Türkiye’nin En Kapsamlı Oyun Geliştirme Haftası Game Development Days 20 Şubat’ta Başlıyor

Oyun geliştirme, son yıllarda ülkemizde gittikçe daha da çok ilgi görmeye başladı. FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri de geçtiğimiz yıl düzenledikleri Game Development Days etkinliği ile alanında uzman isimleri oyun geliştirme ve simülasyon meraklıları ile buluşturmuştu.

20.02.2022 00:06:08 tarihinde yayınlandı.

Oyun geliştirme, son yıllarda ülkemizde gittikçe daha da çok ilgi görmeye başladı. FMV Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri de geçtiğimiz yıl düzenledikleri Game Development Days etkinliği ile alanında uzman isimleri oyun geliştirme ve simülasyon meraklıları ile buluşturmuştu.

Bu yıl ikinci kez düzenlenen Game Development Days (GDD) ise bir öncekinden çok daha dolu bir şekilde geçeceği benziyor. Toplam bir hafta sürecek etkinlikte genç geliştiricilerin eğlenirken öğrenmeleri ve alanında uzman kişilerle iletişim kurmaları hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl youTube içerik üreticisi Dost Kayaoğlu, Sinan Akkol ve Mount&Blade serisinin yapımcısı Armağan Yavuz gibi isimlerin bulunduğu etkinlikte bu yıl da yine birçok önemli isim bulunacak. Bu yıl yapılacak GDD etkinliğinde Ottoman Games’in kurucu ortağı ve E-Spor Federasyon Yüksek Kurulu üyesi Talha Karataş, Budgie Games kurucu ortağı ve oyun geliştiricisi Doğukan Koray Dörtkaş, Studio Billion kurucu ortağı ve oyun geliştiricisi Eşref Bektaş, Fütüristler Derneği kurucusu ve Onursal Başkanı Alphan Manas, Mobidictum’dan Batuhan Avucan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yazılım mühendisiliğinden sorumlu Havelsan bulunacak.

Zoom üzerinden yapılacak bu online etkinlik aynı zamanda GDD’nin YouTube kanalından da canlı yayınlanacak. Eğer etkinliği izlemek veya katılmak isterseniz burada bulunan kayıt formunu doldurabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Twitchin En Çok Aboneye Sahip Kanalı Banlandı

Henüz geçtiğimiz günlerde Twitch’te en çok aboneye sahip yayıncı rekorunu kıran Kai Cenat, Twitch’te banlandı. 300 binin üzerinde aboneye sahip Cenat’ın banlanma gerekçesi hakkında Twitch’ten bir açıklama gelmedi.

E-Nabız Uygulamasındaki Barkod No Nedir, Ne İşe Yarar, Tahlil Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

e-Devlet, UYAP, MHRS, E-Nabız gibi bilişim yönetim sistemleri, ülkemizin dijitalleşme yönünde attığı en önemli adımlar olarak kabul ediliyor. Özellikle COVID-19 pandemisi ile birlikte işlerin biraz aksamak zorunda kaldığı dönemlerde bu sistemler gerçek anlamda hayat kurtarıcı oldu. Dijital sağlık sistemimiz olan E-Nabız, hem vatandaşların hem de sağlık çalışanlarının işini her anlamda oldukça kolaylaştırdı.

Jüpiterin Kendi Etrafında Büyüleyici Dönüşü Kaydedildi

Uzaya ilgi duyan çok sayıda insan var. Bu insanlardan biri de ABD’de yaşayan amatör bir astronom olan reddit kullanıcısı /liger444 oldu. Amatör astronom, paylaştığı video ile Jüpiter’in dönüşünü kameraya kaydetti. Ortaya çıkan görüntüler ise oldukça göz alıcı.

NATO, Yapay Zeka Teknolojilerine Karşı Önlem Almaya Başladığını Açıkladı

Yapay zekânın özellikle son bir yıl içindeki hızlı gelişimi, artık bu teknolojilerin iş akışımıza bile entegre olmasını sağladı. Özellikle ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar dünya çapında başı çekerken, yapay zekâların yapabildiklerinde bir sınır olmaması ve devamlı gelişmeye devam etmesi de endişelere yol açtı.