklı olmadığını ya da ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanacağını iddia eden reklamlar” ve “Sağlık yetkililerinin (yerel sağlık yetkilileri dahil) aşı konusunda verdikleri bilgilerle tutarlı olmayan reklamları” bundan da önce platformdan yasaklamıştı.

Sosyal Medyayı Kasıp Kavuran Yapay Zekâ Akımıyla Ülkemizin İkonik Memelerini Resmettik

DALL-E’nin yapay zekâ ile görsel üretiminde öncü olmasını beklerken bir anda gelişen Midjourney ve Stable Diffusion’ın DALL-E 2’yi tahtından indirmesine şahit olduk. Söz konusu 3 yapay zekâ aracınıda kullanarak sizlere farklı içerikler üretmiştik. Bunların en güncelinde, şu aralar sosyal medyayı etkisi altına almış olan ‘figürleri manzaraya yedirme’ akımını ülkemizden mekânlarla yapmıştık.